Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Tălmăcel

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Talmacel


Obiective turistice în Tălmăcel

Biserica Sfanta Paraschiva 1700

Biserica a fost construita la anul 1700, in decursul a 3 ani de sateni cu mijloacele de constructie rudimentare existente la acea vreme.

Piatra a fost adusa cu boii de la 10 km distanta, din muntii din apropierea satului, in acea vreme existand doar12 perechi de boi in sat.

Varul era stins direct pe ziduri pentru o rezistenta mai buna, lemnul era adus tot din muntii satului iar clopotul bisericii a fost donat mai tarziu de poetul Octavian Goga.


Legenda Constructiei

Dupa 2 ani de la inceperea constructiei si dupa terminarea tuturor resurselor avute la dispozitie satenii au fost nevoiti sa opreasca constructia cand au ajuns la turnul bisericii.

Lunile ploioase care au venit au dus la surparea malurilor unui deal din imprejurul satului formand un parau care a sapat malurile scotand la iveala un butoias din lemn. O femeie din zona l-a gasit l-a dus la preotul satului l-a desfacut gasind in el galbeni, bani de aur din acea vreme.

Atunci au crezut ca este o minune de la Dumnezeu care a fost trimisa pentru a putea termina si lucrarile de acoperis ale turnului bisericii iar tot de atunci paraul format din alunecarea de teren care a dus la gasirea butoiasului cu bani a fost botezat de catre sateni primind numele Paraul Turnului, nume care il mai pastreaza si astazi.


Legenda Picturii

In timpul lucrarilor de pictura a bisericii, in una din zile, unul dintre pictori si-a aprins o tigara in Biserica.

Un alt pictor i-a atras atentia ca este pacat sa fumeze in Biserica, dar acesta i-a raspuns zicand:`` Eu Il fac pe Sfant nu el pe mine.`` Dupa care spun oamenii din sat, in decursul zilei, pictorul are un accident si cade de pe schela si moare.

Poze imprejurimi Tălmăcel

Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel Tălmăcel

Vezi toate unitatile de cazare din Tălmăcel