Localitatea Siriu

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Barajul Siriu

Barajul Siriu este un baraj de pământ aflat pe râul Buzău, în comuna Siriu din judeţul Buzău, între masivul Siriu şi masivul Podu Calului.

Barajul este alcătuit din rocă, steril şi un miez din argilă.

În urma construiri barajului, drumul naţional DN10 şi-a schimbat ruta, ocolind lacul Siriu pe linia sa de contur, pentru acest scop construindu-se mai multe viaducte. Viaductul Giurca are o lungime de 276 m, cu piloni de 46 m. înălţime, iar viaductul Stânca Tehărău traversează stânca versantului cu acelaşi nume.

Sursa: wikipedia.org

Obiective turistice în Siriu

Barajul si lacul de acumulare Siriu

Situat la Gura Siriului, si la 12 km de orasul Nehoiu.

In zona din coada lacului ( barajul ), pe timpul verii se poate face plaja, se pot face plimbari cu pluta si se poate practica pescuitul sportiv.

Specii: caras, crap, clean, pastrav, scobar.

Lacul Siriu

Lacul Siriu este un lac de acumulare de pe râul Buzău, aflat pe teritoriul comunei Siriu, în urma construcției, în perioada 1982-1994, a barajului de la Siriu și a hidrocentralei Nehoiașu, de 42 Mw. Lacul Siriu este un lac de acumulare de pe râul Buzău, aflat pe teritoriul comunei Siriu, în urma construcției, în perioada 1982-1994, a barajului de la Siriu și a hidrocentralei Nehoiașu, de 42 Mw.

Cascada Pruncea

Casca se află pe Masivul Podul Calului,la o distanță de 5 km de Barajul Siriu.Cascada se prezintă ca o cădere de apă ce măsoară 17 metri, situată pe Râul Caşoca. Întregul bazin este împădurit, cu fag, brad şi molid.În partea stângă a cascadei există o deschizatură, folosită, conform legendei, ca ascunzătoare de haiducul Gheorghilaş, fost pandur în oaştea lui Tudor Vladimirescu. Oamenii de la Gura Teghii îl sărbătoresc an de an pe haiducul Gheorghilaş, pe 1 iunie.

Activități de agrement în Siriu

Tura cu caiacul

Green Adventure organizeaza ture cu caiacul pe Siriu gandindu-se la toate detalii (traseu, cazare, mancare) si va pune la dispozitie caiace si canoe rezistente, confortabile si stabile, precum si echipament de protectie (casti si veste de salvare, costum de neopren).
Ghidaj oferit de caiacisiti de performanta + filmare cu camere de actiune Go Pro.
Cazarea se face la cort (gratis) sau la pensiunile din zona.
Pret ture caiac-canoe: de la 100 Ron/persoana.
Pentru mai multe informatii contactati-ne.

    Date de contact:
  • Nume: Green Adventure
  • Telefon: 0720 531 220
  • Email: office@greenadventure.ro
  • Web: www.greenadventure.ro/activitati/caiac-canoe

Sărbători și evenimente în Siriu

Ziua Lacului Siriu 18.08.2018 - 19.08.2018

Festivalul (18.08 - 19.08.2018) este o inițiativă care contribuie la transmiterea valorilor românești, mai exct a celor de pe Valea Buzăului. Pe durata festivaluilui, care se desfașoară timp de 2 zile, participanții prezintă constumele, tradițiile și bucatele specifice ale zonei. Pe scenă s-au perindat artiști renumiți, însă Benone Sinulescu este cel mai iubit artist, deoarece este originar din Siriu și revine cu drag de fiecare dată când este invitat să cânte pentru localnicii și prietenii săi.

Poze imprejurimi Siriu

Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu Siriu

Vezi toate unitatile de cazare din Siriu