Localitatea Mamaia

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Mamaia

Mamaia este situata la 3 km nord de Constanta, intre plaja si lacul Siutghiol, fiind cea mai mare statiune de pe litoralul romanesc al Marii Negre, dispune de cea mai completa dotare pentru sporturile nautice.

De-a lungul tarmului Marii Negre, statiunea dispune de plaje intinse si late , cu un nisip fin, permitand helioterapia si talasoterapia.

"Satul de Vacanta", cu  restaurantele  sale, impodobite in stil rustic, conform regiunii pe care o reprezinta fiecare si oferind din bucataria respectivei regiuni este unul din punctele de atractie ale zonei.

Statiunea beneficiaza de o multime de  gradini, baruri si cluburi de noapte, cinematografe, discoteci, parcuri de distractii, terenuri de sport, minigolf , popicarii, teatru in aer liber etc.

Litoral 2007

Accesati Oferte litoral 2007 sau selectati statiunea dorita din meniul din stanga paginii.

Obiective turistice în Mamaia

Aqua Magic

Este situat la intrarea in statiunea Mamaia si a fost infiintat in anul 2003, este primul parc de acest gen de pe teritoriul Romaniei, fiind in acelasi timp si unul din cele mai mari si mai interesante.
Dispune de 14 surse de distractie, adaptate atat la nevoile copiilor, cat si la cele ale adultilor.
Zona destinata copiilor este compusa din:
Water Playground, Baby pool, mini tobogane, piscine cu elemnte special pentru a mentine atentia copiilor si personaje de poveste.
Zona creata pentru agrementul adultilor ofera atat spatii pentru cei "lenesi" - Lazy Pool, jacuzy si Lazy River, cat si structuri ce fac deliciul aventurierilor si iubitorilor de adrenalina - Space Bowl, Super Crater, Multislide, River Ride, Mega Pipe, Twister, Kamikaze, Turbo Slide, Black Hole.
Pe toata durata zilei atmosfera este intretinuta prin muzica, spectacole, concursuri si jocuri de vara.
Pe langa obiective de agrement, Aqua Magic dispune de: echipe de paza, salvamari, cabinet medical, complet si modern utilat, cu personal specializat. Pentru a recupera energia pierduta pe parcursul unei zile de distractie puteti savura preparatele oferite de barul turn, barul acvatic si restaurantele puse la dispozitia dumneavoastra.
Program: luni - duminica intre orele 10:00 - 18:00.
Pret:
Iunie/septembrie
40 Ron/ Adult
20 Ron/ Copil

Baza Pinguin

Fantanile Cazino

Telegondola

Realizat in premiera in Romania, proiectul Telegondola Mamaia reprezinta o instalatie complexa de transport pe cablu, destinata turistilor care doresc sa admire panorama statiunii Mamaia. Capacitatea de transport este de 600-1500 de persoane pe ora.
Telegondola este o alta atractie a litoralului pentru turistii de toate varstele, acestia putand admira imprejurimile si statiunea Mamaia. Va puteti imbarca din doua statii, prima in zona Perla Mamaia, iar cea de-a doua in zona Cazino Mamaia.
In acest fel, turistii vor avea ocazia sa pluteasca efectiv pe deasupra statiunii Mamaia, timp de aproximativ sapte minute, la o inaltime maxima de 50 de metri. Capacitatea unei gondole este de opt locuri, aceasta fiind inchisa, cu ventilatie naturala si protectie solara fiind puternic vitrata pentru a asigura o vizibilitate foarte buna.
Echipamentele folosite sunt de ultima generatie in conformitate cu standardele internationale, gradul de siguranta fiind maxim. Lungimea totala a traseului este de 2000 de metri.

Luna Park - Satul de vacanta

Plin de jocuri si lumini colorate, Luna Park-ul din Satul de Vacanta pune la dispozitia turistilor dornici de distractie instalatii atat pentru copii, cat si pentru adulti. In Satul de Vacanta mai puteti gasi magazine de suveniruri si restaurante care servesc mancaruri specifice anumitor zone ale Romaniei.

Pontonul Mamaia

Pontonul din statiunea Mamaia este o atractie turistica inaugurata la inceputul sezonului estival 2012. Pasarela porneste de pe plaja, din dreptul hotelului Victoria, inainteaza in mare pe o distanta de aproximativ 500 de metri si se finalizeaza cu un debarcader. Din acest punct turistii se pot imbarca la bordul vaporului care efectueaza plimbari regulate in largul marii. De-a lungul pontonului sunt instalate banci pe care vizitatorii pot zabovi admirand valurile marii si bucurandu-se de briza racoroasa a litoralului. Pe timp de noapte pontonul este luminat de la un capat la altul, lucru care va permite sa va aventurati intr-o plimbare nocturna deasupra valurilor line ale marii. Va recomandam o plimbare pe pontonul din statiunea Mamaia ca metoda de relaxare dupa o zi sub soarele torid al verii. Veti putea admira Marea Neagra si statiunea Mamaia din alte puncte decat cele din care erati obisnuiti pana acum.

Satul de Vacanta

Satul de Vacanta a devenit un loc polivalent, plin de culoare, in care turistii se pot plimba, pot face cumparaturi sau pot manca preparate diverse (la mare cautare sunt celebrele hamsii prajite, insotite de o halba cu bere).
De departe, atractia principala a Satului de Vacanta este celebrul luna PARK, un parc de distractii plin de lumini si jocuri colorate. O multime de instalatii va vor capta atentia si va vor purta intr-o aventura plina de adrenalina. Sunt disponibile trenulete si caruseluri pentru cei mici, dar si instalatii pregatite sa le ofere senzatii tari celor mari (centrifuga, roller-coaster, ciocane, etc.). Daca va place sa admirati imprejurimile de la inaltime aveti la dispozitie o roata mare, care va ofera o panorama uimitoare asupra statiunii Mamaia si a orasului Constanta.
Satul de Vacanta este locul care nu trebuie ratat daca veniti in concediu cu copiii - plin de veselie si jocuri, ofera instalatii de distractie atat pentru cei mici (trenulete, masinute), dar si pentru tineri si parinti.

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu din Lacul Siutghiol este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor care sosesc in statiunea Mamaia. De-a lungul timpului, micul petic de pamant a starnit curiozitatea si imaginatia oamenilor, care au tesut in jurul sau o serie de legende. Una dintre aceste povestiri are legatura cu originea numelui pe care il poarta insula. Se spune ca, in timpul exilului sau, poetul Ovidius Publius Naso se retragea pe acest petic de pamant pentru a-si scrie versurile, astfel insula a fost botezata cu numele sau.
Pentru a ajunge pe insulita bogata in vegetatie aveti la dispozitie un vaporas care pleaca din zona Cazino, la intervale regulate de timp. Pana sa ajungeti pe insula va asteapta o plimbare linistita pe lac.

Parcul Tabacariei

Parcul Tăbăcariei se întinde pe o suprafata de cca. 100 ha în jurul lacului Tăbăcăriei din Constanța, fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din Dobrogea și printre cele mai mari din țara.
Lacul Tăbăcăriei este situat la nord de municipiul Constanța și formează un complex lacustru, împreună cu lacul Siutghiol. Lacul Tăbăcăriei ocupă o suprafață de cca 99 ha.
Parcul include trei lacuri interioare, pe malurile cărora crește vegetație bogată, aceasta acoperind o mare parte a parcului.
Lacurile cuprind insule, peninsule și istmuri ce dau zonei un aspect romantic. Un farmec aparte este dat de multitudinea de poduri și podețe ce facilitează accesul peste zonele cu apă.
Vegetația parcului este din specii variate de arbori specifici zonelor lacustre: salcii, plopi, chiparoși de baltă, stejar roșu, dar și din castani, mesteceni, fagi și magnolii. Minunatele flori din interiorul celor 4 ha ale expoziției permanente „Expoflora” vin în completarea numeroasele flori ce alcătuiesc flora spontană a zonei. „Expoflora” cuprinde mii de plante din cele mai variate specii. Aici sunt expuse veritabile colecții de plante cum ar fi lalelele, expoziția cuprinzând peste 60 de varietăți de lalele.
În sezonul de vară, puteti face turul parcului în trenulet. Mica bisericuța din lemn, „Sfântul Mina”, se oglindește si ea pe suprafata lucioasa a apei si da un farmec aparte parcului.
Parcul Tăbăcăriei este locul ideal pentru o gură de aer proaspăt, o plimbare plăcută

Activități de agrement în Mamaia

Insula Ovidiu

Se face o scurta croaziera cu vaporasul aprox 20 min.
Pe insula veti gasi multa verdeata,o mini gradina zoologica, si un frumos restaurant.

Poze imprejurimi Mamaia

Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia Mamaia

Vezi toate unitatile de cazare din Mamaia