Localitatea Techirghiol

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Techirghiol


Obiective turistice în Techirghiol

Manastirea ``Sfanta Maria``

Manastirea Techirghiol, una din cele mai frumoase din Dobrogea, aflata in statiunea balneara Techirghiol, isi are inceputul in anul 1928, cand patriarhul Miron Cristea cumpara aici o casa cu 16 camere. Aici, patriarhul a infiintat un sanatoriu preotesc, deservit de cateva monahii, pentru clerul din intreaga tara.

In aceasta manastire vietuieste unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei, parintele arhimandrit Arsenie Papacioc.

Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol este un liman fluvio-maritim cu apa sarata, fiind cel mai intins lac salin de la noi din tara (11,65 kmp) si cel mai bogat in namol terapeutic. Este situat la 17 km de Constanta si despartit de Marea Neagra printr-un cordon litoral.
Reprezinta o destinatie turistica de exceptie de pe litoralul romanesc, datorita rolului terapeutic pe care il are namolul existent in lac.
Legenda spune ca...
un batran tatar olog si orb pe numele de Tekir, a ajuns odata cu magarul sau pe malul acestui lac. Impotmolit, s-a chinuit batranul ore in sir sa iasa din noroiul mirositor dar magarul nu voia sa se miste. Insa, mare a fost mirarea si bucuria batranului cand, iesind din lac, si-a dat seama ca poate vedea iar picioarele sale, de multa vreme neputincioase, incepusera sa-l asculte. Cat despre magar, plagile urate de pe spate i se vindecasera, iar corpul sau parca traia o noua tinerete. Aflandu-se despre aceasta vindecare, oamenii au inceput sa vina pe malul lacului, sa se scalde si sa se unga cu namol pentru a se vindeca.

Poze imprejurimi Techirghiol

Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol Techirghiol

Vezi toate unitatile de cazare din Techirghiol