Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Vânători Neamț

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Vanatori Neamt

Vanatori-Neamt este o localitate in judetul Neamt, Moldova, Romania. Este resedinta comunei Vanatori-Neamt, care mai cuprinde satele Lunca, Nemtisor si Manastirea Neamt.

Obiective turistice în Vânători Neamț

Cetatea Neamtului

Monument medieval de o valoare istorica exceptionala, reprezinta pentru cei interesati o incursiune in trecutul istoric al Moldovei.

Situata in imediata apropiere a orasului Targu Neamt, la aproximativ 6 Km de Vanatori - Neamt.

Casa memoriala Ion Creanga

La doar 5 km de Vanatori - Neamt pe malul Ozanei ``cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul`` in localitatea Humulesti se afla Casa memoriala Ion Creanga.

Schitul Vovidenia

Schitul Vovidenia este un schit ortodox din judetul Neamt, aflat la foarte mica distanta de Manastirea Neamt. Localizata in comuna Vanatori Neamt, la doi kilometri sud-est de Lavra Neamtului, locasul de rugaciune inchinat Intrarii in Biserica a Maicii Domnului se afla la 17 kilometri vest de Targu Neamt si la 61 de kilometri nord de Piatra Neamt.

Hramul: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (21 noiembrie)
Sfantul Ierarh Spiridon (12 decembrie)

Manastirea Secu

Situata in localitatea Vanatori Neamt, Manastirea Secu poate fi considerata sihastria pustincilor Antonie si Ioan care intre 1420-1430 vietuiau in acest loc si s-au retras in locuri mai salbatice.

Ctitorul manastirii este considerat Petru Rares ( anul 1530 ). Lovita de turci in anul 1821, biserica se reface si devine de sine statatoare in anul 1910.

In doua incaperi din latura sudica a manastirii a fost amenajat un muzeu in care sunt expuse cele mai valoroase obiecte de tezaur.

Manastirea Neamt

Marele istoric Nicolae Iorga apreciaza ca intemeierea Manastirii Neamt se datoreaza ucenicilor lui Nicodim de la Tismana, Sofronie, Pimen si Siluan iar "Petru I Musat il va fi innoit din piatra facandu-se ctitor".

In vremea domniei lui Alexandru cel Bun s-a construit o biserica din lemn pe temelie de piatra in care a fost inmormantat Stefan al II lea la 13 iulie 1447.

In anul 1497 Stefan porunceste sa se ridice la Neamt langa biserica bunicului sau Alexandru cel Bun una dintre cele mai frumoase biserici din epoca medievala.

Turistii pot vizita muzeul, tipografia si biblioteca manastrii.Vezi toate unitatile de cazare din Vânători Neamț