Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Pitești

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Pitesti

Oraşul Piteşti, precum şi împrejurimile sale, vă oferă o diversitate de posibilităţi de petrecere a timpului liber.

Muzee, cultură:

Muzeul Judeţean Argeş

Este instituţia muzeală argeşeană proeminentă care tezaurizează colecţii de obiecte remarcabile spre ilustrarea civilizaţiei argeşene şi româneşti. Începuturile activităţii muzeale la Piteşti datează din anul 1928.

Din anul 1977, Muzeul Judeţean Argeş este prima instituţie muzeală românească şi Sud-Est europeană ale cărei obiective şi resurse sunt dedicate răspândirii informaţiilor necesare conservării mediului.

Centrul Cultural Brătianu

Situat in comuna Ştefaneşti, judetul Argeş,conacul familiei Bratianu,  este unul din cele mai frumoase domenii boiereşti din Romania, pastrat foarte bine pana in zilele noastre

Este conacul in care s-a nascut şi a trait cea mai importanta familie de oameni politici romani, o adevarata dinastie civila carea a dat tarii nu mai putin de trei prim-miniştri , dintre care primii doi  Ion si Ionel Bratianu  au avut un rol covarşitor in realizarea Romaniei moderne.


Complexul Muzeal Goleşti

Muzeul a fost infiintat in 7 iunie 1939 de catre Regele Carol al II-lea, sub numele de Muzeul Dinicu Golescu si s-a dezvoltat de-a lungul anilor cu noi expozitii de baza, care reflecta, atat istoria familiei, cat si istoria culturii si civilizatiei traditionale argesene.

Agrement:

Pădurea Trivale şi Grădina Zoologică

Parcul se întinde pe circa 7.000 ha şi a fost amenajat în anul 1900. În 1939 Pădurea Trivale a fost declarată monument al naturii.

Raritatea pădurilor de stejari termofili, diversitatea vegetaţiei, însemnatatea fitogeografică deosebită conferă rezervaţiei forestiere "Pădurea Trivale" o importanţă majoră.

Autogara Pitesti

AUTOGARA PITESTI - Mersul autobuzelor
Plecari PitestiSosiri Pitesti


Obiective turistice în Pitești

Simfonia Lalelelor

Galeria de Arta

Galeria de Arta Naiva

Gradina Zoologica

Muzeul Judetean Arges

Poze imprejurimi Pitești

Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești Pitești

Vezi toate unitatile de cazare din Pitești