Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Lerești

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Leresti


Obiective turistice în Lerești

Barajul Rausor

Barajul Râuşor este amplasat imediat în aval de confluenţa pârâului Râuşor cu râul Târgului, care izvorăşte din Munţii Iezer-Păpuşa. Barajul, a cărui construcţie a fost finalizată în 1987, este unul dintre cele mai mari din ţară, având o înălţime de 120 de metri şi o lungime a coronamentului de 380 de metri.
Situate într-o zonă de şisturi cristaline, acumularea şi barajul Râuşor au nişte caracteristici aparte. Apa a modelat în zonă văi şi viroage adânci, înguste şi asimetrice. Din acest motiv, constructorii au optat pentru realizarea unui stăvilar din anrocamente cu nucleu din argilă, care să fie înclinat spre amonte şi puţin curbat orizontal.

Lacul Iezer

La altitudinea de 2135 de metri, sub vârful Iezerul Mare, în interiorul masivului se află lacul Iezeru Mare, un lac glaciar așezat într-o căldare păzită de culmi golașe și sălbatice.
La Lacul Iezer se poate ajunge pornind de la Cabana Voina pe 2 trasee: punct albastru, în aproximativ 4 ore, și cruce albastră, în aproximativ 5 ore, cel din urmă fiind cel indicat pe timp de iarnă.

Poze imprejurimi Lerești

Lerești Lerești Lerești Lerești Lerești Lerești Lerești Lerești Lerești Lerești Lerești Lerești

Vezi toate unitatile de cazare din Lerești