Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Bâlea

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Ice Hotel Balea Lac

Situata in muntii Fagaras,
pe Transfagarasan, Balea Cascada se afla la o altitudine
de 1234 m si ceva mai sus Balea Lac la 2034 m. Locatiile
sunt partii de schi naturale: schi de agrement si
schi extrem.


ICE HOTEL BALEA LAC
Cabana Balea Lac in colaborare cu
Mountain Club Delta au demarat un proiect
unic in Romania. Inspirat de proiecte realizate in tarile scandinave, Canada sau Japonia, proiectul “Ice Hotel Balea Lac” va fi primul hotel de gheata din Europa de est.“Ice Hotel Balea Lac” are o capacitate de 8 camere duble dotate cu pat matrimonial din gheata masiva acoperite cu blanuri de miel, o masa cu scaunele din gheata si sunt iluminate cu lampi fluoriscente. Hotelul de gheata dispune de receptie si bar de zi unde voi fi servite bauturi in pahare de gheata.

Restaurantul “Ice Hotel Balea Lac” are o capacitate de 16 locuri de masa sa va fi deschis de la ora 17.00 – 20.00 incepand din 15 Februarie sau 1 Martie pe o durata de 3 luni. Capacitatea maxima pe sezon este de 1440 de locuri. Se va servi un meniu exclusiv prigatit si servit dupa cernitele stelelor culinare Michelin din Franta.

Program telecabina

Telecabina Balea Cascada - Balea Lac circula zilnic intre orele 8.00 - 18.00.

Pretul unei calatorii este 10 ron.

Despre Balea

Lacul Balea este situat la obarsia Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime si 11 m adancime. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania.

Obiective turistice în Bâlea

Balea Lac

Zona turistica Balea Lac este situata in Muntii Fagaras ( o parte importanta din lantul Muntilor Carpati ). Regiunea este foarte cunoscuta datorita celei mai dense retele hidrografice din tara ( lacuri glaciare : Avrig 2011 m, Caltun 2147m, Doamnei 1865 m, Balea 2034 m etc ).
Apele din acest masiv in zona sibiana a Fagarasilor formeaza o serie de cascade : cascada Moasei, cascadele Avrigului, cascada Serbotei, cascada Balea.
Accesul la lacul Balea este usurat de existenta transfagarasanului, asfaltat in intregime. Schematic, masivul Fagaras este constituit dintr-o coama pricipala cu directia est-vest, iarna fiind accesibil numai dinspre Sibiu pana la Balea Cascada iar de aici se ajunge la Balea Lac cu telecabina.
Lacul Balea este situat la obarsia Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime si 11 m adancime. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania.
In jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervatie stiintifica cu numeroase plante ( floarea de colt, macul galben, etc. ) si animale ocrotite (capra neagra, rasul, acvila de munte etc. ). In apropierea lacului sunt construite cateva cabane iar din ianuarie 2006 functioneaza si un hotel din gheata ( unicat in Romania ).
Zona Balea Lac este cautata mai ales pentru drumetiile care incanta orice impatimit al muntelui prin peisajul existent cat si prin posibilitatea alegerii unor trasee care sunt o adevarata provocare.

Poze imprejurimi Bâlea

Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea Bâlea

Vezi toate unitatile de cazare din Bâlea