Localitatea Adamclisi

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Adamclisi

Numele de Adamclisi provine din limba turca si inseamna "Biserica Omului", fiind denumirea data de turci, intai monumentului din apropiere, despre care credeau ca este un lacas crestin, denumire pe care a imprumutat-o si satul existent in perioada de stapanire otomana a Dobrogei. Primele atestari ale denumirii de Adamclisi cu specificatia, ca inseamna "Biserica lui Adam", apar in sec. XIX, la calatorii straini care, din diferente considerente, se abat prin zona. Astfel, capitanul prusac Helmuth von Moltke, care viziteaza locul, nota intr-o scrisoare, datata 2 noiembrie 1837: "... la doua ore si jumatate de Rasova, am gasit o ruina pe care turcii o denumesc Adam-Kilisse sau Biserica lui Adam".

Pe teritoriul comunei Adamclisi se afla cinci asezari: Adamclisi - resedinta comunei, Zorile, Urluia, Abrud si Hateg.
Sursa: wikipedia.org

Obiective turistice în Adamclisi

Monumentul Triumfal Tropaeum Traiani

Monumentul Triumfal Tropaeum Traiani, ridicat intre anii 106-109, dupa victoriile romanilor asupra dacilor.
Ansamblul este din următoarele monumente:
Cetatea Tropaeum Traiani
Bazilică
Necropolă
Ansamblu de apeducte (
Monumentul triumfal Tropaeum Traiani
Altarul roman de la Adamclisi
Tumul roman
Termele cetății Tropaeum Traiani
Locuințe extramurane

Muzeul Arheologic

Muzeul Arheologic, aflat in centrul satului legat de monument printr-o alee; muzeul adaposteste piesele ce provin de la Monument, dar si cele scoase in urma sapaturilor arheologice realizate la Cetate.

Cetatea Tropaeum Traiani

La nord-vest de comuna Adamclisi, in mijlocul colinelor de la originea vaii Urluia, pe un platou, se gaseste Cetatea Tropaeum Traiani. Considerata drept cea mai mare asezare civila romana de pe teritoriul Dobrogei, a fost construita in acelasi timp cu Monumentul comemorativ

Mănăstirii - Sfântul Apostol Filip

Mănăstirii `Sfântul Apostol Filip`, situata vizavi de Cetatea `Tropaeum Traiani` din Adamclisi, unde se află moaştele sfinţilor descoperiţi în Cetatea Adamclisi.

Poze imprejurimi Adamclisi

Adamclisi Adamclisi Adamclisi Adamclisi Adamclisi Adamclisi

Vezi toate unitatile de cazare din Adamclisi