Localitatea Valiug Crivaia

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Valiug

Crivaia este situata în sud – estul Banatului, la o altitudine de 650 m, la poalele masivului Semenic (apartinatori ai lantului muntos Carpatii Occidentali), la 30 km de municipiul Resita, judetul Caras-severin. Este o locatie inclusa administrativ in localitatea Valiug.

Ascunsa de mai bine de 200 ani in mijlocul padurilor bogate, asezarea este de un pitoresc spectaculos in muntosii banateni. De asemenea, este o zona renumita atat pentru implicatiile pozitive asupra sanatatii (afectiuni precum cele endocrine si respiratorii, dar si nevrozele astenice), cat si pentru atractiile turistice in lunile de vara si de iarna.

Sa pasim acum pentru cateva momente in imprejurimi pentru a cunoaste minunatiile acestui loc atat de diferit de agitatia urbana.

Triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna si Secu, avand in centru statiunea Semenic, reprezinta un element care nu poate trece neobservat de catre peregrinii indragostiti de natura. Pe langa acestea, perimetrul din jurul acestei asezarii abunda in paduri, lacuri si pesteri parca virgine prin frumusetea lor naturala: Valiug, 3 Ape, Pestera Gaura Turcului, Pestera Comarnic, Cheile Carasului, izvoarele Nerei.

Clima temperat – continentala cu influente oarecum mediteraneene, cu veri calduroase, ierni lungi si cu multa zapada, ofera deschidere mare sporturilor specifice anotimpului cald, dar si rece.

Fauna si flora nu sunt mai prejos de frumusetea locurilor. Un peisaj extraordinar il confera padurile de conifere, fag, carpen si stejar. In mijlocul acestora, lumea animala freamata de o multime de specii: pasari (vulturi, ulii, sturzi, mierle, gaite), pesti (pastravi indigeni, pastravi curcubeu), reptile (serpi de casa si de alun, gusterul), mamifere (veverite, mistreti, caprioare, lupi, vulpi).

Ca sa poti vizita toate locurile puse la dispozitia turistului de catre faimosul munte Semenic, ai nevoie de cateva zile, deoarece asezarile se afla pe mai multi versanti, iar caile de acces nu pot fi toate strabatute in pas vioi. In ajutorul tau vine posibilitatea de a inchiria vara biciclete si Atv-uri (disponibile si pentru copii), barci, hidrobiciclete, iar iarna schiuri, snowboarduri, saniute etc.

Statiunea cu imprejurimile ei reprezinta o lucrare monumentala a naturii care lasa urme adanci in mintea si sufletul oamenilor.

Obiective turistice în Valiug Crivaia

Muntele Semenic

Facand parte din Carpatii Occidentali, Muntele Semenic se inalta la 1447m deasupra marii prin varful Piatra Goznei, respectiv 1445m prin varful Semenic. Frumusetea peisajelor, padurile racoroase si sutele de specii de plante protejate justifica includerea acestuia in Parcul National Semenic-cheile Carasului, constituind o comoara nationala.

Lacul Gozna - Valiug

Lacul Gozna, cunoscut mai bine sub numele de Lacul Valiug de catre turisti sau `la baraj` de catre localnici este locul ideal pentru o baie racoritoare, plaja linistita sau plimbari prin padurile din imprejurimi. Aflati aici, cea mai mare arsita nu va putea decat sa va bucure oferindu-va pretextul perfect pentru a va scalda in minunata apa de munte. Iar daca soarele este prea insistent, va puteti retrage la umbra copacilor ce imprejmuiesc lacul.

Pestera Comarnic

De la Vila Avocatilor porniti pe un drum forestier, urmand marcajul Cruce rosie treceti pe langa Vila Klaus, Poiana Betii cu minunatul ei peisaj, traversati o mare padure de fag pentru a ajunge la Pestera Comarnic. In prezent neatinsa de civilizatie si neelectrificata, va va oferi o minunata senzatie de aventura in vizitarea celei mai mari si celei mai frumoase pesteri din Banat.

Pentru cei care prefera pastravul proaspat, crescut in curata apa de munte, aflati ca la scurta distanta de pensiunea noastra se afla Pastravaria Crivaia de unde ii puteti cumpara direct din apa, pentru a savura cel mai delicios peste montan.

Lacul Breazova

Fiind primul lac de acumulare din sud-estul Europei, acesta a fost construit in anii 1907 - 1909. Spre deosebire de Lacul Valiug, Lacul Breazova va ofera un peisaj mai salbatic, lipsit de cladiri pe marginea lacului, inconjurat doar de natura.

Poze imprejurimi Valiug Crivaia

Valiug Crivaia Valiug Crivaia Valiug Crivaia Valiug Crivaia Valiug Crivaia Valiug Crivaia Valiug Crivaia Valiug Crivaia Valiug Crivaia Valiug Crivaia

Vezi toate unitatile de cazare din Valiug Crivaia