Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Aluniș

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Aluniș de Prahova

Prima atestare documentarã a comunei Alunis dateazã din anul 1612,în vremea lui Radu Voievod.
Denumirea  veche  a comunei,care s-a pãstrat pânã în 1931 când a fost schimbatã în Alunis,a fost aceea de Strâmbeni.
Numele Alunis vine de la pãdurea de aluni ce se întindea odinioarã în partea de sud a comunei pe o suprafatã de 10 km.Actuala stemã  a localitaþii Alunis a preluat simbolistica toponimului ,elementele principale ale stemei fiind câteva fructe de alun-alune.
Comuna Alunis este asezatã în partea central-nordicã a judeþului Prahova,din provincia istoricã a Munteniei.Se întinde pe o suprafaþã de 2.678 ha,fiind ã din douã sate - Alunis si Ostrov.Cele douã sate sunt asezate în mare parte pe aria depresionarã a celor douã pârâuri care strãbat localitatea - Alunisul de la est la vest si Bertea de la nord la sud.
Relieful comunei Alunis se încadreazã în unitatea de relief a dealurilor subcarpatice,în care alterneazã zone cu aspectul unor fisi plane delimitate de o parte si de alta de zona colinarã si care formeazã partea centralã a comunei de-a lungul pârâului Alunis si Bertea si zona colinarã propriu-zisã cu altitudini ce depasesc 450 m.
Teritoriul comunei Alunis se incadreazã in climatul temperat-continental,specific þarii noastre,avind insã caracteristicile regiunilor deluroase subcarpatice.Vecintatea munþilor inalþi determinã o tranziþie bruscã intre climatul rece si polios si cel cald si umed.
Vegetaþia  pe teritoriul comunei Alunis este reprezentatã printr-o florã central-europeanã bogatã  în plante medicinale.
Pãdurile se încadreazã în categoria pãdurilor de foioase.

Sursa: www.primariaalunis.ro

Activități de agrement în Aluniș

Airsoft

Cu originile în Japonia, Airsoft este un joc sportiv destinat persoanelor majore, bazat pe simularea unor misiuni militare, jucătorii folosind replici ale armelor de foc și alte echipamente din această categorie.
Muniția constă în bile din plastic cu greutăți diferite, viteza și puterea lor de lansare încadrând replicile la capitolul jucării, conform legislației în vigoare. Bineînțeles, ca un joc să se desfășoare în condiții de deplină siguranță, se folosesc echipamente speciale de protecție și se respectă cu strictețe regulamentul acelui joc.
Airsoft s-a bucurat de o popularitate mare, acest sport răspândindu-se relativ rapid și pe alte continente. După mai bine de patruzeci de ani de la inventarea sa, data de 23 februarie 2010 a devenit o zi istorică pentru toți iubitorii Airsoftului din țara noastră, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului recunoscând oficial practicarea în România a ramurii de sport Airsoft, prin publicarea ordinului cu numărul 3265.
Citind cele de mai sus, o persoană care nu a jucat Airsoft până acum se poate duce cu gândul la Paintball, o activitate ceva mai cunoscută la noi. Într-o oarecare măsură, putem spune că principalele puncte comune sunt jocul de echipă sau adrenalina, dar Airsoft vine cu o abordare diferită.
În acest moment, noi putem oferi clienților următoarele lucruri:
· Echipament Airsoft: replică armă, cască de protecție, ochelari balistici, mască de protecție, vestă tactică, banderole reflectorizante, baterii de rezervă și altele (în acest moment dispunem de un număr de 25 de echipamente complete)
· Scenarii de joc: scenarii cu grade diferite de dificultate, inclusiv recuzită, instructaj, asistență tehnică și arbitrii
· Concurs de Tir: tras la țintă fixă cu replică pușcă/pistol, oferind țintele folosite și diplome pentru performanță
· Bile biodegradabile: noi folosim doar bile biodegradabile
· Grenade: în funcție de cererea clientului, putem pune la dispoziție o recuzită ce poate consta în grenade fumigene, grenade cu flash, grenade cu bile,
· Diplome de participare: diplome personalizate, în funcție de misiuni, fiecare conținând și datele de contact ale pensiunii dumneavoastră
· Fotografii profesionale: fotografii realizate în mijlocul acțiunilor, cu o cameră profesională dslr
· Clip video: jocurile vor fi filmate, fie cu camere aplasate în diverse unghiuri, fie cu camere montate pe replici, cu scopul de a oferi ulterior clienților acțiunea la care au participat
· Promovare: promovarea pensiunii pe Facebook, Vimeo, Youtube și airsoftdrill. Ro, ca urmare a publicării fotografiilor și clipului video (în cazul în care avem acceptul clienților)
*nu oferim unoforme, fiindcă ar trebui să avem multe mărimi disponibile iar curațatul lor după fiecare meci s-ar reflecta destul de mult în preț. Dacă pe viitor voi observa că se cere acest lucru, atunci mă voi conforma.

    Date de contact:
  • Nume: VALENTIN ANDREI
  • Telefon: +40742.61.65.68
  • Email: contact@airsoftdrill.ro
  • Web: www.airsoftdrill.ro

Poze imprejurimi Aluniș

Aluniș Aluniș

Vezi toate unitatile de cazare din Aluniș