Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Rucăr

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Rucar

N-o sa ma apuc acum sa va incarc mintea cu date statistice, ci am sa va spun cate ceva despre pozitia geografica si ce puteti sa vizitati pe aici, daca ajungeti din intamplare sau premeditat. 

Negru Voda pe aici si-a facut veacul pana cand s-a hotarat( de frica pecenegilor) sa urce Mateiasul si sa intemeieze prima capitala a Valahiei la Campulung. Binenteles ca urmasul sau, Basarab I, i-a facut o dedicatie : a ridicat o manastire in memoriam ; ia ghiciti cum se numeste? Se numeste Manastirea Negru Voda, este prima constructie crestina din tara, si o puteti vizita cand ajungeti in oras. Daca aviditatea de incarcare spirituala sporeste, iesiti din oras catre Brasov, si la poalele Mateiasului, la doar 1 km vizitati Manastirea rupestra Namaesti, cu frumoasa sa legenda, in care se spune ca ingerul i s-a aratat in vis unui cioban ( nu putea sa i se arate la vreun inginer de structura sau rezistenta materialelor, caci pe atunci eram cu totii ciobani ) si l-a pus ingerul sa sape in stanca pana a dat de Icoana Fecioarei Maria( deasemenea una din cele mai vechi picturi din lumea crestina ). La doi pasi de Manastire se afla si casa memoriala a lui Toparceanu, casa in care a stat mai mult nevasta-sa legitima caci el avea muuuulta treaba…. Cu Otilia Cazimir pe la Iasi ( despre asemenea mondenitati va povestesc la cabana ). 

Continuati drumul spre cabana, treceti raul Argesel si sunteti in Muntii Carpati. Urcand muntele Mateias, veti privi in stanga Fagarasii ( grupa sudica Iezer ), in dreapta Podisul Getic cu Dealul Mataului ( cel mai inalt deal din Europa ) iar in urma ramane depresiunea Campulung. Drumul urca in serpentine largi pana la Mausoleul ridicat in cinstea eroilor musceleni, cazuti in primul razboi mondial. Este mai tot timpul deschis si merita a fi vizitat ( machete, mulaje cu soldati la scara naturala, efecte sonore de foc mitraliera, etc; ghidul este bine informat si va va da toate datele despre lupta din linia Carpatilor ). Din Mateias soseaua coboara in depresiunea Rucar- Dragoslavele iar peisajul se schimba radical. Daca e senin, veti vedea versantul vestic si sudic al muntilor Leaota, meandrele Dambovitei ce-si face loc printre munti, catre est pe firul apei vedem partea sudica si vechiul drum al Culoarului Rucar- Bran, inspre nord iti apare in fata creasta Pietrei Craiului, in stanga, neobservabil din sosea, se ridica mandru varful Papusei cu ai sai 2391 m, toate acestea sunt invaluite in niste culori (mai ales toamna) de te pune pe ganduri “bai, ce tara avem”. Dupa ce au batut la pas locurile astea, Nichita Stanescu a asternut pe foaie ” în acest triunghi de magicã frumuseþe, al munþilor cu dealul ºi cu valea, poate cel mai frumos loc din lume ºi din þarã dupã placul inimii mele “ : iar Fanus Neagu ” …dar sa fiu drept, cel mai frumos drum din Romania este intre Campulung Muscel si Bran, pe care, indragostindu-ma de el, l-am strabatut singur sau cu alti prieteni, pe la Dragoslavele si Rucar … Locul asta este una din marile izbanzi ale lui Dumnezeu, atat de frumos dominat de muntii Iezerul- Papusa, Piatra Craiului si Leaota. ”

Si cu privirea, ba in stanga, ba in dreapta, intrati in Localitatea Dragoslavele, cautati marcajul punct rosu si in 5 min sunteti la usa cabanei. 

Ce puteti face daca va hotarati sa ne vizitati? 

Pentru deplasarea cu masina trebuie spus ca, in afara soselei Dn73 si a Dambovicioarei prin chei, asfaltul lipseste cu desavarsire, acesul pe locurile pitoresti se face numai pe drumuri forestiere bunicele sau pe cararui de munte. Punctul in care soseaua atinge cota maxima in localitatea Fundata, va ofera o perspectiva asupra zonei, insa doar o mica parte din adevaratul spectacol al naturii si al reliefului. Iesind de la cabana in sosea, faceti stanga catre Brasov si la 8 km spre Dambovicioara, intrati pe Cheile Dambovicioarei, mergeti printre stanci abrupte pe cursul apei si ati ajuns la Pestera Dambovicioara, unde ghizi va vor fi copilasi de 10 ani. O vizitati si puteti urca pana la Cabana Brusturet. Cand va intoarceti catre soseaua principala, e bine sa faceti stanga pe sub Oratie si ajungeti la ceea ce a mai ramas din vechea cetate Oratia, sau mai bine cunoscuta in istorie locul unde s-a dat Lupta de la Posada, cu Basarab 1-ul si Robert Carol de Anjou, lupta in care au batut ai nostri. . Daca ati ratat-o, nu-i nici o problema ; urcati Podul Dambovitei spre Fundata si in singura parcare relativ amenajata din Dealul Sasului, printre peturi si gunoaie aruncate de “iubitorii de frumos “ puteti vedea ruinele cetatii, cu ajutorul pretios ale unei babute care vinde cascavea afumata. Plecati mai departe urcand platforma Braneana in care soseaua atinge cota maxima de altitudine in Loc Fundata si veti avea o imagine de generic cu Piatra Craiului pe stanga si Bucegii pe dreapta. Coborati in Ciocanul si Sirnea sau va continuati drumul pana-n Moeciu si deja aveti doua optiuni: faceti dreapta pe Cheile Gradistei catre Moieciu de Sus, sa vedeti ce s-a mai construit sub Bucegi sau mergeti inainte si intrati in Bran ; vizitati celebrul castel, se pare ca fara mobila, dati o tura prin bazarul cu iz de branza de burduf in coaja de brad, cu marfa chinezeasca si “artizanate” cu vampiri, vampirasi si alte aratari; si… daca tot sunteti acolo, mergeti putin mai departe pe la cetatea taraneasca a trandafirilor, Cetatea Rasnov. Tot cu autoturismul, de la Cabana Frasin, puteti merge in sens invers pe cursul superior al raul Targului pana la Cabana Voina ( drum asfaltat recent ) sau pana la ultima cheie a Dambovitei, la Manastirea rupestra Negru Voda cunoscuta ca Meteora Romaniei. Cam asta puteti face in plimbarile cu masina personala. 

Ce vei pierde mergand doar cu masina? 

Adevaratul spectacol al zonei il poti surprinde facand drumetii prin multitudinea de chei, pesteri, goluri si creste alpine, paduri si lacuri. Pentru asta suntem noi aici, sa va indrumam, sa organizam excursii, sa va aratam ce avem mai frumos pe aici. Daca esti iubitor de drumetii si ai vrea sa vezi locuri de o reala frumusete, te invitam pe trasee din jurul cabanei in adevarate puncte de belvedere (saua Prislopului, Vf Vartoapele, Coltii si Cheile Ghimbavului, Vf Capitanul, Fundul Neagului, etc) sau la trasee prin Cheile Crovului spre Curmatura Fiarelor pe sub Turnurile Zacotelor, la Cerdacul Stanciului si Marele Grohotis de sub Umerii Pietrei Craiului, in Culmea Vestica a Leaotei pana pe Varf, Lacul Domnitei din Leaota, in Vf Papusei sau, pentru o aventura a vietii, o expeditie pe Creasta Pietrei Craiului ce te va duce cu gandul la vorbele lui N. Iorga ” O zi petrecuta in munte te invata cat zece biblioteci intr-un an”.

Cateva date pentru cine l-ar interesa amanunte :

Culoarul depresionar Rucar-bran, un spatiu montan original, punte între Muntenia si Transilvania, tinut de un deosebit pitoresc, unic în. Geografia de suflet a românilor. Considerat ca o arie de discontinuitate geografica relativa, Culoarul depresionar Rucar-bran este strajuit de muntii Leaota si Bucegi, în est, Iezer-papusa si Piatra Craiului, în vest, culoarul se desfasoara pe directia principala nord-est / sud-vest. Pe o lungime de 45 km, între localitatile Stoenesti si Sohodol-bran având latimea maxima de 14 km în dreptul comunei Moeciu. Culoarului Rucar-bran i se alatura si culoarele secundare ale Tamasului si Oticului, aflate în bazinul superior al Dîmbovitei, încadrate de muntii Iezer-papusa, Fagaras, Taga si Piatra Craiuiui. Sub raport administrativ asezarile din culoar apartin judetului Arges (stoenesti, Dragoslavele, Rucar) si judetul Brasov (fundata, Moeciu si Bran). 

Dragoslavele este asezat intre muntii din partea de Nord-nord-est a judetului Arges, localitatea fiind traverasta prin partea sa sud-vestica de soseaua nationala, ce leaga Brasovul de Campulung ( Dn 73) si de Valea Dambovitei. Vatra satului este situata pe Valea Caselor ( paraul cu acelasi nume) spre inima Leaotei, pe sub Piatra Dragoslavelor, prin bazinul Ghimbavului pana in catunul sau de suflet, Satul Fundatica, sat in totalitate dragoslovean, luat de brasoveni, la reimpartirea administrativa a tarii, facuta de comunisti. Administrativ, Dragoslavele cuprinde muntii de pe versantul vestic al Leaotei, din Vf. Pravatului pana in Moieciu de Sus in Culmea Secarile si Santilia Mare, la hotarele cu judetele Brasov si Dambovita. Zona aceasta este eminamente montana cu varfuri ce depasesc altitudinea de 1800m si chiar 2000m, ramanand una din cele mai salbatice zone alpine, foarte greu accesibile si cu o geologie aparte. In partea nord- vestica predomina relieful carstic, cuprinzand pesteri si chei (cheile Ghimbavului, Piatra Caselor, Cheile Rudaritei, Cheile Crovului, Cheile Cheitei, pesteri etc) In partea estica si sudica, pasunile alpine si culmile impadurite formate pe un relief de sisturi si cristaline iau locul calcarelor. Deasemenea, in conponenta sa, intra si cei doi munti din Masivul Iezer- Papusa, versantul nordic al Muntelui Mateias si Muntele Plaisoru. Raul Dambovita separa cele doua grupe montane, Iezer-papusa si Leaota, formand o mica depresiune Rucar- Dragoslavele, avand o latime de numai cateva sute de metri si o lungime de circa 7 km .

Sursa: Cabana Frasin Rucar

Obiective turistice în Rucăr

Schitul Dragoslavele

Primul patriarh al Romaniei ,Miron Cristea , si-a stabilit resedinta patriarhala in Dragoslavele pe Muntele Fantaneaua, intr-o frumoasa poiana inconjurata de-o padure de brazi.

Ulterior a infintat Schitul Dragoslavele prin aducerea din Predeal a unei biserici de lemn care la randul sau fusese donata de mesteri maramureseni prin sec XVI prahovenilor.

De putin timp Schitul are statut de manastire si este unul dintre cele mai frumose lacasuri de cult din Romania

Coltii Ghimbavului

Un loc retras, putin cunoscut facand parte din Rezervatia naturala Piatra Craiului cu niste chei inguste si cascade spectaculoase, care fac jonctiunea cu raul Dambovita sub Podul Dambovitei.

Barajul Mic din Satic

Dupa barajul mare din Pecineagu, inaintea iesirii din chei, Dambovita mai formeaza un baraj mai mic (lac de acumulare) in satul Satic.

Marele Grohotis

Marele Grohotis sau cunoscut de localnici ca Hojdu Mare este o panza de pietre instabile pe o portiune de 4 km avand forma unei vai inspumate.

Este cel mai important fenomen carstic din Carpati. Pe langa aspectul incantator si uluitor in acelas timp, Marele Grohotis ascunde printre pietrele sale o fauna unica in lume : garofita de munte, planta endemica pentru Piatra Craiului.

Din aceasta cauza traversare grohotisului se desfasoara doar prin locurile amenajate special. Accesul se face din Com Rucar, satul Satic pana la Che Clabucet apoi se urmareste Valea Dragoslovenilor in amonte pana la intrarea in Valea Lancii.

Barajul Pecineagu

Barajul Pecineagu este situat pe cursul superior al raului Dambovita, intr-o depresiune dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-papusa.

Este un baraj executat din anrocamente, cu o masca amonte din beton armat. Are o inaltime de 107 m si o lungime la coronament de 267 m.

La baza mastii de etansare este executata o galerie perimetrala pe conturul careia au fost executate 50 de foraje verticale de drenaj.

Darsta lui Nistorica

Valtoarea cu o instalatie mecanica actionata de forta apei, pentru prelucrarea sau spalarea tesaturilor din lana.

Singura instalatie functionabila pe valea Dambovitei, cu o continuitate de 200 ani.

Instalatia, proprietate privata, are activitate non stop din Aprilie pana in Octombrie, la costuri modice.

Desi nu este promovata de catre proprietar, darsta are o traditie indelungata si perpetuata "din gura in gura'.

Casa boiereasca Anastasescu

Gospodarie tipic musceleana construita in perioada 1870-1890:poarta inalta din lemn, cu stalpi sculptati;casa cu acoperis din sita;cu scari inguste si abrupta care duc la locuinta boierului(la mezanin), cu camari la dimisol, cu acareturi si livada.

Varful Crucii

Loc plin de farmec si traditie, comuna Rucar se poate mandri cu numeroase obiective turistice, unele lasate de Dumnezeu sa incante vizitatorii si sa ii faca sa se reintoarca pe aceste meleaguri, altele de oameni gospodari si dornici de a pune in valoare frumusetea zonei.
Varful crucii, unul din cele mai frumoase puncte panoramice din judet, este locul in care orice persoana care ajunge in Rucar doreste sa urce pana la cruce fiind convins ca acolo va avea parte de un peisaj de poveste.

Biserica Sf. Gheorghe si Dimitrie

Biserica cu hramul “sf. Gheorghe şi Dimitrie” a fost construită în anii 1780-1786, de Gh. Nicula Smerna Linotopetis - român macedonean, cunoscut în documentele iniţiale ca “jupân Gheorghe neguţătorul satului”, iar după 1780, cu numele de “gheorghe Rucăreanu”. Căsătorit cu fiica clucerului Apostol
Din Câmpulung, devine unul din cei mai bogaţi proprietari de terenuri şi munţi. Ajuns la această situaţie înfloritoare, şi dorind să-şi arate ataşamentul şi recunoştinţa faţă de obştea în care se integrase, hotărăşte zidirea unei biserici mari înconjurate de chilii pentru şcoală.

Parcul Podisor

Parcul Podisor situat în vecinătatea imediată a Gradinii Publice, oferă o perspectivă deosebită asupra localităţii. În anul 1912, obştea comunei a amplasat monumentul eroilor din localitate, căzuţi în Războiul pentru Independenţa României şi a terasat terenul afectat parcului.
Vegetaţia arborescentă, din exemplare de brad, molid și pin, datează din perioada de amenajare a parcului. În zona superioară a acestuia există un izvor, rămas cunoscut ca Izvorul Tămăduirii, deoarece, potrivit unei legende consemnate de Prof. Romulus Popa Bran, în drumul lor spre Ţara Bârsei cavalerii cruciaţi răniţi, curăţaţi cu această apă s-au insănătoşit surprinzător. Ca semn de preţuire a efectelor sale tămăduitoare şi a legendei ce-l înconjoară, în primăvara anului 2013 în jurul izvorului din Podişor, a fost construită o frumoasă troiţă cu hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Până în anul 1989, izvorul era denumit şi Izvorul Victoria.

Gradina Publica

Situată chiar în centrul localităţii, între cele doua ape curgătoare
Dâmboviţa și Râuşor, se dorea încă din acele vremuri loc de respiraţie pentru localnici și oaspeţii sezonieri, prilej de idile pentru tineri.
Chioşcul de fanfare rămâne ca o amintire a acelei epoci în care turiştii si localnicii se intâlneau în grădină pentru o plimbare benefică. Gradina publică a fost aleasă pentru cinstirea memoriei ostaşilor români prin amlasarea Monumentul Eroilor cazuţi în cel de-al doilea Război Mondial.

Muntii Leaota

Munții Leaota sunt munți în lanțul Carpați, care fac parte din Carpații Meridionali, învecinându-se cu Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului. Vârful Leaota, din centrul masivului, este cel mai înalt punct cu o altitudine de 2.133 m.


Sursa: wikipedia.org

Cheile Dâmbovicioarei

Cheile Dâmbovicioarei au o lungime de chei propriu zise de 2 km, sunt situate în arealul montan calcaros al „Munților Piatra Craiului”, pe traseul „Rucăr-Bran”.
„Dâmbovicioara” care izvorăște pe versantul sudic al Vârfului „La Om” (2230) m din munții Piatra Craiului este unul dintre afluenții Dâmboviței, care curge pe direcția de nord-sud.
În amonte de chei se află la confluența cu Valea Muierii un izvor numit „La Galgoaie” de unde apa curge cu o viteză torențială în Dâmbovicioara urmat de o cheie îngustă, aproape inaccesibilă presărată cu cascade. Mai există și alte chei în apropiere ca de pildă Cheile Brusteretului, Cheia Lungă și Cheia Strâmtă.
Cheile Dâmbovicioarei au un aspect impunător și face parte dintr-o serie de cel puțin 20 de chei situate în bazinul hidrografic al Dâmboviței. Dâmbovicioara a săpat în formațiunile de roci sedimentare, calcaroase, și gresii, conglomerate un adevărat canion lung de 8 km, care în unele porțiuni valea are pereți verticali ce depășesc 200 de m înălțime.
Apele râului prin acțiunea de eroziune au creat forme bizare de turnuri, sau creste ascuțite, având subteran goluri carstice, astfel în această zonă se pot număra peste 50 de peșteri ca (Peștera Dâmbovicioara, Peștera de la Gura Defileului, Peștera Labirintului).

Pestera Dambovicioara

Peștera Dâmbovicioara este situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviței), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, județul Argeș. Peștera s-a datorită acțiunii apelor pârâului Dambovicioara, care au tăiat în calcarele de vârstă jurasică ale Masivului Piatra Craiului.
Este o peșteră caldă, cu o temperatură de 10 - 12 °C și cu o umiditate moderată. Peștera este `uscată`, pârâul care a generat-o având acum o altă albie. În interior se leagă de exterior printr-un horn înalt de 10 m, care furnizează un slab curent de aer.
Peștera Dâmbovicioara este ă dintr-o galerie unică, cu o lungime totală, de 555 m. Deși această lungime este incomparabil mai mică față de alte peșteri din România, Peștera Dâmbovicioara este cea mai lungă din zonă, relieful și natura rocilor nefiind propice galeriilor de mari dimensiuni. Galeria are lățimi ce variază între 3-4 m și înălțimi de 4-5 m, cu puține ramificații, de dimensiuni mici. După 150 m de la intrare, galeria se îngustează foarte mult.

Activități de agrement în Rucăr

Drumetii

Situata pe ruta Campulung Muscel- Rasnov sau generic Culoarul Rucar- Bran, la poalele vestice a Muntilor Leaota in estul Iezerului si sudul Pietrei Craiului, localitatea poate fi un punct de plecare pentru aventuri pe cararui de munte.

Negru Voda pe aici si-a facut veacul pana cand s-a hotarat( de frica la pecenegi) sa urce Mateiasul si sa intemeieze prima capitala la Campulung. Binenteles ca odata ce l-a intemeiat, urmasul roman s-a hotarat sa ridice o manastire, care ia ghiciti cum se numeste? Se numeste Manastirea Negru Voda si o puteti vizita cand ajungeti in oras. Daca aviditatea de incarcare spirituala sporeste , iesiti din oras catre Rucar - Bran si la poalele Mateiasului , la doar 1 km, vizitati Manastirea Namaesti si casa memoriala George Toparceanu.

Dupa ce ati vizitat, incepeti sa va cocotati spre varful Mateiasului pana dati de un Mausoleu ridicat in cinstea eroilor cazuti pe la 1918 in lupta cu dujmanul neamt. Acolo si ceva mai jos, trebuie neaparat sa aveti niste aparate foto ca sa prindeti peisajul cu Valea Mare, cu Piatra la a carei poale se afla com. Dragoslavele, cu meandrele Dambovitei care-si face loc printre munti si cu niste culori ( mai ales toamna )de te pune pe ganduri...


Din soseaua principala coborati pe malul Dambovitei si ati ajuns la Schitul Dragoslavele si la resedinta Patriarhala, intemeiata de Miron Cristea, primul Patriarh al Romaniei.

Daca exista dorinta si chef, plecam din Dragoslavele: catre est pe Valea Caselor spre Leaota in Coltii Ghimbavului . Catre vest urcam pe Valea Frasinului, spre Iezer pana pe Vf.Capitanul si..imagineazati ca de acolo privesti spre nord si nord est si vezi in toata maretia Bucegii si Piatra Craiului, spre vest Iezerul si Vf Papusa, in est Leaota cu toate vaile sale iar in sud Mateiasul , Vf Pravat si Valea Namaestiului.

Daca nu aveti chef sau timpul nu permite deplasarea prin paduri si drumuri forestiere, puteti face trasee pe tot Culoarul Rucar- Bran (tot culoarul are 35 km) si-l puteti strabate in 45-60 minute.

Ce poti vedea daca te hotaresti sa faci o mica excursie? Iesind de la cabana in sosea tineti drumul Brasovului prin Rucar ( 5-10 minute cu auto), faceti stanga spre Dambovicioara, apoi intrati pe Cheile Dambovicioarei , mergeti printre stanci abrupte pe cursul apei ( drumul auto este acceptabil ) si ati ajuns la Pestera Dambovicioara , unde ghizi va vor fi copilasi de 10 ani. O vizitati si puteti urca pana la Cabana Brusturet( care s-a refacut dupa epoca incendiilor in care ardeau toate cabanale )si de acolo pe Valea Seaca si iata-ne ajunsi pe versantul sudic al Pietrei Craiului.

Cand va intoarceti catre soseaua principala e bine sa faceti stanga pe sub Oratie (e bine sa intrebati ca desi drumul e facut recent nu mai este indicator) si ajungeti la cea mai ramas din vechea cetate Oratia sau mai bine cunoscuta in istorie ca Lupta de la Posada cu Basarab 1-ul si Robert Carol de Anjou, lupta in care au batut ai nostri.

Cetatea a stat in picioare si a fost ingrijita de austrieci pana in 1918 cand romanii s-au gandit sa faca depozit de armament iar soldatul roman n-a prea fost atent cu focul si a facut`` boom``.

Plecati mai departe spre Fundata si veti avea o imagine de generic cu Piatra Craiului pe stanga si Bucegii pe dreapta, coborati in Moieciu si faceti dreapta pe Cheile Gradistei catre Moieciu de Sus sa vedeti ce s-a mai construit sub Bucegi sau mergeti inainte si intrati in Bran ; vizitati celebrul castel , dati o tura prin bazarul cu substanta balcanica si iz de branza de burduf in coaja de brad si artizanate si daca tot sunteti acolo mergeti putin mai departe si dati o tura pe Cheile Rasnoavei si pe la cetatea taraneasca a trandafirilor, Cetatea Rasnov.

Cam astea ai putea sa vezi daca te hotaresti sa vi pe aici, dar cel mai important este sa cunosti oamenii de prin locurile astea si iti vei da seama ca au trecut vecinicia pe jos.

Orientare si trasee de regularitate.

Orientarea presupune sa ai o zona bine delimitata, nu foarte intinsa ca spatiu, ( de obicei o padure de circa 10000mp ) in care sunt amplasate posturi cheie ( azimuturi ).

Cu ajutorul unei busole si a unei harti ( unde sunt notate directiile si coordonatele posturilor )trebuie sa va orientati prin padure pentru a gasi aceste azimuturi.
Nu e suficient sa le gasesti, acolo vei avea de raspuns la niste intrebari( fauna, geografie,etc ).
Treaba asta se face pe echipe si in cel mai scurt timp. Poate veti crede ca un GPS v-ar ajuta, dar in padure credeti-ma nu va ajuta deloc.


Traseele de regularitate presupune mai mult efort fizic pe durata unei zile ,circa 6-7 ore si se efectuaza in echipe de minim 4 persoane.

Alegem un traseu ( exemplu de la o cabana pana in Podul Dambovitei cu diferite opriri pe traseu in anumite posturi, unde va va astepta cineva cu bauturi calde si ceva de mancare ).
In fiecare post veti avea o lista cu ce trebuie sa faceti pana la urmatorul post, astfel incat drumul sa nu fie o simpla drumetie si va spun ca nu veti simti cum trece timpul.
La intoarcere va asteapta un foc de tabara si o papica calda.

  Date de contact:
 • Nume: Iancu Radu
 • Telefon: 0248 544 582, 0728 828 524, 0728 828 521
 • Email: office@greencamp.ro

Off road

Plimbarile off road presupun deplasarea cu autoturisme special concepute pentru drumuri neasfaltate si cu un grad mare de dificultate si totodata cuoasterea foarte bine a destinatiilor cat si starea drumurilor forestiere si nu numai.

- traseele cunoscute: Vf Leaota, Vf Capianul, Vf papusa, Prislop, coltii Ghimbavului, etc.

Avantajul off-roadului, pe langa multa adrenalina, este ca poti acoperii o mare distanta intr-un timp relativ scurt dar vei pierde ceva din substanta drumetiilor.

O alta activitate montana este combinata, deplasarea off road pana la un anumit punct dupa care, cu piciorul, incercand sa cuceriti varfurile si culmile montane.

Agrement in zona

*trasee turistice cu un ghid local in Rezervatia Piatra Craiului
*recoltare de plante medicinale
*vizita la atelierul de tesatorie din Rucar
*traseu turistic calare
*vizita la stana si meniu traditional
*plimbare cu caruta pe Cheile Dambovicioarei
*fotografie in costum popular
*trasee de ciclism montan si inchiriere de biciclete
*inchiriere teren tenis
Toate activitatile de agrement necesita o rezervare cu cateva zile inainte si au ca limita un numar de persoane. Pentru mai multe detalii si costuri trimiteti o cerere de oferta personalizata.

  Date de contact:
 • Nume: Raluca Busioc
 • Telefon: 0744 524 874
 • Email: traveldambovicioara@yahoo.com

Turism de observare a florei si a faunei salbatice

Daca ai venit sa te relaxezi la munte si-ti doresti mai mult decat sa stai langa gratarul cu mititei si bere , atunci vino cu noi intr-o scurta sau mai lunga drumetie in imprejurimi si vom admira impreuna frumusetile fascinantei creatii ; flora si animalele salbatice care aici inca mai traiesc in mediul lor natural,padurea cu particularitatile ecosistemelor forestiere si impactul ei asupra comunitatii, geografia zonei si istoria ei zbuciumata.

  Date de contact:
 • Nume: Florin
 • Telefon: 0745466849
 • Email: florintiuca@yahoo.com
 • Web: Natura si viata salbatica in muntii Rucarului

Poze imprejurimi Rucăr

Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr Rucăr

Vezi toate unitatile de cazare din Rucăr