Localitatea Baile Homorod

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Baile Homorod

Baile Homorod (maghiara Homorodfurdo) este o localitate in judetul Harghita, Transilvania, Romania.

Este o localitate balneara, aflata la 18 km de Odorheiu Secuiesc, la 34 km de Miercurea-Ciuc si la 6 km de Vlahita, de care apartine din punct de vedere administrativ.

Este asezata pe valea raului Homorodul Mare si a paraului Bailor, la o altitudine de 740-760 m.

Dispune de bai de interes local de apa minerala, cu mai multe izvoare de apa minerala (izvoarele Lobogo, Maria, Csorga, Homoradi, Ilona, Fenyves). Caracteristica comuna a apelor acestor izvoare este continutul bogat in minerale (Li, Mn, Br. J). Sunt utilizate atat in scopuri curative, cat si ca apa de baut. Dupa unele dovezi indirecte se presupune ca apa acestor izvoare a fost folosita si in timpul ocupatiei romane.

Localitatea are un microclimat tipic subalpin, fiind ferita de vanturi, si este propice recrearii, si refacerii in staril postoperatorii.

Sursa: www.wikipedia.org

Obiective turistice în Baile Homorod

Ruinele Foldvar

Se află pe "Laz", în apropierea vechiului drum roman, au fost descrise prima data de catre Teglas Gabor. De fapt sunt urmele unui castellum roman de 36x36 m. La numai 200 m sud-vest de acesta se afla alte ruine de fortificatii romane, de 23x15 m, datand probabil din secolul al II-lea.


Sursa: www.hoinari.ro

Activități de agrement în Baile Homorod

Schi la Baile Homorod

Partia Lobogo
Baile Homorod se situeaza la 24 km de  pensiunea Zetevar .


Partia Lobogo are o lungime de 400 m, este dotata cu teleschi, si are gradul de dificultate medie.Buna calitate a partiei este asigurata si mentinuta in timpul  sezonului de iarna cu ajutorul tunului de zapada.Orar de functionare teleschi zilnic intre orele :
-    9 – 16
-    18 – 21Turistii au posibilitatea de a inchiria echipamente de schi si sa se incălzească cu un ceai fierbinte in barurile statiunii.Sunt si cursuri de schi pentru incepători si avansati cu instuctor de schi.Vezi toate unitatile de cazare din Baile Homorod