Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Bughea de Sus

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Bughea de Sus

Bughea de Sus este o comuna si o localitate in nordul judetului Arges, Muntenia, Romania, la o distanta de circa 5 km de municipiul Campulung Muscel.

A fost desprinsa din comuna Albestii de Muscel in anul 2004, fiind cunoscuta si ca statiune balneoclimaterica (Baile Magura ).

Dispune de hotel si baza de tratament pentru diferite afectiuni reumatice si gastro-intestinale. Zona este superba, aflata la poalele muntilor Iezer din masivul Fagaras.

Sursa: www.wikipedia.org

Obiective turistice în Bughea de Sus

Pestera Albesti - rezervatie naturala


Comuna este amintita pe pagina municipiului Campulung Muscel ca principala atractie turistica a zonei. Alta atractie a comunei este Pestera Albesti (Arges, Bughea de Sus).Rezervatie geologica si paleontologica. Aici se afla rezervatia geologica (granitul de Albesti) si paleontologica (calcarul de Albesti - punct fosilifer cu calcare numulitice in care se gasesc pietrificati crabi, arici de mare, dinti fosili de rechini, etc.).


 

Pastravaria Candesti

Apartine Directiei Silvice Arges si se afla in administrarea Ocolului Silvic Aninoasa.

Este cea mai veche pastravarie din Romania, ea fiind construita intre cele doua Razboaie Mondiale de catre un inginer neamt, care a pus si bazele Ocolului Silvic Aninoasa.
Pastravaria are nu mai putin de 30 bazine si o sectie de incubatie si productie pentru puiet, de unde se aprovizioneaza si alte pastravarii.

De aici puteti, desigur, sa procurati pastrav.Vezi toate unitatile de cazare din Bughea de Sus