Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Nucșoara

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Nucsoara

Nucsoara exceleaza prin frumusetiile sale naturale de exceptie, cat si prin trecutul sau istoric. 

Istoria acestui tinut de legenda de la poalele muntilor Fagaras este fascinanta, tulburatoare, avand in vedere rezistenta la agresiunile dictaturii, dar si acuratetea sufleteasca, priceperea si harnicia locuitorilor sai. 

Nimic nu a alterat demnitatea, iubirea de pamantul natal si de obiceiurile strabune, ale acestor locuitori ai Nucsoarei. Aici se identifica trecutul si prezentul: nucsorenii de astazi sunt aceiasi cu strabunii lor. 
Pe valea Raului Doamnei in sus, spre nord, unde domina culmea "Varfului Strungii, la poalele muntilor Fagaras, intr-o ultima constelatie de asezari rurale, se afla comuna Nucsoara.

Ea se compune din satele Nucsoara, Gruiu, Sboghitesti si Slatina. Sunt sate nu prea mari si distantate intre ele, cum sunt de regula localitatiie din zonele de trecere deal-munte ale tarii noastre, aceste vetre de civilizatie sateasca care au rezistat in timp vanturilor si istoriei. 

Aceste sate sunt situate intr-o zona de trecere, de legatura, nu numai dintre deal-munte, munte-deal, dar - social-istoric vorbind - si intre Ardeal si Muntenia, Muntenia si Ardeal. Oamenii acestor locuri au fost dintotdeauna o dovada vie a unui adevar fundamental: acela ca nimic nu-i deosebeste ca spirit si limba, ca viata, obiceiuri si port, pe fratii din Transilvania de cei din Tara Romaneasca si Moldova, din Dobrogea si Banat. 

Urcand din Sboghitesti, localitate componenta a comunei Nucsoara, avand in dreapta ei Nucsoara - spre apus ajungi trecand pe celalalt versant al dealului Gruiului, in creasta numita din vechime «Plaiul Oii» - ai, in fata, in orice moment, o vasta deschidere. Din orice loc al satului Slatina, ochiul, imbatat de frumusetea padurilor de fag si brad din jur, tinteste spre culmile sudice ale muntilor Fagaras. 

Comuna Nucsoara este asezata in depresiunea numita - Depresiunea Nucsoarei -fiind cea mai nordica si ultima comuna de pe valea Raului Doamnei, din judetul Arges. 

Vecinii acesteia sunt: 
la nord -judetul Brasov 
la est - comunele: Rucar, Leresti, Albestii de Muscel, Berevoiesti, Aninoasa 
la sud-vest - comuna Bradulet 
la vest - comuna Arefu. 

Sursa: www.cjarges.ro

Obiective turistice în Nucșoara

Lacul Învârtita

Lacul Învârtita , lac unic pe gips.

Vârful Strungii

Vârful Strungii 1167m - Traseu drumetie ,de c.ca 3ore tur+retur. Difereta nivel 350m.
Ofera o panorama a Munţilor Făgăraş,Iezer,Leaota,Cozia ,depresiunilor si dealurilor subcarpatice.

Poze imprejurimi Nucșoara

Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara Nucșoara

Vezi toate unitatile de cazare din Nucșoara