Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Jina

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Jina


Obiective turistice în Jina

Muzeul pastoral Morariu

De cum ajungi în centrul comunei Jina, un indicator turistic te invită să vizitezi Muzeul Păstoritului. Pe lângă biserica monument istoric, drumul te va purta pe străduţele înguste ale localităţii până în dreptul casei de la numărul 428. E o casă simplă de oameni gospodari, dar care găzduieşte în curtea sa un muzeu cu totul deosebit.
Doamna Ileana Morariu e proprietara muzeului. S-a născut în Jina şi a predat la şcoala din sat. Îşi îndrăgeşte mult satul natal şi dintotdeauna a avut un vis: să deschidă un muzeu şi să transmită şi altora un strop din viaţa jinarilor de altădată.
Colecția cuprinde peste 4600 de piese pe care doamna Morariu le-a pus la loc de cinste; le-a aranjat într-o cameră cu tindă în propria casă şi în fostul grajd reamenajat frumos şi transformat în sală de expunere. Fiecare obiect din colecţia doamnei Morariu îşi are propria poveste; obiecte de stână, costume populare, obiecte casnice şi gospodăreşti sau obiecte decorative au fost donate de locuitorii din sat care le-au folosit o viaţă întreagă şi care, la rândul lor, le-au moştenit de la bunici.
Muzeul este o călătorie în timp, o poveste de viaţă care devine mult mai savuroasă atunci când e prezentată de însăşi doamna Morariu.
Sursa: www.sibiu-turism.ro

Catedrala Muntilor

Biserica noua din Jina construita intre ani
1935-1937 de catre locuitori comunei cu ajutorul sprijinului acordat de catre Regele Carol al-II-lea.

Poze imprejurimi Jina

Jina Jina Jina Jina Jina Jina Jina Jina

Vezi toate unitatile de cazare din Jina