Localitatea Baicoi

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Baicoi

Baicoi este un oras din judetul Prahova, Muntenia, Romania.

Orasul Baicoi este situat in mijlocul judetului Prahova pe urmatoarele coordonate: 45,02 grade latitudine nordica si 25,52 grade longitudine sudica la o distanta de 20 km nord de Ploieati, respectiv 16 km sud de Campina, la un nivel mediu de 250 m deasupra marii. inaltimea maxima (406 metri), raportata la nivelul marii, se atinge in cadrul orasului Dealul Tintea.

Orasul se intinde pe o lungime de 17 km (de la intrarea in Tufeni dinspre Mislea pana la ieairea spre Gageni - Canton). Este dezvoltat practic de-a lungul arterei principale (Strada Republicii), din care pleaca mai multe strazi, acestea nedepasind insa ca lungime 2-3 km decat foarte rar.

Primele vestigii istorice descoperite pe raza orasului s-au gasit la Tintea si dateaza din aproximativ 341 i.Hr. Este vorba de monede dacice ai un tezaur de tetradrahme. S-au descoperit si urme de asezari dacice din perioada Marelui Stat Dac (82-44 i.Hr.), precum si urme ale culturii Dridu (sec. VII-X). Atestarea documentara: 20 mai 1597, data legata de intaiul unificator al romanilor Mihai Viteazul. Este vorba de un document domnesc prin care domnitorul da la schimb mosia Baicoiului lui Manole ai Necula Logofat pentru a primi moaia Ploieatilor.

Sursa: www.wikipedia.orgVezi toate unitatile de cazare din Baicoi