Localitatea Bilbor

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Bilbor

Bilbor (în maghiară: Bélbor) este o comună în județul Harghita, Transilvania, România, ă din satele Bilbor (reședința) și Răchitiș.

Sursa: wikipedia.org

Obiective turistice în Bilbor

Bisericuţa de lemn

Bisericuţa de lemn cu hramul Sfântul Nicolae, veche de mai bine de 300 de ani, cu bârne groase, afumate, cocoţată în vârful unui deluşor numit Bâtca Bisericii.
Un obiectiv cu multă linişte, iar lemnul înnegrit de vreme pare c-ascunde multe poveşti despre bilborenii din alte vremuri, care acum se odihnesc pe deal.

Mlaștina cu Borviz sau Mlaștina Dobreanu

Cu o suprafață de 4 ha, mlastina se află în Depresiunea Bilbor, pe malul drept al pârâului Dobreanu, afluent al Bistricioarei. Denumirea vine de la faptul că terenul este alimentat de izvoare cu “borviz” sau izvoare de apă minerală.
În rezervație se află turbă și tufuri calcaroase ce înglobează relicte ale vegetației de tundră și ramașițe ale plantelor din era glaciară, toate mari iubitoare de apă dar și de săruri minerale. Precum plantele de săraturi ce vestesc prezența sării, aceste plante sunt adevarate `busole vii` ce vestesc vecinătatea apei minerale. Tot pe Valea Dobreanu sunt amenajate câteva bazine cu apă minerală pentru îmbăiere, căptușite cu lemn. Apele Băii Dobreanu sunt bogate în dioxid de carbon, calciu, bicarbonat, magneziu, hidrogen sulfurat și sunt indicate în cură externă.Vezi toate unitatile de cazare din Bilbor