Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Horodnic de Sus

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Horodnicu de Sus

Comuna Horodnic de Sus este unitate administrativ teritoriala din judetul Suceava si constituie una din cele mai vechi asezari ale tinutului Bucovinei, fiind atestata documentar din secolul al XIV � lea.

Localitatea este o asezare veche, datand din timpul oranduirii feudale, a voievodatului Moldova. A luat nastere pe mosia manastirii Calugarita situata in partea de vest a comunei Horodnic de Jos, manastire care a fost construita de urmasii lui Alexandru cel Bun � domnul Moldovei.

Primii locuitori ai comunei Horodnic de Sus au fost adusi ca si clacasi pe mosia acestei manastiri de unde se trage si numele de origine slava a comunei Horodnic, care in limba slava inseamna gradina. Denumirea de Horodnic de Sus se pare ca vine de la faptul ca principalele asezari ale comunei au fost cladite pe coasta dealului Orsoi.

Comuna Horodnic de Sus este asezata in partea de vest a orasului Radauti , la o distanta de 6 km de acesta. Din punct de vedere geografic localitatea este situata intre limita de vest a podisului Sucevei, intre raurile Suceava si Sucevita, ocupand o pozitie centrala in depresiunea Radauti.

Ca vecini asezarea se margineste la nord cu comuna Horodnic de Jos, la nord � vest cu comuna Voitinel, la vest dealurile Obcinei Mari, la sud comuna Marginea, la sud � est comuna Volovat, iar la est cu orasul Radauti. Ca artera de comunicatie principala se poate mentiona soseaua de interes european care vine de la granita de nord a tarii si leaga satul Horodnic de Sus cu comunele Voitinel, Vicov de Jos, Vicov de Sus, Putna spre nord si Marginea, Dealul Iederii, Clit spre sud. Totodata asezarea este legata de orasul Radauti prin drumul comunal, peste dealul Orsoi, care duce direct in oras dar si prin drumul comunal care duce in soseaua Marginea � Radauti.

Sursa: www.primariahorodnicdesus.roVezi toate unitatile de cazare din Horodnic de Sus