Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Pârscov

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Pârscov

Pârscov este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Buzău, Muntenia, România. Se află în zona Subcarpaților de Curbură, în valea Buzăului, pe malul stâng al râului.

La 27 noiembrie 1884, în această localitate s-a născut Vasile Voiculescu, medic, poet, prozator și dramaturg român.

Bustul lui Vasile Voiculescu, opera lui Oscar Han, dezvelit la 13 octombrie 1974, în curtea casei sale memoriale, cu prilejul aniversării a 90 de ani de la naștere.

















Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/P%C3%A2rscov,_Buz%C4%83u

Obiective turistice în Pârscov

Vulcanii Noroiosi

Vulcanii noroiosi” de la Paclele Mari si Paclele Mici (la 12 km de Berca), una dintre cele mai interesante rezervatii mixte (geologica si botanica) din Romania (30 ha). Acest fenomen natural spectaculos este rar intalnit in lume. Aceasta „lava” vascoasa provine din dizolvarea marnelor si argilelor intalnite in cale de apa antrenata spre suprafata de presiunea gazelor. In jurul „vulcanilor” se dezvolta o vegetatie care s-a adaptat la salinitatea ridicata de aici.

Tabara de sculptura Magura

Tabăra Măgura a fost organizata ca si pretext pentru omagierea celor 16 secole scurse de la prima atestare documentară a Buzăului, dar și a străvechii tradiții locale a cioplitului în piatră. Daca o luati la pas prin padure, ar trebui sa descoperiti un numar de 256 de sculpturi in piatra spectaculoase. In apropierea taberei puteti vizita și Mănăstirea Ciolanu și deasemenea sa urcați prin pădure la schitul Cetățuia ridicat de către un călugăr de la mănăstirea Ciolanu între 1857-1865.

Babele de la Ulmet

Pe valea Bălănesei, la aproximativ un kilometru de satul Ulmet (com. Bozioru), se găsește spectaculosul microrelief de trovanți.
Aceste stânci cu forme bizare mai sunt cunoscute și sub numele de „pietre vii” pentru că se crede că acestea ar crește din nisip. Însă din punct de vedere științific, trovanții sunt depozite de nisip și straficații de gresii cimentate și modelate în timp de agenții naturali (vânt, ploaie, etc). Astfel, natura a fost cea care a creat aceste forme inedite, numite elocvent „sublime imnuri în piatră” (prof. Mihai Mîncu).
Cei mai reprezentativi, cunoscuți și accesibili trovanți din județul Buzău sunt „Babele” de la Ulmet.

Vestigiile rupestre de la Bozioru

Munții din jurul orașului Buzău au și o latură mai puțin cunoscută, învăluită în legende și paranormal. Un astfel de loc sunt așezările rupestre de la Bozioru, Buzău.
Întinse pe 80 de kilometri, cele 30 de așezări rupestre din Județul Buzău sunt izvor nesecat de povești cu portaluri energetice, dispariții umane și comori ascunse de boieri. Cea mai mare aglomerare de astfel de așezări este pe raza localităților Bozioru, Colți, Cozieni și Brăești.



Vezi toate unitatile de cazare din Pârscov