Localitatea Breaza

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Breaza

In partea de sud a muntilor Bucegi si Garbova, in plina zona subcarpatica, pe o
terasa situata in dreapta Prahovei, la 103 km departare de capitala tarii, se
gaseste asezata statiunea balneo climaterica Breaza.

Staţiune montană şi climatică de interes naţional cu activitate permanentă,  este situată la o altitudine de 380-450 m. Climat temperat de deal, cu veri răcoroase şi ierni blânde.

Privită de sus de pe coama dealurilor Sinoiu sau Gurga, Breaza  seamănă cu aşezările urbane de pe malurile Rinului sau de pe Coasta de Azur. Dimineaţa, în zori, atmosfera e îmbătată de parfumul florilor şi de mirosul verdeţei aburite. Aerul rece iţi înţeapă uşor faţa, te înviorează, te dispune.
     
În asemenea condiţii, Breaza şi împrejurimile ei sunt chemate să  devină una dintre cele mai cautate regiuni pentru recâştigarea  forţelor pierdute după un an de muncă.

Obiective turistice în Breaza

Monumentele din oraș și ceva deosebit: tripticele.

Câteva monumente realizate în stil puțin diferit de cele cu care suntem obișnuiți se regăsesc în Breaza. 3 sunt în stil triptic, adică cu trei părți, cu titlul „Cinstiți memoria înaintașilor”. După cum v-ați prins, sunt ridicate în onoarea unor personalități locale din cele 3 sate principale din Breaza: Breaza de Jos, Breaza de Sus și Capu Câmpului. Sunt realizate de artistul local Gheorghe Tudor; la o căutare pe Google o să îi găsiți opere de vânzare și la Galeria Artmark.

Iile și Creasta de cocoș

La nivel etnografic, iile locale au un modelul aparte, „cresta de cocos”, numită de unii „creasta de Breaza”. Deși s-a facut o uniformizare pe vremea comunismului datorită cererii mari, acest model se pare că își are originile în zona Brezei. În zilele noastre, când iile sunt tot mai populare, brezenii vor să răspândească acest model asociat micii localități de pe Valea Prahovei.

Poze imprejurimi Breaza

Breaza Breaza Breaza Breaza Breaza Breaza Breaza Breaza Breaza Breaza

Vezi toate unitatile de cazare din Breaza