Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Siriu

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Barajul Siriu

Barajul Siriu este un baraj de pământ aflat pe râul Buzău, în comuna Siriu din judeţul Buzău, între masivul Siriu şi masivul Podu Calului.

Barajul este alcătuit din rocă, steril şi un miez din argilă.

În urma construiri barajului, drumul naţional DN10 şi-a schimbat ruta, ocolind lacul Siriu pe linia sa de contur, pentru acest scop construindu-se mai multe viaducte. Viaductul Giurca are o lungime de 276 m, cu piloni de 46 m. înălţime, iar viaductul Stânca Tehărău traversează stânca versantului cu acelaşi nume.

Sursa: wikipedia.org

Obiective turistice în Siriu

Barajul si lacul de acumulare Siriu

Situat la Gura Siriului, si la 12 km de orasul Nehoiu.
In zona din coada lacului ( barajul ), pe timpul verii se poate face plaja, se pot face plimbari cu pluta si se poate practica pescuitul sportiv.
Specii: caras, crap, clean, pastrav, scobar.
Lacul Siriu este un lac de acumulare de pe râul Buzău, aflat pe teritoriul comunei Siriu, în urma construcției, în perioada 1982-1994, a barajului de la Siriu și a hidrocentralei Nehoiașu, de 42 MW.
Lungime: 7,146 mi
Suprafață: 1,622 mi²
Loc de revărsare: Râul Buzău
Afluenți: Râul Buzău

Cascada Pruncea

Casca se află pe Masivul Podul Calului,la o distanță de 5 km de Barajul Siriu.Cascada se prezintă ca o cădere de apă ce măsoară 17 metri, situată pe Râul Caşoca. Întregul bazin este împădurit, cu fag, brad şi molid.În partea stângă a cascadei există o deschizatură, folosită, conform legendei, ca ascunzătoare de haiducul Gheorghilaş, fost pandur în oaştea lui Tudor Vladimirescu. Oamenii de la Gura Teghii îl sărbătoresc an de an pe haiducul Gheorghilaş, pe 1 iunie.

Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund se găsește pe partea estică a versantului Mălâia, la altitudinea de 1.420 m, în Munții Siriului. Cele două nume ale acestui lac provin din două legende.
I se spune Lacul Vulturilor deoarece aici, conform unei legende, consemnată de Alexandru Vlahuță în cartea sa "România pitorească", lacul ar fi un loc unde vulturii veneau primăvara să-și învețe puii să zboare.
Numele de Lacul fără Fund provine dintr-o altă legendă, despre un cioban care și-a lăsat turma de mioare, a aruncat bâta în apa lacului și a plecat. După un an de peregrinări, ciobanul și-ar fi regăsit bâta în apele Dunării și mistuit de dorul mioarelor și a locurilor natale, se întoarce acasă.

Vulcanii Noroiosi

Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curbură , în localitatea Berca, jud. Buzău, fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pământ, care antreneza spre suprafată nămol si apă. Cunoscuti în zonă sub denumirea de pâcle, vulcanii noroiosi au aceiasi structură ca si vulcanii adevarati, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatură la care conurile nu depăsesc 5 - 6m înaltime, iar adâncimea de la care este aruncată spre suprafata `lava` este mult mai mică. În final acelasi rezultat , adică o suprafată în mare parte aridă dar în acelasi timp spectaculoasă.

Activități de agrement în Siriu

Tura cu caiacul

Green Adventure organizeaza ture cu caiacul pe Siriu gandindu-se la toate detalii (traseu, cazare, mancare) si va pune la dispozitie caiace si canoe rezistente, confortabile si stabile, precum si echipament de protectie (casti si veste de salvare, costum de neopren).
Ghidaj oferit de caiacisiti de performanta + filmare cu camere de actiune Go Pro.
Cazarea se face la cort (gratis) sau la pensiunile din zona.
Pret ture caiac-canoe: de la 100 Ron/persoana.
Pentru mai multe informatii contactati-ne.

    Date de contact:
  • Nume: Green Adventure
  • Telefon: 0720 531 220
  • Email: office@greenadventure.ro
  • Web: www.greenadventure.ro/activitati/caiac-canoe

Poze imprejurimi Siriu

Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu

Vezi toate unitatile de cazare din Siriu