Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Azuga

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Azuga

Azuga e una dintre cele mai mici statiuni de pe Valea Prahovei, daca nu chiar cea mai mica, si, cu toate astea, turistii care aleg sa-si petreaca aici concediul de iarna au la dispozitie doua partii de schi si o gramada de posibilitati de cazare pentru toate buzunarele.

S-a transformat din oras industrial in statiune turistica abia in sezonul 2002-2003. La scurt timp, partia Sorica a fost omologata de Federatia Internationala de Schi. Si nu singura. La Azuga, turistii mai pot schia si pe partia Cazacu, care se afla in administrare privata. In privinta cazarii, Azuga dispune de mai multe pensiuni acreditate, insa cazare gasesti la tot pasul, la localnicii care ofera si ei camere de-nchiriat la preturi accesibile.

PARTIA SORICA - AZUGA
Cu o lungime de 2.100 de metri si o latime de 50, partia poate fi folosita fara probleme atat de incepatori, cat si de schiorii cu experienta. Si turistii care vin la Azuga special pentru a practica sporturi de iarna o pot face si noaptea, pentru ca 800 de metri din partie, cei de la baza, beneficiaza de iluminat nocturn. Pe aceeasi lungime functioneaza tunuri de zapada artificiala.

PARTIA CAZACU - AZUGA
Cu un grad de dificultate mediu, partia Cazacu are o lungime de 400 de metri. Partiile sunt deservite de un telescaun, care funtioneaza intrele orele 9:00 si 17:00, si teleschi, al carui program poate fi prelungit dupa ora de inchidere, la cererea turistilor care vor sa schieze pe timp de noapte. Tot aici, turistii care nu stiu sa schieze, dar vor sa invete se pot adresa Scolii de Schi de la poalele partiei unde sunt monitori din localitate. Pe langa toate acestea, statiunea Azuga dispune si de o partie de schi fond.

Obiective turistice în Azuga

Telegondola

Telegondola Azuga, functioneaza din decembrie 2007 si transporta turistii de la baza partiilor Sorica si Cazacu, pe culmea Sorica la o inaltime de 1540 m.
Se pot transporta 1200 pers./ora, iar o urcare e de aproximativ 6 min. Pe distanta de 1850 m.
Telegondola serveste atat transportului schiorilor la punctul de coborare al partiilor Sorica si Cazacu, dar si vara turistilor amatori de belvedere, relaxare, drumetii sau montain-byke si trail running, pe culmile muntilor Baiului.

Cramele Halewood si Pivnițele Rhein

Turismul viticol la Pivnițele Rhein – Azuga,atrage anual mii de turiștii, care descopera aici arta producerii vinului spumant, dupa metoda tradițională utilizată în regiunea Champagne, ce presupune a doua fermentație a vinului în sticlă timp de cel puțin 12 luni.
Pivnițele Rhein din Azuga dateaza din anul 1892 și erau între cele două războaie mondiale “Furnisorul Curtii Regale” a României.
Pivnițele Rhein Azuga reprezinta azi cea mai vechi loc din tara, unde se produce, neintrerupt, vinul spumant dupa metoda traditionala (de fapt cunoscut drept sampanie). Aici se organizeaza si degustari de vinuri.
Din 27 aprilie 2006, Cramele Halewood au primit calitatea de “Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I”, pentru vinurile spumante. Din 12 Octombrie 2009, a devenit si Furnizor oficial pentru vinurile linistite, iar acest statut a fost reinnoit la 11 mai 2013, pentru inca trei ani.
Pivnitele Rhein din Azuga,in prezent Halewood, sunt deschise pe tot parcursul anului, avand program de vizitare: 08:30 - 16:30, pentru grupuri de minim 8 persoane. In incinta complexului gasiti un parc superb, cazare la pensiune si un renumit restaurant cu specific tradiditional.

Pastravaria

Nu departe de partia Sorica, pe drumul forestier de pe Valea Azugii, la intersectia cu raul Limbasel, gasiti vechea si renumita pastravarie Azuga. De aici puteti cumpara peste proaspat, abia scos din bazine sau deliciosul pastrav afumat. Plimbarea si gustul de pastrav vi se va intipari placut in memorie!

Cabana Garbova

Traseul este usor, se parcurge in circa 2h si1/2, pleacand de la partia Sorica, spre vf. Clabucetul Taurului (1529 m) si continua pana la Cabana Garbova, situata la altitudinea de 1350 m. Si Cabana Limbasel, la 1050 m. Altitudine.

Fun Park

Park de aventura distractie si sport: Locul din Azuga cu petreceri in aer liber si cu atractii in orice anotimp si ptr orice varsta, oferind emoții unice în mijlocul naturii... Cu activitati ca tubing, tiroliana, patinoar, tir, sanius, ski, ski pe iarba, scoala de ski, volei pe zapada, caffe-bar si petreceri cu DJ si focuri de tabara.

Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial

In parcul central al orasului Azuga,care poarta numele eroinei noastre nationale, Ecaterina Teodoroiu, puteti vizita Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial, opera scultorului Ioan Iordanescu , din 1937. Reprezinta Jertfa si Victoria, monumentul avand pe soclul sau inscriptii cu numele eroilor localnici carora le este dedicat: ‘Intru amintirea si lauda vesnica eroilor din Azuga care au luptat in razboiul din 1916 – 1919’.

Activități de agrement în Azuga

Club

Vino la Club Shadow in fiecare weekend, si intre orele 21:30 si 23:30 ai bautura gratuita!

Animatoarele superbe vor intretine admosfera iar barmanii vor satisface si cele mai exigente gusturi.

Club Shadow va fi deschis in fiecare seara pentru tine in perioada sezonului de schi.

Te asteptam sa ne distram inpreuna, alaturi de cei mai consacrati Deejay.

  Date de contact:
 • Nume: Ioana Tache
 • Telefon: 0722 555230
 • Email: itake_67@yahoo.com

Sezon schi 2010-2011

Partia de schi "Sorica":

- lungime 2100 m;
- latime 50 m;
- altitudine de plecare la 1539 m;
- diferenta 561 m;
- dificultate medie;
- inclinare 29%;
- omologata Fis;
- cu instalatie de iluminat nocturn pe o lungime de 700 m.

Instalatii de transport pe cablu ce deservesc partia "Sorica":

Telegondola: lungime 1830 m; plecare de la altitudinea de 978 m, sosire la altitudinea de 1539 m; capacitate 2800 persoane/h, cabina de 8 persoane; durata de parcurs 5 minute.

Pretul unui bilet e de 15 lei dus si 18 lei dus - intors.

Teleschi: lungime 543 m; diferenta de nivel 166 m; plecarea de la altitudinea 974 m, sosire la altitudinea 1140 m; capacitate 600 persoane/h; durata de parcurs 4 minute.


Partia de schi "Cazacu" Varianta:
- lungime 400 m; latime 60 m;
- plecare la altitudine 998 m;
- grad de dificultate mediu,
- inclinare medie 33, 8%.

Instalatii de transport pe cablu

Miniteleschi: lungime 369 m; diferenta de nivel 116 m; plecare la altitudine 1114 m; durata transport 2 min; capacitate 290 persoane/h.

Baby schi: lungime 125 m; diferenta nivel 22 m; durata transport 2 minute; capacitate 290 persoane/h.

Alte partii: schi fond si randonne, pe trasee ce insumeaza 8 km si un traseu pentru snowboard. Pretul unui bilet este de 3lei.

Quad Team Building

QUAD TEAM BUILDING va incarca cu energie si cu buna dispozitie prin urmatoarele activitati de agrement:
-JEEP TOURS OFFROAD intre 2 si 5 ore.
-Excursii ATV
-Excursi
- Tir Sportiv ( Pusca airsoft cu luneta)
-Tir sportiv (Arc cu săgeți)
PACHET TIR SPORTIV ( PUȘCĂ + ARC).
-Tiroliană
- Rapel
PACHET TIROLIANĂ + RAPEL
-Paintball
-Teambuilding games indoor/outdoor

  Date de contact:
 • Nume: Receptie
 • Telefon: 0788 555 505, 0724 314 444
 • Email: rezervari@quad.ro
 • Web: www.quad.ro

Poze imprejurimi Azuga

Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga Azuga

Vezi toate unitatile de cazare din Azuga