Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Bicaz

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Bicaz

BARAJUL,  capodopera unui descendent al monahilor de la Sf.Munte, ing. Dimitrie LEONIDA, se ridica in anii 60 repetand in alte volute legenda de sacrificiu a marelui ziditor Manole.

Lacul BicazLacul BicazLacul BicazLacul Bicaz

BARAJUL se sprijinea, ca si acum, de cupolele invecinate ale schiturilor si manastirelor absorbind viata, drame anonime si mai ales rugaciuni. Multi dintre cei veniti aici, la COMPLEXUL TURISTIC NAVAL PORT BICAZ imbraca fara ostentatie vestmintele pelerinului pentru a ajunge la Sfintele Zidiri:
Lacul BicazLacul BicazLacul BicazLacul Bicaz

Plecand din  COMPLEXUL TURISTIC NAVAL PORT BICAZ fie cu vasul "Resita", "Tusnad" sau orice alta ambarcatiune, vei putea masura o lungime acvatica de 31 de kilometri si o latime de pana la 3 kilometri. Este cel mai mare lac artificial din Romania amenajat pe rauri interioare. Anii i-au ingaduit apei sa-si dezvolte planctonul, pasarile migratoare si miscarea spre el a numeroaselor paraie adaugandu-i noi si noi specii, de unde si ideea de a tine in port-bagajul masinii, continuu, o lanseta. Alegeti ce va convine, daca si prindeti: clean, mreana,  lostrita, scobar, moioaga, babusca, pastrav indigen, pastrav de lac, pastrav curcubeu, oblete, platica, porcusor.


Lacul BicazCheile Bicazului

Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania situata in partea centrala a Muntilor Hasmas,  in nord - estul tarii in județele Neamt si Harghita.

Cheile au fost formate de raul Bicaz si fac legatura intre Transilvania si Moldova.

Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roșu in amonte pana la localitatea Bicazul Ardelean in aval, este strabatuta de drumul transcarpatic Dn12c care leaga orasele Gheorgheni si Bicaz.

Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas.

Obiective turistice în Bicaz

Muzeul de Istorie

Muzeul de istorie cuprinde exponate referitoare la istoria imprejurimilor si piese descoperite cu prilejul sapaturilor arheologice de pe Valea Bistritei.
Sursa: www.hoinari.ro

Poze imprejurimi Bicaz

Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz Bicaz

Vezi toate unitatile de cazare din Bicaz