Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Zărnești

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Zarnesti

Datorita pozitiei geografice orasul Zarnesti are mari posibilitati de dezvoltare in domeniul turistic in special cel montan. Baza turistica a orasului nu este una foarte dezvoltata dar se poate practica turismul in conditii optime. Prezenta pensiunilor agro-turistice si a cabanelor face ca in Zarnesti sa se practice un turism de ecreere sau cu se mai spune un turism "verde" sau "ecologic".

Turistii veniti la Zarnesti pot inopta la pensiunile din oras sau la cele din apropiere din zona Plaiul Foii, Poiana Marului sau Tohanita-Predelut. Ei pot practica in timpul petrecut la Zarnesti alpinismul, echitatie(calaria), drumetiile montane sau se pot delecta privind natura in adevarata ei splendoare in cele mai salbatice zone din Europa si anume in Piatra Craiului unde populatia de animale salbatice este foarte numeroasa. Deasemenea Masivul Piatra Craiului este principala atractie turistica a zonei Zarnestiul fiind principala baza de plecare spre cele mai multe si cele mai frumoase trasee turistice din masiv.

Se mai pot practica plimbarile cu carutele trase de cai spre comunele apropiate Magura sau Pestera, sau se mai poate practica asa numitul"bird watching" in Prapastiile Zarnestiului sau imprejurimi. Potentialul turistic al zonei este imens si nu se poate exprima prin cuvinte.

Zarnesti: Poze ZarnestiZarnesti: Poze Zarnesti


Muntii Piatra Mare
 • masivul Piatra Craiului, cu
  o creasta lunga de 25 km si cu altitudini de peste 2000 m, este cea mai
  lunga si cea mai inalta creasta calcaroasa din Romania.
 • in zona Piara Craiului puteti admira biodiversitatea, o flore unica in
  lume (Garofita Pietrei Craiului) si alte flori si animale printre care
  si carnivore mari pe cale de disparitie care sunt protejate de Parcul
  Natonal Piatra Craiului.
 • In Piatra Craiului aveti oportunitatea de a observa carnivorele mari
  si de a explora pesteri si avene (in Piatra Craiului se afla cel mai
  adanc aven din tara de 540 m)
 • Se poate vizita Coltul Chiliilor (un lacas sfant intr-o grota),
  Prapastiile Zarnestilor (aproximativ 3 km lungime) si multe altele.

Sursa: www.zarnesti.go.ro

Obiective turistice în Zărnești

Parcul National Piatra Craiului

Este cel mai spectaculos masiv din muntii Carpatii romanesti, care apare sub forma unei creste calcaroase izolate, intinzandu-se de la Zarnesti la Podul Dambovicioarei, pe 25 de km.
Se remarca prin prezenta a numeroase forme carstice de relief: aproximativ 160 de pesteri (Dambovicioarei, Ursilor, Dracilor) si 23 de chei (Dambovitei, Dambovicioarei, Pesterii).
Altitudinea maxima a Pietrei Craiului este atinsa in varful La Om, cunoscut si ca Piscul Baciului, avand 2.238 m.

Cheile Zarnestilor

Prapastiile Zarnestilor reprezinta un impresionant defileu lung de 3-4 km situat in partea de nord-est a masivului Piatra Craiului.

Accesul in defileu se face din localitatile Zarnesti, Pestera. In apropierea cheilor se afla situata cabana Curmatura, importanta baza de plecare in turele din Piatra Craiului.

In plus, peretii ce marginesc valea au o inaltime ce variaza intre 100 si 200 m. Traseu prin Prapastii impresioneaza prin salbaticia peisajului si spectaculozitatea peretilor de stanca in care alpinisti au deschis numeroase trasee alpine.

Cei care ajung aici vor fi impresionati de atractiile turistice ale defileului: pesterile (pestera Mare din Prapastii, Pestera Mica din Prapastii) precum si cele cateva izbucuri, din care amintim Fantana lui Botorog si Fantanile Domnilor.

Cabana Curmatura

Punctul de belvedere Curmatura (1470 m) este situat pe versantul estic al Pietrei Craiului,zona putand fi accesata pe traseele turistice marcate,banda galbena,banda albastra, si punct galben. Iubitorii de munte fiind atrasi de panormama ampla care se desfasoara in fata ochilor.

Varful Piatra Mica

Escaladarea Varfului Piatra mica(1816 m) poate fi considerata un antrenament inaintea traseului de pe creasta Pietrei Craiului.

Centru Multifunctional

Include un Centru Spa cu piscina interioara,sauna,jacuzzi,sala de fitnes si loc de joaca pentru copii.

Schitul de la Coltul Chiliilor

Este cel mai vechi asezamant religios din Zarnesti (1421) fiind constituit dintr-o capela amenajata intr-o grota si un asamblu monahal,reconstrituit in sec.XX pe locul celui distrus in 1717 de autoritati imperiale austrice.Urcarea se poate face chiar de langa cabanuta View .

Sanctuarul Libearty

Infiintata in 2005, deschisa din cand in cand publicului in 2008, situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia Libearty de la Zarnesti cu o suprafata de 69 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.
Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a peste 100 de ursi, toti fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate. Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri.
Sanctuarul Libearty Zarnesti nu primeste copii sub cinci ani, din motive de siguranta​, pentru o buna desfasurare a vizitelor in sanctuar si pentru bunastarea ursilor. Va rugam, ​fiti pregatiti sa prezentati un document care sa ateste varsta copiilor.
Sanctuarul Libearty nu primeste niciun fel de sprijin din fonduri publice!

Activități de agrement în Zărnești

Echitatie

Pentru turistii interesati de echitatie, noi oferim plimbari calare prin imprejurimi.

Tarif: 50lei/h.

  Date de contact:
 • Nume: Marius
 • Telefon: 0724 346 840
 • Email: bancilamariuszarnesti@yahoo.com

Wolf Parc Aventura

Este un ansamblu de instalalii, ateliere sportive in aer liber pentru activitati de distractie urmarind dezvoltarea a curajului, indemanarii de a parcurge trasee la inaltime.
Este alcatuit din trasee, instalatii suspendate pe copaci, care pot fi parcurse prin traversare sau catarare, folosind un echipament de asigurare corespunzdtorpentru alpinism.

  Date de contact:
 • Nume: Modiga
 • Telefon: 0786 226 500
 • Email: office@wolfparkadventure.ro
 • Web: http://www.wolfparkadventure.ro/

Poze imprejurimi Zărnești

Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești Zărnești

Vezi toate unitatile de cazare din Zărnești