Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Vatra Dornei

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Vatra Dornei

Municipiul Vatra Dornei este atestat documentar din anul 1410. Primele încercari de dezvoltare a balneologiei moderne la Vatra Dornei au început în anii 1807-1811. Cladirea în stil florentin a Primariei, edificata
în anul 1897, gara Vatra Dornei Bai, construita în anul 1910, Vila
Cembra - 1895, Izvorul Sentinela - 1896, stabilimentul balnear si
Cazinoul - 1899 constituie primele constructii ca nucleu de dezvoltare
a statiunii.Vatra Dornei se aflã într-o depresiune intramontanã, la altitudinea de aproximativ 810 m, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, cãtre care converg culmile Muntilor Calimani (sud) - 2100m, Suhard (nord-vest) - 1932m, Giumalau (nord-est) - 1857m. La aproximativ 19 km spre est pe Valea Bistritei strãjuieste creasta crenelata a Muntilor Bistritei (1791m).

Statiunea Vatra Dornei ofera turistilor posibilitatea de a vizita obiectivele turistice din zona, renumitele manastiri din Moldova si Bucovina strabatand Pasul Mestecanis si Valea Bistritei. 

In apropierea orasului Vatra Dornei se afla o serie de manastiri ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor, cat si prin arhitectura lor.

Dintre acestea enumeram: Manastirea Piatra Taieturii, Schitul Mestecanis, Schitul Podu Cosnei, Manastirea de Maici Acoperamantul Maicii Domnului: ( ctitorita de Ips Teodosie Tomiteanul, Arhiepiscopul Tomisului) , si la cativa km de Vatra Dornei: Putna, Sucevita ( 1581 - 1601) , Moldovita (1 532) , Voronet ( 1488 ), Humor ( 1530) , etc. , vestitele manastiri din Bucovina.
Toate aceste manastiri sunt monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare.

Alte obiective turistice din Vatra Dornei:

- Centrul de echitatie de la baza Partiei Parc,
- Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Natural,
- Patinoarul din parcul Vatra Dornei,
- Catedrala Sf. Treime .

Dintre factorii naturali amintim apele minerale carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonatate sodice, calcice si magneziene, feruginoase, namolul de turba din Tinovul Mare Poiana Stampei caracterizat ca turba oligotrofa slab mineralizata, bine descompusa cu continut mare de coloizi organici si acizi humici, etc.

Autogara Vatra Dornei

AUTOGARA VATRA DORNEI - Mersul autobuzelor
Plecari Vatra Dornei / Sosiri Vatra Dornei

 • Adresa: Vatra Dornei
 • Tel: 0230 371 252Obiective turistice în Vatra Dornei

Muzeul Etnografic

Muzeul Etnografic al Bucovinei amplasat in cadirea primariei - Muzeul orasului-infiintat in 1954, in prezent prezinta trei sectii:

- arta plastica contemporana,
- stiintele naturii,
- cinegetica.

Sectia de arta este amenajata in impunatoarea cladire a primariei, construita in 1896 - 1897 pentru a comemora succesul obtinut de dorneni in procesul purtat timp de un secol cu autoritatile austriece.

Sectia de stiintele naturii este axata pe prezentarea faunei si florei dornene: pesti si batracieni din bazinul Bistritei, pasari, mamifere.
Se remarca doua diorame, care reprezinta un cerb atacat de lupi si o familie de capriori.

Sectia de cinegetica se refera la fondul de vanatoare al zonei, fiind organizata tematic: istoric, unelte de vanatoare, ingrijirea vanatului si trofee.

Parcul din centru

Parcul din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care traiesc acolo, si pentru concertele sustinute in sezonul estival de orchestra de alamuri.

Parcul orasului are o suprafata de 50 ha, este declarat rezervatie dendrologica a Academei Romane fiind si principala zona de concentrare a izvoarelor minerale.

De asemenea, in parc traiesc veverite, denumite popular ``Mariana``, care reprezinta un punct mare de atractie al parcului, pe langa speciile rare de arbori.

Cheia Zugrenilor

Cheia Zugrenilor se afla la 20 km de Vatra Dornei, intr-un loc in care Bistrita si-a creat cu greu drum intre masivul greoi al Giumalaului si zidul urias al Pietrosului Bistritei.

Cheia are un traseu sinuos, prezentand in amonte o despletire de brate care prind intre ele o stanca uriasa, inalta de peste 60 m.

Cheia Zugrenilor are o suprafata de 100 ha si este declarata rezervatie geologica si floristica.

Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica - Vatra Dornei

Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica - Vatra Dornei - Atractii Turistice Vatra Dornei

Muzeul prezinta fauna montana din zona Dornelor si cinegetica judetului Suceava; etnografie, cu prezentarea artei populare din Bucovina; colectii de geologie, flora si fauna din nordul Moldovei. Se remarca monumente ale naturii ca Leontopodium alpinum, Lynx lynx, Ursus arctos, Lutra lutra, Lyrurus tetrix, trofee deosebite de cerb carpatin, caprior, urs brun, porc mistret.

Sectia de stiinte naturale s-a infiintat in 1957, dar actul nasterii dateaza din 1952, cand invatatorul Dumitru Andriescu din comuna Dorna Candrenilor a donat obiecte de peste 100 de ani. In urma reorganizarii, muzeul isi prezinta exponatele in mod atractiv.

Astfel, sunt prezentate doua aspecte: bogatia floristica si faunistica a zonei dornene si cinegetica (vanatoarea). Sunt abordate si probleme de ocrotire a naturii (florei si faunei), de taxonomie, filogenie si de ecologie.

Mai sunt expuse si specii rare si foarte rare de fauna: vulturul negru (aegypius monoclu) disparut de multa vreme de la noi, lostrita (hucho hucho), cocosul de munte (lyrurus tetrix), buha (bubo bubo) si corbul (corvus corox). Toate sunt declarate monumente ale naturii.

Din clasa pestilor sunt expuse salmonidele: lostrita, pastravul de munte (salmotrutta fario), pastravul curcubeu (salmo iridaeus), mreana (barbus barbus), zvarlocul (cotul gabio), scobarul (chondostroma nasus) care a invadat apele de munte in ultimul timp.

Amfibienii sunt reprezentati prin specii din grupul celor cu coada: urodele triton crestat (triturus oristatus), triton de munte (triturus montandana), salamandra (salamandra salamandra). Amfibieni fara coada: anure - sunt reprezentati de broasca de padure (rana ridibanda). Reptilele taratoare sunt reprezentate prin trei specii: soparla de munte (lacerta agilis), vipera (vipera berus), sarpele de casa (natrix natrix).

Pasarile din clasa Aves, cele mai numeroase sunt cele rapitoare, de zi: sorecarul (buteo buteo), sorecarul incaltat (buteo logapus), acvila tipatoare (aquila pomarina), serparul (circaetus gallicus), soimul (falco subbuteo). Toate sunt ocrotite de lege.

Mai sunt prezentate: cocosul de munte si iernuca (tetraste bonasia), potarnichea (perdix perdix), prepelita (coturnix coturnix), cucul (cuculus canarus), turturica (streptopelia turtur); rapitoare de noapte: huhurez de iarna (strix uroleresis), huhurez de padure (strix aluco), ciuf de padure (asio atus), cucuveaua (athene noctun); specii care se hranesc cu insecte dar si cu seminte: lastunul mare (apus apus), ghionoaia (picus viridis), ciocanitoarea pestrita (dendrocopus major); pasari precum ciocarlia de padure (lulula arborea), stancuta (corvus monedula), cotofana (pico pica). Poate fi vazuta si cea mai mica specie de la noi: auselul de iarna (regulus regulus). O specie interesanta este forfecuta (loxia curvirestra) tipica padurilor de conifere.

Mamiferele precum ariciul (erivaceus europaeus), cartita (talpa europaea) prefera insectele. Alt grup de mamifere, rozatoare: sobolanul de camp (rotus rotus), iepurele de camp (lupus europaeus), veverita (sciurus vulgaris). In continuare se gasesc biorame cu familia de mistret si cea de caprior si un cerb frumos, atacat de o haita de lupi.

Nu lipsesc specii de mamifere rapitoare: vulpea si lupul, ursul (ursus arctos) - monument al naturii; animale carnivore de talie mica, cu blana scumpa: bursucul (meles meles), nevastuica (mustela nivalis), hermina (mustela erminaea), jderul (martes martes), dihorul (mustela putorius), vidra (lutra lutra).

La parter, este prezentata vanatoarea. Este prezentat un fides de mamut (elaphus primigenius), corn de elan (alces alces), craniu de zimbru (bison bonnasus) disparut acum 200 de ani. Sunt prezentate trofee de cerb si caprior cu crestere anormala. Sunt expuse obiecte din coarne de cerb (masa, fotoliu, cuier, vioara, lustra), trofee de blana, valorificate prin articole de imbracaminte.

Tot in ultima sala sunt prezentate trofee valoroase de cerbi carpatini medaliate in Cehoslovacia in 1975 cu medalii de argint. Dintre trofeele de blana expuse, o valoare deosebita o prezinta cele de urs, lup si ras. Se mai gasesc numeroase planse cu urme de animale, texte, grafice, fotografii

Castelul Dracula

Se afla in comuna Piatra Fantanele, prin pasul Tihuta la 40 km de Vatra Dornei si este o constructie medievala deosebita, si desigur se spune ca aici a trait contele Dracula, in acest sens putandu-se vizita cripta in care sunt ramasitele acestuia, precum si unele lucruri personale. ]
Daca nu aveti curajul necesar, puteti sa serviti masa in restaurantul castelului, avand posibilitatea sa gustati unele din cele mai bune si originale mancaruri din zona.

Crescatoria de cerbi

Crescatorie de cerbi Darmoxa - peisaje minunate, cerbi si mancare traditionala

Activități de agrement în Vatra Dornei

Trasee montane, river rafting, tiroliana - team building

Organizam trasee montane cu ghid, in zona Rarau - Giumalau, parcul national Calimani, varful Ousor.

De asemenea, putem organiza river rafting pe Bistrita, tiroliana, catarare, team - building.

Reperele cele mai accesibile sunt Dealul Negru, Muntele Barnarelul, Runcul Mare si Varful Ousorul. Celor temerari le stau la dispozitie si alte numeroase trasee montane spre Masivul Calimani sau spre Suhard si Rodnei.

  Date de contact:
 • Nume: Rahau Iulian
 • Telefon: 0745 369 992
 • Email: casacudorvd@gmail.com

Calarie

Turiștii care vin în Dorna, au acum la dispoziție o variantã bunã de agrement cu calul.

Este poate cea mai facilã activitate pe care aceștia o pot desfãșura în zonã.

Traseul este pe o potecã special croitã, care suie și coboarã prin pãdure, durând în medie 50 de min.

Înainte de a sãri pe cal turistul servește o porție de sfaturi de cum sã stea în șa, cum sã mâie calul spre stânga ori dreapta, etc.

  Date de contact:
 • Nume: Receptie
 • Telefon: 0751 618 303

Plimbare cu Telescaunul

Una din atractiile care nu trebuie nicicum ratate atunci cand esti in Vatra Dornei este si plimbarea cu telescaunul.

Dureaza circa 50 minute ( dus - intors ) si este antrenanta.

In capat este loc de intors, fiind amenajate diferite facilitati.

Exista si un restaurant, tot felul de constructii aparute in ultima vreme.

Multa lume prefera a urca pe scaun si a cobora apoi pe jos.

Ca si imbold de plecare este necesara prezenta unui minim de 30 de turisti, programul fiind foarte flexibil - functie de clienti.

Iarna este o ocazie perfecta pentru a cobora cei 3 km de partie de ski cu grad redus de dificultate.

  Date de contact:
 • Nume: Tarniceru Lucian
 • Telefon: 0751 317 967
 • Email: luciantcro@yahoo.com
Plimbari cu Atv-ul

Iarna aventura devine mai extremã ca niciodatã!

Pentru cei care doresc senzatie, exista varianta inchirierii de Atv–uri.

Este o activitate captivanta care presupune un pic de curaj si cunostinte ( carnet de conducere ) persoanelor care se suie pe cele 4 roti.

  Date de contact:
 • Nume: Odochian Mihai
 • Telefon: 0740 158 250
 • Email: odochianmihai@yahoo.com

Trasee turistice

Masivul Giumalau

Traseul 1 : Vatra Dornei – Dealul Drãncani- Obcina Micã - Poiana Ciungi- Cab Giumalãu cu ramificație spre vf. Giumalãu.

Marcaj: cruce roșie pânã la Obcina Mare, bandã roșie pânã la baza vf. Giumalãu și bandã galbenã pânã la cabanã. Pentru acces spre vf. Giumalãu se urmãrește de la baza vf Giumalãu traseul marcat cu bandã roșie.
Punct plecare: Vatra Dornei alt: 802 m.
Punct sosire: Cab Giumalãu alt: 1542 m. , sau vf. Giumalãu 1857 m.
Durata traseului : 5 ore.
Grad de dificultate: Ușor
Altitudine maximã: 1642 m (cab. Giumalãu), 1857 m (vf. Giumalãu)
Diferențã de nivel : 838 m. Sau 1055 m.Traseul 2 : Vatra Dornei – Vf. Bârnãrel – Obcina Micã- Poiana Fierului - Pasul Mestecãniș
Marcaj: bandã albastrã.
Punct plecare: Vatra Dornei alt: 802 m.
Durata traseului : 5 – 5 ½ ore.
Grad de dificultate: Ușor
Altitudine maximã: 1302 m.
Diferențã de nivel maximã: 502 m.
Caracteristici specifice:
în sezonul cald, traseul necesitã echipament minim de munte;
Sezonalitate: traseul este deschis în orice perioadã a anului;


Traseul 3 : Sat Rusca – drumul forestier Rusca I - Cab Giumalãu
Marcaj: triunghi roșu.
Punct plecare: Pârâul Rusca I. Alt: 770 m.
Punct sosire: Cabana Giumalãu – 1542 m.
Durata traseului : 3 ore.
Grad de dificultate: Ușor
Altitudine maximã: 1642 m.
Diferențã de nivel maximã: 772 m.


Traseul 4 : Sat Rusca – Piciorul Rusca - Cab Giumalãu.
Munții Bistriței


Traseul 1 : Zugreni – Vf. Pogolinu - Vf. Pietrosul – M-rea Piatra Tãieturii – Pasul Pãltiniș
Marcaj: bandã roșie.
Punct plecare: Cheile Zugreni. alt: 740 m.
Punct sosire: Pasul Pãltiniș – 1642 m. .
Durata traseului : 14 - 16 ore.
Grad de dificultate: mediu
Altitudine maximã: 1792 m.
Diferențã de nivel maximã: 1052 m.


Traseul 2 : Satul rusca – Parâul Rusca II- Plaiu Gruiului
Marcaj: triunghi roșu.
Punct plecare: pârâul Rusca ii. Alt: 740 m.
Punct sosire: Plaiu Gruiului – 1558 m. .
Durata traseului : 2 ¾ - 3 ore.
Grad de dificultate: Ușor - mediu
Altitudine maximã: 1558 m.
Diferențã de nivel maximã: 818 m.


Munții Suhard


Traseul 1 : Vatra Dornei - Vf. Runc – Vf. Icoana – Vf omu - Pasul Rotunda
Marcaj: bandã albastrã.
Punct plecare: Vatra Dornei. Alt: 802 m.
Punct sosire: Pasul Rotunda – 1271 m. .
Durata traseului : 16 - 18 ore.
Grad de dificultate: Ușor - mediu
Altitudine maximã: 1932 m.
Diferențã de nivel maximã: 1130 m.

Traseul 2 : com. Ciocãnești- drum forestier recele - Schitul Sf Cruce
Marcaj: bandã albastrã.
Punct plecare: com Ciocãnești – gura pârâului Recele. Alt: 850 m.
Punct sosire: Schitul Recele – 1330 m. .
Durata traseului : 2 ½ ore ore.
Grad de dificultate: Ușor - mediu
Altitudine maximã: 1932 m.
Diferențã de nivel maximã: 480 m.

Traseul 3 : com. Dorna Candreni – șesu muntelui – Parâul Haju
Marcaj: cruce albastrã.
Punct plecare: com Dorna Candreni. Alt: 850 m.
Punct sosire: Pârâul Haju (8 km. Vatra Dornei) – 830 m. .
Durata traseului : 3 - 3 ½ ore.
Grad de dificultate: Ușor
Altitudine maximã: 1226 m.
Diferențã de nivel maximã: 396 m.

Traseul 4 : șesu muntelui – vf. Oușorul
Marcaj: punct roșu.
Punct plecare: Poiana Șesul Muntelui. Alt: 1206 m.
Punct sosire: Pârâul Haju (8 km. Vatra Dornei) – 1639 m. .
Durata traseului : 1 – ½ ore.
Grad de dificultate: mediu
Altitudine maximã: 1639 m.
Diferențã de nivel maximã: 433 m.
Caracteristici specifice:
Traseul reprezintã o cale de acces cãtre vf Oușorul, ca punct de belvedere;
Traseul nu necesitã echipament special.
Sezonalitate: traseul este interzis iarnaMunții Cãliman

Traseul 1 : Vatra Dornei – Poiana Spânzului – Poiana Snopului - Apa Rece – com. Sarul Dornei
Marcaj: triunghi albastru.
Punct plecare: Vatra Dornei. Alt: 802 m.
Punct sosire: com. Șarul Dornei – 850m. .
Durata traseului 9-10 ore.
Grad de dificultate: mediu
Altitudine maximã: 1630 m.
Diferențã de nivel maximã: 828 m.
Caracteristici specifice:
Sezonalitate: traseul este deshis permanent
Taseul nu necesitã echipament special

Traseul 2 : sat Neagra Sarului – vf. 12 Apostoli – Poiana Izvoarele – vf. Rețitiș – vf. Iezerul Cãlimanului- sat Neagra Sarului
Marcaj: punct roșu.
Punct plecare: sat Neagra Șarului. Alt: 850 m.
Punct sosire: sat Neagra Șarului. Alt: 850 m. .
Durata traseului : 18 – 21 ore.
Grad de dificultate: mediu
Altitudine maximã: 2031 m.
Diferențã de nivel maximã: 1181 m.
Caracteristici specifice:
Traseul reprezintã circuitul principal al Calderei Cãlimani și se recomandã a se parcurge în douã sau trei etape. ;
Traseul necesitã echipament de campare.
Traseul este închis iarna

Traseul 3 : sat Poiana Negrii – vf. 12 Apostoli – sat Gura Haitii – vf. Cãlimanul Cerbului – sat Coverca

Punct plecare: sat Poiana Negrii. Alt: 830 m.
Punct sosire: sat Coverca. Alt: 870m. .
Durata traseului : 8- 9 ore.
Grad de dificultate: mediu
Altitudine maximã: 2013 m.
Diferențã de nivel maximã: 1173 m.
Caracteristici specifice:
Traseul se recomandã a fi parcurs în douã etape și necesitã echipament de campare. ;
Sezonalitate: traseul este închis iarna

Traseul 4 : sat Gura Haitii- Pietrele Roșii – sat Dornișoara
Marcaj: cruce albastrã.
Punct plecare: sat gura haitii. Alt: 1100 m.
Punct sosire: sat dornișoara. Alt: 1150m. .
Durata traseului : 7 - 8 ore.
Grad de dificultate: mediu
Altitudine maximã: 1861 m.
Diferențã de nivel maximã: 761 m.
Caracteristici specifice:
Traseul nu necesitã echipament special. ;
Sezonalitate: traseul este închis iarna

Taseul 5 : sat Gura Haitii- Poiana Izvoarele – vf. Pietrosul Cãlimani – vf. Rețitiș - vf. Iezerul Cãlimanului – pasul Pãltiniș
Marcaj: cruce roșie pânã pe vf. Pietrosul, apoi bandã roșie.
Punct plecare: sat gura haitii. Alt: 1100 m.
Punct sosire: pas Pãltiniș. Alt: 1328 m. .
Durata traseului : 15 - 16 ore.
Grad de dificultate: mediu
Altitudine maximã: 2. 100 m.
Diferențã de nivel maximã: 1000 m.
Caracteristici specifice:
Traseul se recomandã a fi parcurs în douã etape și necesitã echipament de campare. ;
Sezonalitate: traseul este închis iarna

Traseul 6 : sat Dornișoara- Izvoarele Dornei – intersecție Poiana județul : suceava
Marcaj: punct galben
Punct plecare: sat dornișoara. Alt: 1070 m.
Punct sosire: intersecție Poiana Izvoarelor.
Durata traseului : 4 – 4 ½ ore.
Grad de dificultate: mediu
Altitudine maximã: 1710 m.
Diferențã de nivel maximã: 640 m.
Caracteristici specifice:
Traseul nu necesitã echipament special. ;
Sezonalitate: traseul este închis iarna.

Mountain Biking

Mountain biking in statiunea Vatra Dornei - una din posibilitatile de agrement ce va aduce la un nivel de adrenalina ridicat. Un traseu de mountine biking este Vatra Dornei – Rusca – Cabana Giumalau – Vf. Giumalau – Obcina Mare – Vatra Dornei.
Lungime: 45 km
Tip: 15 km asfalt, 15 km drum forestier, 15 km off road
Timp aproximativ: 5-6 ore
Sfaturi: Tip bicicleta: suficient hardtail, recomandat full suspension. Este recomandat grupurilor mai mari de trei ciclisti. Casca este obligatorie, daca sunt disponibile si protectiile usoare (cotiere, genuchiere).
Grad de dificultate: mediu spre dificil
Descriere traseu:
Se recomanda plecarea din Vatra Dornei (dn Vatra Dornei – Bicaz), aproximativ 12-13 km asfalt pentru incalzire. In satul Rusca incepe ucarea, din statia autobuz spre stanga peste pod (marcaj triunghi rosu). Drum forestier lungime 10 km, urcare lejera aproximativ 5 km care incet se transforma in catarare dura (15-20 %). Atentie mare la exploatarile lemnoase, se corhaneste direct in drum.
Cam cu 1, 5 km inainte de cabana Giumalau, aprox 1600 m altitudine, se iese in golul alpin. De aici, si in tot traseul de creasta, este bine sa se pedaleze in grup, sunt posibile intalniri cu cainii de la stani (destul de urate dupa propria experianta, cred ca sunt pregatiti special de ciobani sa streseze ciclisti). De la Cabana Giumalau - odihna obligatorie - cu bicicleta in spate, umar, dupa posibilitati, trebuie urcat cam 45 minute spre varful Giumalau (1857) - atentie mare, panta va trebui cobarata la intoarcere, preferabil cu bicicleta intre picioare. Din varf vedere exelenta spre valea Bistritei, Rarau, Pietrosul Bistritei, muntii Rodnei.
Pentru coborare sunt doua optiuni: intoarcere la cabana Giumalau sau coborare spre Poiana Ciungi. Pe orice varianta se intalneste drumul de creasta care trebuie urmat – marcaj banda albastra. Cobarare aproximativ 1, 5 km pe carare ingusta cu damburi de pamant si piatra, bolovani, pana cand intalnim drumul de creasta.
Dupa un fals plat si o mica urcare – 300 metri – urmeaza o coborare pe drum de caruta cu denivelari si santuri destul de mari, de aproximativ 15 minute. E portiunea cea mai frumoasa din traseu se ating viteze si de 60 km/h, cu intoarceri in ac de par, portiuni drepte etc. Dupa coborare se intra pe o portiune de traseu mai lejera cu urcari si cobarari successive (acoperita cam tot timpul anului de balti si noroaie). Se urmeaza marcajul banda albastra pana la intalnirea cu marcajul cruce rosie. Din varful Drancanilor vedere exelenta asupra orasului Vatra Dornei. Pe marcajul cruce rosie coboram pana in oras (coborare frumoasa pe drumuri inguste de caruta cu santuri de la ploaie, bolovani, panta suficient de mare sa inroseasca discurile de frana).
De-a lungul traseului marcajele turistice sunt bine realizate, vizibile, se pot obtine informati de la sediul Salvamont Vatra Dornei (in cladirea Casei de Cultura in spatele Garii), sau de la cabana Giumalau. Este recomandat grupurilor mai mari de trei ciclisti, casca este obligatorie, daca sunt disponibile si protectiile usoare (cotiere, genuchiere). Sursa: /
Centre de inchiriere biciclete:
Inchirieri biciclete si bete Nordic Walking - Serviciul de Turism Salvamont
Str. Garii nr. 2 (casa de Cultura Dorna)

  Date de contact:
 • Nume: Petru Ariciuc
 • Telefon: 0726 686 687/0754 028 324
 • Email: salvamontdorna@yahoo.com

Tenis de camp

Terenul de tenis este situat pe Strada Malinilor vis a vis de Penny Market la baza sportiva Yanis Sport Stadium. Suprafata este sintitetica, construita exclusiv pe nisip deci este foarte lejera efortului. Este montat fileu profesionist.
Pretul este de 30 lei/ora iar la 2 ore inchiriate 50 de lei.

  Date de contact:
 • Nume: Cirlan Remus
 • Telefon: 0743 124 048
 • Email: sport_linevd@yahoo.com
 • Web: www.facebook.com/YanisSportPub?ref=hl

Fotbal

Terenul este situat pe strada Malinilor langa centrala pe gaz, vis a vis de Penny Market.
Face parte din baza sportiva Yanis Sport Stadium, baza ultramoderna dotata cu vestiare cu apa calda, bazin si sauna. Este ideal pentru o miscare cu prietenii.
Se pune la dipozitie minge, maieuri de departajare iar dupa o miuta se poate servi o bautura rece la Pub-ul situat chiar langa.

  Date de contact:
 • Nume: Cirlan Remus
 • Telefon: 0743 124 048
 • Email: sport_linevd@yahoo.com
 • Web: https://www.facebook.com/YanisSportPub?ref=hl
Plimbari cu Trenuletul Veseliei

Turul statiunii Vatra Dornei.
Excursie la Manastirea Acoperamantull Maicii Domnului-Gheorghiteni si Manastirea Sf Dimitrie
Inchirieri diverse ocazii

  Date de contact:
 • Nume: Trenuletul Veseliei
 • Telefon: 0756012595
 • Email: bogdangroza2007@yahoo.com

Ski

Statiunea Vatra Dornei este pregatita pentru amatorii de sporturi de iarna cu 4 partii de schi:
- Partia Dealul Negru,
-Partia Veverita,
-Partia Parc 1
-Partia Parc 2.

  Date de contact:
 • Nume: Dorel
 • Telefon: 0747830745
 • Email: cabaneecodorna@gmail.com
 • Web: http://www.vatra-dornei.info/informatii-utile/partii-de-ski.html
Plimbari cu avionul

Dacă ați mai zburat măcar o dată și vreți să o faceți și peste Țara Dornelor sau dacă ați trecut în agenda de concediu și un zbor pe cerul bucovinean, aerodromul din Floreni și Dan Cobuz vă așteaptă, în principiu, oricând. De sus, satele şi oraşul Vatra Dornei par simple figurine din setul de lego al unui copil de patru ani. Casele nu mai sunt ziduri şi-un acoperiş, ci sunt simple forme aşezate în câmp. Drumurile şi apele nu mai sunt repere, ci linii trasate pe-o foaie imensă. Peisajul face totul. Nu are cum să nu îţi placă pur şi simplu.

  Date de contact:
 • Nume: Dan Cobuz
 • Telefon: 0723554792
 • Email: dancobuz@yahoo.com
 • Web: http://hailadorna.ro/aerodromul-din-floreni-poarta-spre-cerul-tarii-dornelor/
River rafting

Barca, mjlocul de deplasare cel mai economic si ecologic ce ofera posibilitate turistilor de a admira peisajul Tarii Dornelor, crestele muntilor Bistritei, Giumalau și Rarău.

  Date de contact:
 • Nume: Petru Ariciuc
 • Telefon: 0744 332 378
 • Email: dornaadventure@yahoo.com
 • Web: http://www.vatra-dornei.info/agrement/rafting-in-statiune.html
Plimbari cu Caii Bucovinei

Dacă vă plac caii, dacă vreți să admirați peisajele montane din Țara Dornelor din șa și aveți câteva ore la dispoziție, Caii Bucovinei vor ști cum să vă umple timpul, indiferent de anotimp.
Turistii se pot plimba cu trăsura, cu sania, pot călări, pot lua o oră de echitație, pot face hipoterapie și multe alte activități cu caii. E loc pentru toți, chiar și pentru cei neexperimentați. Dacă e cineva care nu a călărit niciodată luăm un cal cuminte și explicăm totul de la început. Dacă turiștii au puțină experiență, facem trasee călare. Traseele pot fi de două ore, de o zi, depinde de cât timp doresc ei și cât timp rezistă călare.

  Date de contact:
 • Nume: Gabriel Moroșan
 • Telefon: 0743690799
 • Email: caiibucovinei@gmail.com
 • Web: http://hailadorna.ro/urca-sa-si-lasa-caii-bucovinei-sa-ti-arate-tara-dornelor/
Tiroliana

Cea mai interesanta tiroliana din Bucovina, 160 m lungime, chiar in centrul statiunii Vatra Dornei. Adrenalina la rang de cinste. Este fraza care caracterizează această mică aventură posibilă in statiune! Siguranța și distracția este garantată! Asadar, îi invităm cu mult drag ”pe cei mai tari de inimă” să savureze o porție de adrenalină la maxim! O activitate ce poate elimina orice grijă, impunând o stare de bine, mult dorită!

  Date de contact:
 • Nume: Salvamont Vatra Dornei Ariciuc Petru
 • Telefon: 0744332378
 • Email: salvamontdorna@yahoo.com
 • Web: http://www.inbucovina.ro/obiective-turistice/sport-extrem/tiroliana-vatra-dornei/

Poze imprejurimi Vatra Dornei

Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei Vatra Dornei

Vezi toate unitatile de cazare din Vatra Dornei