Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Poieni

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Poieni


Obiective turistice în Poieni

Castrul Roman

Castrul Roman a fost ridicat in jurul anului 106, drept garnizoană a cohortelor I Aelia Gaestorum milliaria si a II-a Hispanorum, a caror misiune era, probabil, apararea granitei Imperiului Roman. Pe masură ce romanii au incercat sa consolideze granițele, în secolul II au fost adusi colonisti din Grecia, se crede din zona Patras.
Ruinele castrului sunt vizibile si astazi în locul numit Gradiste, desi majoritatea zonei a fost folosita ca suprafata agricola.In apropierea acestuia exista si ruinele unei bai romane.

Cetatea Bologa

Un castrum antic roman, numit Resculum este cea mai veche asezare din zona specificata in documente. A fost ridicat in jurul anului 106 D.C., drept garnizoana a Cohortei II “Hispanorum”, a carei misiune era, probabil, apararea granitei Imperiului Roman. Pe masură ce romanii au incercat sa consolideze granitele, in secolul II D.C. Au fost adusi colonisti din Grecia, se crede din zona Patras.

Castelul Octavian Goga din Ciucea

Castelul Octavian Goga din Ciucea, judetul Cluj a fost reședinta lui Octavian Goga, fiind și locul in care acesta este inmormantat.
Cladirea este inscrisa pe lista monumentelor istorice din județul Cluj elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului Național din Romania in anul 2010.
Domeniul pe care este amplasat a devenit muzeu si casa memoriala dedicata poetului Octavian Goga.

Arborele sequoia

Putina lume stie ca la doar 80 km de Cluj-Napoca se afla cel mai impunator arbore din Muntii Apuseni: un arbore sequoia ce depaseste deja 40 de metri, dominand Dealul Domnului pe care se afla de mai bine de un veac. Arborele se afla la poalele masivului Vladeasa, intre satele Sacuieu si Rogojel, județul Cluj.

Masivul Vladeasa

Masivul Vladeasa este o grupa montana a Muntilor Apuseni apartinand de lantul muntos al Carpatilor Occidentali. Cel mai inalt pisc este Varful Vladeasa, cu o altitudine de 1.836 m. Catre nord se extind pana la raul Crișul Repede.

Poze imprejurimi Poieni

Poieni Poieni

Vezi toate unitatile de cazare din Poieni