Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Baia Mare

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Baia Mare

Municipiul Baia Mare, resedinta judetului Maramures ofera turistilor sansa de a vizita o paleta larga de obiective turistice, reprezentand un excelent punct de plecare intr-o drumetie prin judetul Maramures. Una dintre caracteristicile orasului Baia Mare este imbinarea perfecta a monumentelor de arhitectura moderne cu cele medievale.

Atractii turistice cu aer medieval din municipiul Baia Mare sunt:

    * Muzeul Etnografic din Baia Mare, un muzeu in aer liber constituit din felurite gospodarii taranesti
    * Biserica Sf. Treime, un lacas de cult medieval in stil baroc,
    * Casa Iancu de Hunedoara, terminata de Matei Corvin la sfarsitul sec. XV,
    * Turnul lui Stefan, ridicat de Iancu de Hunedoara, in stil gotic.

Monumentele arhitectonice din municipiul Baia Mare se gasesc intr-o armonie perfecta cu vegetatia abundenta, explozia de culoare si parfumul florilor.

Autogara Baia Mae

AUTOGARA BAIA MARE - Mersul autobuzelor




Plecari Baia Mare



Sosiri Baia Mare


Obiective turistice în Baia Mare

Bastionul Macelarilor

Denumit si Turnul de Munitii, ridicat in secolul XV, vestigiu al vechilor fortificatii din zona medievala a orasului, este astazi locul organizarii unor expozitii si targuri folclorice si etnografice. Aici a cazut, la 14 august 1703 Pintea Viteazul.


Sursa: www.hoinari.ro

Casa Elisabeta

Este cea mai veche constructie civila din oras, ridicata de Matei Corvin si Iancu de Hunedoara intre 1446-1490. Se mai numeste si Casa Iancu de Hunedoara si adaposteste Expozitia Flori de mina.


Sursa: www.hoinari.ro

Dealul Plestioara

Dealul Plestioara este o zona de agrement cu paduri de fag si castan, aflat la 2-2 1/2 ore de mers pe jos pe o poteca.


Sursa: www.hoinari.ro

Hanul Vechi

Vechiul han al orasului se afla intre strazile Vasile Lucaciu si 1 Mai. El dateaza din secolul al XVIII-lea. Aici la 1847 a poposit Petofi Sandor.


Sursa: www.hoinari.ro

Monumentul soldatului roman

Unul dintre cele mai reprezentative obiective din municipiu este Monumentul Ostasului Roman aflat in parcul „Campul Tineretului” din Baia Mare.

Muzeul de Arheologie si Istorie

Muzeul functioneaza in actuala cladire din 1979 si prezinta unelte si arme paleolitice si neolitice, ceramica preistorica, depozite de bronzuri, podoabe de aur, ceramica premedievala si medievala, sigilii, inele-peceti, numismatica, arme medievale si moderne, stampe, harti, unelte de minerit, unelte, produse si embleme ale breslelor.


Sursa: www.hoinari.ro

Muzeul de Etnografie si Arta Populara

Muzeul a fost infiintat in anul 1965 si functioneaza in actuala cladire din 1971. Expozitia are trei parti distincte, in care sunt prezentate: ocupatiile traditionale, mestesuguri si instalatii tehnice, obiecte apartinand artei populare: ceramica, mobilier, obiecte de uz casnic, elemente de arhitectura populara, port si textile de interior, din cele patru zone etnografice ale judetului (Chioar, Codru, Lapus, Maramures). Sectia in aer liber, infiintata in 1975, are o suprafata de 12 ha si prezinta 50 de monumente de arhitectura populara: case, anexe gospodaresti, instalatii, biserica.


Sursa: www.hoinari.ro

Muzeul Judetean

Muzeul a fost infiintat de catre Societatea de Istorie din Baia Mare in 1899. Prima expozitie s-a deschis in 1904. Cuprinde mai multe sectiuni: istorie, arheologie, etnografie si arta populara, tehnica miniera, arta, planetariu; colectii de cactusi; memoriale; si o biblioteca cu 25.000 volume.


Sursa: www.hoinari.ro

Piata Cetății

Numita in trecut Tintirin, pe latura sudica se afla un complex de cladiri apartinand barocului transilvanean: Biserica Sf. Treime, construita intre 1717-1720 si edificiul in care a functionat gimnaziul baimarean Unrelief, ridicat intre 1713-1750.


Sursa: www.hoinari.ro

Planetariul

Băimărean sau turist în Maramureș, trebuie să știți că există foarte aproape un loc ”magic”, unde trecutul a prins viață și accelerează spre viitor, un obiectiv cultural-științific, educațional și turistic ”must see”, care așteptă să-l vizitați: cel mai modern PLANETARIU optic din România și Europa de Sud-Est.

Turnul lui Stefan

Turn de straja construit in sec XIII, a ramas simbol al orasului pana in zilele noastre, chiar daca turnuri mai inalte se zaresc in panorama contemporana a orasului.


Sursa: www.hoinari.ro

Muzeul de Mineralogie

Muzeul de Mineralogie Baia Mare gãzduieste cea mai valoroasã colectie mineralogicã regionalã din Europa. În 1968, din initiativa viitorului director fondator, prof. Victor Gorduza, se constituia colectia de minerale, iar în 1976 s-a înfiintat Sectia de stiintele naturii, cu profil de mineralogie, în cadrul Muzeului Judetean Maramures.

În 1989 se deschide expozitia de bazã, în noul sediu din B-dul Traian nr. 8. Muzeul de Mineralogie Maramures se înfiinteazã ca institutie distinctã în 1992.

Muzeul este adãpostit într-o constructie contemporanã, finalizatã în 1986 si detine circa 19. 000 de esantioane din zãcãmintele de metale neferoase din zona Muntilor Oas – Gutâi - Tibles. Sunt expuse aproximativ 1000 de piese.

Expozitia de bazã se compune astfel:
- la parter este organizatã partea stiintificã, cuprinzând trei sectiuni ( petrografie, mineralogie, zãcãminte ),
- la etaj sunt expuse cele mai rare si deosebite esantioane, cunoscute sub denumirea de ”flori de minã”.

Anul 2011 a marcat darea în folosintã a noului corp de clãdire, cu o importantã si multiplã functiune culturalã, ce cuprinde sãli pentru organizarea de expozitii temporare, o salã de conferinte, atelierul educational si biblioteca, arhiva si spatii de depozitare si conservare.

Activități de agrement în Baia Mare

Piscina

Piscina Eurohotel iluminta subacvatic, ofera posibilitatea de relaxare si training pentru copii si adulti.

    Date de contact:
  • Nume: Stramaturaru Adrian
  • Telefon: 0262222405
  • Email: contact.baiamare@sif-hoteluri.ro
  • Web: www.eurohotel-bm.ro
Sala de fitness

Sala de fitness Eurohotel, ofera posibilitatea tuturor doritorilor sa se antreneze intr-un mediu relaxant, fiind asistat de un antrenor de fitness de renume.

    Date de contact:
  • Nume: Stramaturaru Adrian
  • Telefon: 0262222405
  • Email: contact.baiamare@si-hoteluri.ro
  • Web: www.eurohotel-bm.eu

Poze imprejurimi Baia Mare

Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare Baia Mare

Vezi toate unitatile de cazare din Baia Mare