Localitatea Avrig

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Avrig

Avrig (în maghiară Felek, în germană Freck, Fryk) este un oraş din judeţul Sibiu, Transilvania, România.
A fost atestat documentar în anul 1346, iar in 1989 a fost declarat oraş.

Amplasată la poalele Munţilor Făgăraş, pe valea Oltului, la o altitudine de aproximativ 400 metri.Situat într-un adevărat amfiteatru natural, în care relieful se înalţă şi coboară de la 2500 la 350 de metri.
Străjuită de crestele Făgăraşilor,pe latura sudica unde se afla semetele vârfuri Suru(2281m), Budislavu(2345m), Ciortea(2426m) şi Scara(2213m).


Obiective turistice în Avrig

Palatul de vara Brukenthal

Constructia a fost inceputa in 1760 de catre baronul Samuel von Brukenthal, apoi luata in arenda in 1761 de catre baronul von Buccow care o amenajeaza ca un castel cu gradina in stil baroc si cu fazanerie.

Buccow moare in 1764 iar castelul este finalizat de Brukenthal.

Palatul era compus dintr-o cladirea principala cu 2 etaje, 2 aripi laterale, o galerie de 212 tablouri si 129 gravuri in arama, gradina italiano-franceza,
gradina englezeasca si o orangerie cu sere.

Intregul domeniu a fost nationalizat de catre comunisti aici facandu-se sanatoriu si clinica.

In prezent parcul apartine fundatiei Brukenthal si este renovat.

Traseu de munte: Cabana Barcaciu – Lacul Avrig

De ce tocmai Lacul Avrig? In primul rand, este situat la o altitudine mare, si anume 2011 m. In al doilea rand, avand in vedere ca altitudinea depaseste 2000 m, asta il face sa fie un lac glaciar.
Pentru a ajunge la Cabana Barcaciu urmati drumul din Avrig spre Fabrica de Sticla, apoi inca 14 km pana la Poiana Neamtului. De aici pana la Cabana Barcaciu mai faceti cam 2 ore si ½. Va puteti odihni linistiti aici, pentru ca veti intalni o cabana primitoare si calduroasa, intretinuta de niste oameni plini de voiosie si buna dispozitie.

Valea Zanelor-Castelul de Lut Porumbacu de Sus

Castelul de lut ”Valea Zânelor”care se afla pe Valea Porumbacului, la poalele Munților Făgăraș, adăpostește un castel construit exclusiv din materiale naturale, încununat de înălțimile vârfului Negoiu – al doilea vârf ca înălțime din Romania (2.535 de metri). Fiecare cameră sau apartament are intrare individuală și beneficiază de magia priveliștilor către râul Porumbacu și Munții Făgăraș.

Activități de agrement în Avrig

Echitatie

Imprieteniti-va cu cei mai frumosi cai si haideti sa facem o plimbare minunata calare descoperind natura si miracolele ei.
O plimbare pe care nu o veti uita niciodata. Opriti-va si savurati natura, verdele crud al padurii si legatura miraculoasa cu calul ce va insoteste.

    Date de contact:
  • Nume: Meres Vasile
  • Telefon: 0744 391 877, 0726 192 566
  • Email: info@echitatie-agrement.ro
  • Web: www.echitatie-agrement.ro

Poze imprejurimi Avrig

Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig Avrig

Vezi toate unitatile de cazare din Avrig