Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Grințieș

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Grințieș

Comuna Grinties, este situata in extremitatea  vestica a judetului Neamt de o parte si de alta a raului Bistricioara. Ea se intinde de la paraiele Prisecani si Pintec pana la varsarea Bistricioarei in lacul de cumulare Izvorul Muntelui avand o suprafata de 13099 ha. Satele comunei se insira pe valea Bistricioarei ce formeaza limita dintre muntii Bistritei si Grintiesu Mare - 1762 m si Masivul Ceahlau, dar si afluentii acestuia.

Comuna Grinties are in componenta trei sate:  Poiana, Grinties si Bradu.  Cea mai veche mentiune documentara cu referire directa la o asezare din regiune o gasim intr-un hrisov a lui Stefan cel Mare din 13 februarie 1458. Atestarea documentara dateaza din 1737 si 1771 pe hartiile lui D. Cantemir si B. Awer completate de A. Vonw Enzely in "General Karte Von Siebenburg-1789". cu T. Schakin, Grnzieseul Valenilor, Grinzescul Buzeteskhitilor si Kilibzio.

Satul Poiana, resedinta comunei este intersectata de paralela 45,5 latitudine nordica si meridianul 23,31 Greenwich.  Drumul national 15 Piatra Neamt - Toplita, parcurge comuna si inlesneste legatura cu Piatra Neamt resedinta judetului, aflata la distanta de 85 de km. Prin pasul Tulghes se ajunge usor in Transilvania, Borsecul fiind la 30 de km, iar Toplita la 60 de km de centrul comunei.

Sursa: www.comunagrinties.roVezi toate unitatile de cazare din Grințieș