Localitatea Malini

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Ne cerem scuze

Pentru moment nu avem nicio descriere legată de localitatea Malini

Obiective turistice în Malini

Casa Memorială „Nicolae Labiș”

Casa în care a locuit poetul Nicolae Labiș a fost construită de învățătorii Eugen și Profira Labiș în anul 1954 și se află în centrul satului Mălini. Casa este compusă din cinci încăperi și hol. În această casă, tânărul poet a trăit un timp din scurta și fulgerătoarea sa viață, zămislind aici poate cea mai semnificativă parte a creației sale poetice.
Casa a fost restaurată înainte de organizarea ei ca muzeu, în 1973. În această casă a fost amenajat în anul 1975 un muzeu memorial, sub administrarea Complexului Muzeal Bucovina din Suceava. În anul 2001 au fost executate o serie de reparații curente (interioare și exterioare) ale locuinței.
În cele cinci încăperi ale locuinței au fost reconstituite, grație exponatelor autentice, încărcate cu o multitudine de conotații evocatoare (cărți, caiete, rechizite școlare, piese vestimentare, un clopoțel cu „sunet argintiu”, o galenă cu care poetul păstra contactul cu zvonurile lumii, documente, fotografii, afișe etc.), climatul de viață și creație al poetului de la Mălini, sugerându-se coordonatele esențiale ale operei sale și aportul acesteia la evoluția liricii românești contemporane.
Casa memorială Nicolae Labiș de la Mălini poate fi vizitată de marți până duminică între orele 10.00 - 18.00.
Anual aici sunt decernate premiile câștigătorilor în cadrul concursul de poezie „Nicolae Labiș” de la Suceava.

Pârtia din Mălini

Pârtia de schi este de categorie usoara spre medie si are o lungime de 800 m .Traseul pârtiei se desfasoara pe partea stânga (în sensul de coborâre) a teleschiului ce o deserveste având o forma aproximativ semicirculara fata de axul teleschiul. Statia inferioara a teleschiului se afla la o altitudine de circa 603 m. Iar statia superioara este amplasata la o altitudine de aproximativ 706 m. Traseul teleschiului uneste în linie dreapta cele doua statii.
caracteristici teleschi:
-Lungime = 508 m .
-Diferenta de nivel = 103 m
-Viteza = 3,20 m/s
-Capacitate transport= 1000 pers/h
-Tipul teleschiului = teleschi cu agatatori - bipost

Piscina cu apa sarata si sauna

Amplasată într-o clădire adiacentă sălii de sport, piscina cu apă sărată dispune de un bazin în lungime de 8 m, lățime 3,5 m și adâncime variabilă de la 1,4 m la 1,8 m, saună umedă și saună uscată. Tot aici veți găsi un salon de masaj și recuperare fizioterapeutică.
Program:
Luni - Inchis
Marti - Inchis
Miercuri - Duminica 10:00 - 23:00Vezi toate unitatile de cazare din Malini