Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Dragoslavele

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Dragoslavele

Dragoslavele este o comună în județul Argeș, Muntenia, România, ă din satele Dragoslavele (reședința) și Valea Hotarului.Sursa: wikipedia.org

Obiective turistice în Dragoslavele

Shitul Dragoslavele

Schitul Dragoslavele este un schit cu obste de calugari din comuna Dragoslavele, judetul Arges.

Avand hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, asezamantul din Dragoslavele este ales ca resedinta patriarhala de odihna.

Schitul Dragoslavele a luat fiinta in anul 1929, ca resedinta patriarhala de odihna pentru preotimea musceleana care a construit aici o vila si pe care, intre timp, au daruit-o Patriarhului Miron Cristea.

In continuare au mai fost facute si alte constructii.

Patriarhul Miron Cristea a fost un mare luptator pentru unitatea tarii, primul Patriarh al Romaniei intregite, regent si apoi, intre anii 1938-1939, prim-ministru al Romaniei.

Pe una din vilele asezamantului este prinsa in zid o placa memoriala in care se consemneaza: ``Aceasta casa s-a zidit din temelie, iar celelalte s-au refacut cu cheltuiala preotimii muscelene, care le-a daruit Patriarhului Miron in 1929 ca sa fie resedinta de odihna pentru Patriarhul Romaniei.``

In anul 1949, Prea Fericitul Patriarh Justinian (1948-1977) a adus aici o biserica din lemn de la Predeal, a restaurat zidurile inconjuratoare ale parcului si cele trei case existente, pe cheltuiala sa, si a infiintat Schitul Dragoslavele, caruia ii daruieste biserica, cladirile si terenul aferent.

Biserica schitului a fost sfintita in data de 21 august 1949. Slujbele se oficiaza aici in fiecare duminica si sarbatoare.


Biserica schitului este din lemn, construita in stil maramuresan de catre credinciosii din Borsa - Maramures, la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Biserica este asezata pe un soclu inalt, zidit din bolovani de piatra. Are peretii din grinzi de lemn in exterior.

Intrarea in biserica se face printr-o usa masiva din lemn. Interiorul bisericii este compartimentat in altar, naos si pronaos, avand catapeteasma si stranele frumos sculptate.

Biserica este acoperita cu sindrila, acoperisul avand o streasina foarte larga, care acopera un cerdac construit pe partea sudica a bisericii si pe toata lungimea ei.

Turla foarte inalta, tuguiata, in stil maramuresan, serveste si pe post de clopotnita.

Mausoleul Valea Mare - Pravat

Mausoleu ridicat in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial, cazuti in luptele din zona Dragoslavele.

O istorie interesanta si putin cunoscuta precum si un spectaculos joc de lumini.

Rezervația naturală Colții și Cheile Ghimbavului

Se află în zona carstică a Dâmboviței, în sudul parcului Natural Piatra Craiului. Are o lungime de 3,5 KM și se varsă în Cheia Mare a Dâmboviței.

Traseu montan Piatra Dragoslavelor Prislop

Traseu montan de o zi la Piatra Dragoslavelor
Dragoslavele (650m) - Valea Luncii - Vârful Vârtoapele prin Creasta Pietrei Dragoslavelor (1435m) - Şaua Berbecilor (Stâna Fundul lui Neag) - Dragoslavele (650m)
Durata de parcurgere - 5 ore
Distanta parcursă - 11km
Stare marcaje - bună, dar lipsesc în unele porțiuni
Diferență de nivel - 785m
Surse de apă - nu sunt

Poze imprejurimi Dragoslavele

Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele Dragoslavele

Vezi toate unitatile de cazare din Dragoslavele