Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Gheorgheni

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Gheorgheni

Orasul Gheorgheni ( in maghiara Gyergyszentmikls, in trad. Sannicolau Gurghiului ) este cel de al treilea oras ca marime din judetul Harghita. Se afla la 810 de metri altidudine deasupra nivelului marii. Orasul, acum municipalitate, se afla in partea estica a depresiunii Gurghiului. Faimoasa Lacu Rosu se afla la doar 25 de km de la centrul municipiului.

Depresiuniea Gurghiului este considerata una dintre cele mai friguroase regiuni ale tarii, datorita faptului pentru care numarul zilelor friguroase depasesc 160.

Majoritatea locuitorilor sunt de nationalitate maghiara ( mai precis secui) . In zilele noastre, majoritatea acestor locuitori inca traiesc dupa obiceiurile secuiesti (imbracamintea, decoratiuni interioare, porti secuiesti, mancaruri traditionale, etc. )

Orasul este situat in partea de est a Depresiunii Gheorgheni. Aceasta este prima depresiune strabatuta de raul Mures. Orasul Gheorgheni este traversat de la est spre vest de catre Belchia, un afluent al Muresului, extinzandu-se de-a lungul acestuia, pe aceiasi directie est-vest.

Orasul are mari sanse de a deveni un oras turistic de prim rang, avantajat fiind de pozitia sa geografica potrivita: intre munti, in apropierea lacului de baraj natural Lacu Rosu ( la 25 km ), iar la 60 km se afla statiunea Praid. De asemenea se poate schia in statiunea Izvorul Muresului ( la 20km ), sau se poate vizita statiunea Borsec ( aprox 50 km ).

Alte atractii turistice:

- Cheile Bicazului - 26 km
- Castelul Lazarea - 10 km
- Pestera Sugau - 17 km
- Salina Praid - 60 km
- Lacul salin Ursu, Sovata - 55 km

Sursa: www.wikipedia.org

Obiective turistice în Gheorgheni

Barajul Natural Lacu Rosu

Orasul are mari sanse de a deveni un oras turistic de prim rang, avantajat fiind de pozitia sa geografica potrivita: intre munti, in apropierea lacului de baraj natural Lacu Rosu (la 25 km), iar la 60 km se afla statiunea Praid. De asemenea se poate schia in statiunea Izvorul Muresului (la 20km), sau se poate vizita statiunea Borsec (aprox 50 km).

Lacu Rosu

Lacul Roșu este primul lac de baraj natural format in Romania.


Acesta s-a format prin bararea in anul 1837 a Vaii Bicazului, in apropierea Cheilor Bicazului.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania situata in partea centrala a Muntilor Hasmas, in nord - estul tarii in județele Neamt si Harghita.

Cheile au fost formate de raul Bicaz si fac legatura intre Transilvania si Moldova.

Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roșu in amonte pana la localitatea Bicazul Ardelean in aval, este strabatuta de drumul transcarpatic Dn12c care leaga orasele Gheorgheni si Bicaz.

Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas.

Castelul Lazar

Este una din cele mai impunatoare resedinte nobiliare din Ardeal.


In turnul portii se gaseste o inscriptie cu litere gotice din anul 1532 (cristus Maria 1532).


Cel mai vechi turn de locuit dateaza din 1450. Trei dintre turnurile din colturi sunt de forma rectangulara regulata, al patrulea, cel din nord-vest are sapte colturi.


Pe latura sudica, in centru se afla bastionul de poarta, inconjurat de pereti ornati bogat in stil renascentist, pe care se pot observa urmele picturilor murale decorative.

Pestera Sugau

Pestera Sugau se afla in Carpatii Orientali, Transilvania, la o altitudine de aproape 1600 m, dezvoltandu-se intr-o lentila de calcar.


Pestera este impartita in patru etaje, astfel avem galeria principala cu salile Vestiar, Sala Sfatului si Hala Descoperitorilor.


Dupa traversarea primei galerii se poate vedea frumusetea pesterii formata din calcar.


Tavanul pesterii Sugau are diferite forme de coroziune asemenea unor ochii de bufnita, pestera continuand cu divizarea acesteia in numeroase camere.


Pestera Sugau face parte dintr-o rezervatie naturala de circa 18 ha, astazi vizitarea ei este permisa cu ghizi, lungimea traseului fiind de 150 m, durata vizitei 50 minute.

Poze imprejurimi Gheorgheni

Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni Gheorgheni

Vezi toate unitatile de cazare din Gheorgheni