Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Valea Lungă

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Valea Lungă

Valea Lungă este o comună în județul Dâmbovița, Muntenia, România, ă din satele Băcești, Izvoru, Moșia Mică, Șerbăneasa, Ștubeie Tisa, Valea lui Dan, Valea Lungă-Cricov (reședința), Valea Lungă-Gorgota, Valea Lungă-Ogrea și Valea Mare.
Sursa: wikipedia.org

Obiective turistice în Valea Lungă

Zimbrăria Neagra - Bucșani

Zimbrăria neagra se întinde pe o suprafață de 162 hectare. Ea a fost înființată în anul 1983 cu scopul adaptării speciei în zona de campie. În 1983 au fost aduși la Bucsani 18 zimbrii din țar, dar și câteva exemplare din străinătate. În rezervația Neagra sunt 47 de zimbri, 23 masculi, 24 femele. Toate cele 47 animale au fost botezate cu nume care încep cu RO. Ora ideală de vizită este 10.30 pentru că este ora de masă a zimbrilor și aceștia pot fi văzuți de către vizitatori mai de aproape.
La maturitate, după 7-8 ani, zimbrul cântărește aproape o tonă și o sută de kilograme, iar femela în jur de 400-600 de kg. Chiar dacă trăiește în captivitate zimbrul este un animal mandru și sfios, căruia nu îi place să se aproprie prea mult de oameni. De aceea, nu sunt lăsați liberi,sunt înconjurați de un gard.

Lacul Pucioasa

Lacul Pucioasa a fost construit în Subcarpații Prahovei, la o altitudine de cca 400 metri, deservind cu apă potabilă locuitorii stațiunii Pucioasa, fiind construit în scop de acumulare a apei ce curgea pe râul Ialomița. Frumusețea locului este de neegalat, o regiune montană înconjurată de păduri de foioase și conifere întregesc atmosfera peisagistică creată de lacul Pucioasa.Vezi toate unitatile de cazare din Valea Lungă