Localitatea Padina Pestera

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Padina Pestera


Obiective turistice în Padina Pestera

Sfinxul

Localizare:
Sfinxul din Bucegi este un megalit situat la altitudinea de 2216 m în vecinătatea cabanei Babele.
Descriere:
dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime. Prin aspectul său omenesc, creează o imagine tulburătoare: fața proportionată, buze severe, bărbie voluntară. Se spune ca Sfinxul este reprezentarea unei divinități, expresie supremă de putere și demnitate. Asemănarea Sfinxului din Bucegi cu Marele Sfinx egiptean de la Gizeh este un motiv în plus să credem că natura și-a depăsit propriile limite, lăsându-ne pe noi uimiți si neputincioși în descoperirea misterului.

Babele

Monument al naturii situat la o altitudine de 2200 m pe platoul Bucegilor în apropierea cabanei Babele și a Sfinxului.
Despre apariția lor s-au legende și teorii. Unii cercetători susțin că agenții modelatori au fost apa și vîntul cu sprijinul înghețului și dezghețului. Se are în vedere și alternanța rocilor, gresiilor și calcarelor de pe platou. Însă nu poate fi negată intervenția umană la finisarea formelor mai mult sau mai puțin regulate. Până acum, nici o dovada științifică nu a putut explica pe de-a întregul acest fenomen și astfel, legendele în jurul acestor stînci se dezvoltă în continuare, unind realitatea cu supranaturalul.

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței este săpată în calcarele jurasic-superioare din culmea sud-estică a muntelui Bătrîna ( masivul Bucegi ) la circa 10 km de izvoarele rîului Ialomița, la o altitudine de 1. 530 m. Este amplasată la circa 100 m în aval.

Cascada Ialomiței

Localizare:
Situata la aproximativ 2000 de metri, in apropierea varfului Omu si a Mecetului Turcesc. .
Descriere:
Cascada Ialomitei este una dintre cele mai spectaculoase din Romania. Caderea de apa este de aproximativ 100 de metri. Pentru a ajunge la cascada trebuie urmat fie traseul ce porneste de la cabana Omu, fie cel ce porneste de la Pestera.

Lacul Bolboci

Lacul Bolboci este situat la granita dintre judetele Dambovita si Prahova, in muntii Bucegi, la 8 km de Sinaia, la o altitudine aproximativa de 1460 m, situat in apropiere de Cabana Bolboci si Cabana Zanoaga.
Desi artificial este foarte frumos, incadrat intr-un peisaj mirific, reprezinta de fapt apele Ialomitei blocate la circa 3 km in aval de un baraj, alimentate dinspre nord-vest de apele Vaii Tatarului, Vaii lui Mircea si Vaii Bolboci, iar dinspre est de Valea Nucetului.
Lacul Bolboci este intr-un loc de o mare frumusete si nu foarte cunoscut, apa lacului‚ fiind foarte rece chiar si vara. Este insa si azi destul de rustica, si de aceea incantatoare.
La Lacul Bolboci se poate ajunge pe doua cai:din Orasul Targoviste, prin Moroeni si Scropoasa si de la Statiunea Sinaia sunt 8 km din centrul orasului. Se pot face si pe jos, sau se poate merge mai intai cu telecabina pana la cota 2000.

Cheile Tatarului

Cheile Tatarului este o arie protejata intre platoul Padina si Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1800m.
Pe versantul stang al Vaii Tatarului, la 1548m, se afla intrarile in cele mai inalte statiuni paleolitice din Romania: Pestera Ursului si Pestera Mica.

Cheile Zanoagei

Aceste chei se intind pe aproximativ 1 km, cu numeroase diferente de nivel pe care le parcurge raul Ialomita, in cascade, de pe peretii abrupti, inalti de 200m. Din chei se poate ajunge de la Cabana Cheile Zanoagei si mai departe spre Lacul Bolboci.

Poze imprejurimi Padina Pestera

Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera Padina Pestera

Vezi toate unitatile de cazare din Padina Pestera