Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Harghita Băi

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Harghita Bai

Baile Harghita, parte a orasului Miercurea Ciuc, odinioara proprietatea Ciceului, este o localitate balneoclimaterica, montana, fiind cel mai vizitat de Ciucani pentru pârtiile sale de schi. Altitudinea medie a localitatii este de 1300-1400 m. Anual perioada favorabila schiatului este de 4 luni iar stratul mediu de zapada depaseste 60 de cm. Statiunea dispune de mai multe pârtii amenajate, cu teleferic, unele chiar si cu instalatie de nocturna.

Baile Harghita este cunoscuta datorita minei de caolin, pentru mofetele, apele sale minerale si pentru microclimatul alpin deosebit de placut. Cu doua mofete solfatariene si cu ape carbogazoase cu o compozitie chimica diferita, creeaza posibilitatea unor tratamente variate, în cura interna si externa. . În partea sudica a statiunii se înalta vârful Borhegyes (1379 m) din dealul pârâului Fejszó unde exista si izvor de apa minerala.

Se poate accesa din intersectia de la Pasul Vlahita de pe DN 13 A, pe DJ 138A la 7 km de la intersectie. Drumul a fost construit în 1942. Distanta de la Miercurea-Ciuc este de 23 km, de la Odorhei 46 km, de la Siculeni, prin drum forestier 18 km. Vatra localitatii este sub versantul sudic al vârfului Harghita Ciceului (1761 m), la nord de vârful Bagolyko (1679 m).

Activități de agrement în Harghita Băi

Schi la Harghita Bai

Pârtii de schi Harghita Băi
Situată la o altitudine de aproximativ 1350 m, la 40 km de Baraj Zetea, în Muntii Harghitei sub vârful Harghita Ciceu.
Cu o medie anuală de 4 luni cu zăpadă si temperaturi extrem de scazute pe timpul iernii este o statiune perfectă pentru sporturile de iarna.
Iarna găsiti câteva pârtii de schi dotate cu schi-lifturi, o pârtie pentru snowboard cu 5 trambuline. Deseori se organizează competitii de schi de rang national.
Turistii au posibilitatea de a inchiria echipamente de schi si sa se incălzească cu un ceai fierbinte in barurile statiunii.
Sunt si cursuri de schi pentru incepători si avansati cu instuctor de schi.
Orar de functionare teleschi: 9-16 ore


 Pârtia Lungime Dificultate Transport cablu Nocturna
Miklós 200 m Grea Da Da
Csipike 400 m Medie Da Da
Tófalvi 200 m Usoara Da Nu
Ózon 300 m Usoara Da Da
Kossuth 630 m Grea Da Nu
Kossuth II 800 m Medie Da Nu
Kossuth III 1000 m Usoara Da Nu

 

Balu Park

Parcul de Aventurã Balu
Parc de Aventurã Balu este înconjurat de frumoasele creste ale Carpailor Orientali în mulimea de pãduri conifere ale Harghitei. Parcul de aventurã ateaptã oaspeii aventurieri construit într-o ambianã de o frumusee rarã pe o suprafaã de 1. 5 hectare, cu 120 trasee cu frânghii i 105 elemente de joc având diferite grade de dificultate.
Cele opt trasee sunt marcate cu diferite culori, astfel toatã lumea îi poate gãsi uor traseul potrivit. Copii pot sã-i încerce abilitãile pe segmentele galbene i portocalii, unde sarcinile sunt concepute în aa fel, încât sã corespundã cu înãlimea i condiia lor fizicã. Distracia adulilor este asiguratã de patru trasee, fiecare având grade de dificultate diferitã. Traseul de începãtori trebuie parcurs de fiecare, numai dupã aceea poate sã treacã mai departe pe o dificultate mai mare. Particularitatea este tiroliana, fiind cea mai lungã traseu de alunecare din Europa Centralã cu o lungime de 985 m. Traseul nostru de teambuilding oferã experiene unice grupurilor cu spirit aventurier.
Despre trasee gãsii descrieri detaliate, fotografii i hãri accesând meniul din stânga.
Pe parcursul aventurilor captivante Parcul Balu asigurã un spaiu sigur de joc vizitatorilor sãi. Înainte de folosirea traseelor este obligatorie executarea traseului de exerciiu, acesta fiind util în acelai timp ca încãlzire i evaluare. Toi cei care trec pragul parcului primesc echipamente de protecie speciale. Folosirea echipamentului propriu este strict interzisã! Utilizarea frânghiilor de siguranã i a îmbrãcãmintei de siguranã este obligatorie pe toatã lungimea curselor. Aventurile sunt supravegheate de asisteni i animatori calificai.
Participanii pot folosi parcul de aventurã pe propria rãspundere, în privina recunoaterii acestui lucru trebuie sã dai o declaraie la intrare.
Declaraie de asumare a rãspundere
În cazul planurilor i construirii s-a aplicat o tehnologie francezã încercatã. Constructorul Parcului Balu este membru al Asociaiei Traseelor pe Frânghii Europene - Erca (european Ropes Courses Association).
Date referitoare la cursele de frânghii
Lungimea cablului de oel este de 4300 m în total.
Tijã filetate utilizate: 440 buc.
- Cantitatea de lemn utilizatã pentru jocuri respectiv platforme: 9400 k
Compoziia cablului de oel, numãrul firelor, sarcina, rezistena la rupere etc.
- cabluri de oel de 6*19, de 10 respectiv 12 mm
- cabluri de oel de 7*19, de 12 mm
- rezistena la rupere: 1770 N/mm
- fora de rupere: 78, 25 kn
Oaspeilor obosii pe parcursul aventurilor restaurantul i cafeneaua noastrã oferã revigorare. Pentru pãstrarea amintirilor plãcute vã punem la dispoziie cãri de vedere, tricouri i alte suveniruri.
Cei care doresc sã rãmânã mai multe zile pot gãsi în cabana noastrã confortabilã un adãpost plãcut.
Site-ul cabanei
În afarã de aventurile de neuitat vã propunem i alte senzaii cu Ofertele Balu. Alegând acestea putei avea parte de reduceri, putei organiza petreceri de ziua naterii sau evenimente de firmã, sesiuni de teambuilding, dar putei solicita i bilete de intrare Parc de Aventurã Balu pentru prietenilor dumneavoastrã.

    Date de contact:
  • Nume: Laszlo
  • Telefon: (+40) 374 202 201, (+40) 757 084 800
  • Email: office@balupark.com
  • Web: www.balupark.com

Poze imprejurimi Harghita Băi

Harghita Băi Harghita Băi Harghita Băi Harghita Băi Harghita Băi Harghita Băi

Vezi toate unitatile de cazare din Harghita Băi