Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Borsec

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Borsec

Se afla la 26km de Toplita.

Statiune balneoclimaterica cu ape minerale cunoscute si recomandate pentru proprietatile lor tamaduitoare inca din 1594.

Agrement:

- posibilitati de practicare a schiului si saniusului,
- drumetii la Grota Ursilor, Pestera de Gheata, Poiana Zanelor.


Obiective turistice în Borsec

Pestera de gheata

Peștera de gheațã – este o adânciturã întunecoasã între douã stânci separate care s-a format prin eroziune într-o grotã a masivului de travertin.

Apa se infiltreazã aici iar gheața se îngroașã pe timp de iarnã și se topește primãvara târziu. Peștera are o lungime de 40 m.

Izvorul 10 - Kossuth

Izvorul 10 – este cunoscut sub denumirea de Kossuth datã în cinstea revoluționarului maghiar cu același nume și are un debit de 17. 000 l/zi.

Apa lui este indicatã în tratamentul gastritei hipoacide, boli hepatice, diabet zaharat, artritism, afecțiuni endocrinologice, hepato-biliare, hipocalcemiei, boalã ulceroasã.

Izvorul 11 - Petofi

Izvorul 11 – este cunoscut sub vechea denumire Petofi și are un debit de 900-1000 l/zi.

Se remarcã prin apa carbogazoasã, bicarbonatã ce conține calciu, magneziu, litiu și sodiu.

Este singurul izvor folosit în cura internã pentru ameliorarea ulcerului.

Indicații terapeutice:
- gastritã hiperacidã, hipocalcemie, insuficiențã paratiroidianã.

Baia cu apa minerala Osaros

Dat in folosinta la 27 octombrie 2012, in strada Uzinei din Borsec.
Deschis zilnic (exceptie luni): 14. 00-22. 00 - sauna, masaj, bazin cu apa minerala incalzita, bazin cu apa minerala rece.
Din afara este reconstructia baii vechi Osaros, care a fost proiectat de un architect italian - si care a fost demolat de mult timp. Este din lemn in totalitate si are tavanul din sticla.

Rezervatia naturala Scaunul Rotund

Rezervaţia geologică Scaunul Rotund se întinde pe o suprafaţă de 75 hectare, şi cuprinde fostele cariere de travertin, peşterile şi Izvorul Străvechi.

Rezervația botanică

Rezervația botanică Borsec (în maghiară „hármasliget”) este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a Iv-a iucn (rezervație naturală de tip botanic), situată în județul Harghita, pe teritoriul administrativ al orașului Borsec.
Rezervația naturală aflată lângă Aleea 7 Izvoare din orașul Borsec, este o poiană mlăștinoasă cu o suprafață de 2 ha, și reprezentă o arie de protecție pentru specia de arbust din familia Betulaceae cunoscut sub denumirea de mesteacăn pitic ( Betula Nana), un relict din perioada glaciară.

Baia O-Saros Borsec

Combinaţia de schi + baie caldă în apă minerală + saună + apă rece + masaj este, credem, o propunere cel puţin interesantă pentru cei orientaţi spre fitness, sport şi agrement.
Vă așteptăm cu drag!
☎️(0743) 100 001

Pista de bob de vară/Nyári bobpálya

Pista de bob de vară funcționează în cadrul Complexului de Schi „Speranța” din Borsec, și are o lungime de aproape 1,5 kilometri (pistă coborâre 906 m și pistă urcare 574 m, diferență de nivel 125 m), durata de parcurgere este de 6-9 minue. Accesul către vârful pistei, a celor aproximativ 32 de săniuțe se face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece (Complexul de schi `Speranța`, stațiunea Borsec).
Nyári bobpálya
A borszéki „Reménység” Síközpontban működő pálya hossza közel 1,5 kilométer, a sípálya felvonója juttatja fel a szánkókat az 574 méteres pálya legmagasabb pontjára és innen következhet a 906 méter hosszú lecsúszás. Egyszerre 32 szánkó lehet a pályán, és 6-9 percet jelent egy kör.
A pályát 5,25 millió lejes beruházás révén sikerült megépítenie az önkormányzatnak, ebből a turisztikai minisztérium mintegy 4 millió lejt biztosított, Hargita Megye Önkormányzatának hozzájárulása 400 ezer lej.

sursa/forras:facebook/BoBorsec

Cariera de travertin

Travertinul din zona Scaunul Rotund Borsec ocupa o suprafata de cca 40 ha. Depozitul de Travertin are o vârstă cvaternară și o grosime de cca. 100 metri.
Exploatarea travertinului a început încă din anul 1819, aceasta era o excelentă piatră ornamentală, folosită la decorarea faţadelor multor clădiri de interes public din ţară: Casa Presei, Casa Parlamentului, în staţiile de metrou din Bucureşti, etc.
Din considerente de protecţie a zăcământului hidromineral şi epuizarea rezervelor, exploatarea acestora a fost interzisă şi oprită în anul 2004.
Cariera de travertin este asemeni unui amfiteatru antic pe care îl puteți traversa, traseul fiind amenajat cu balustrade de protecție ca să nu cădeți pe treptele amfiteatrului absobiți de frumusețea peisajului.
Este amenajat aici un punct de belvedere și implicit de fotografiere.
Nu departe de această carieră se află zona de unde s-a exploatat un carbonat complex de calciu şi magneziu, care, după măcinare era folosit în prepararea furajelor concentrate pentru animale.

Activități de agrement în Borsec

Baile Zanelor

In 2009 o echipa voluntara din Ungaria impreuna cu primaria orasului Borsec si locuitorii din Borsec au construit o baza de agreement compusa dintr-un bazin cu apa minerala precum si doua bazine mai mici destinate turistilor care viziteaza statiunea Borsec.

Partia Speranta Borsec

Pârtia e formatã din trei piste amenajate, deservite de un teleschi monopost, care suportã un trafic de 720 de persoane pe orã, o mașinã de bãtut zãpada și tunuri de zãpadã.

Cele trei piste sunt:

Pârtia pentru începãtori, Prichindel, de 750 de metri
Pârtia principalã cu nocturnã, Speranța de 630 de metri și diferențã de nivel de 120 de metri
Pârtia însoritã, pentru avansați, de 680 de metri.

    Date de contact:
  • Telefon: 0724 244 365

Poze imprejurimi Borsec

Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec Borsec

Vezi toate unitatile de cazare din Borsec