Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Voineasa

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Voineasa

Statiunea Voineasa este situata pe Valea Lotrului  (afluent al Oltului), la poalele Muntilor Lotrului (Carpatii Meridionali).

Climatul tonic, puternic ionizat, bogat in aerosoli constituie
principalul factor terapeutic si este recomandat in tratarea anemiilor
secundare, neuro-asteniilor.  In imprejurimile statiunii se poate
vizita lacul Vidra si rezervatia Latorita cuprinzand padurea care se
intinde pe 650 ha.Totul este intr-un cadru rustic, placut si linistitor in care natura se
imbina cu cantecul padurii, apelor si pasarilor. Aceste locuri de
neuitat au sa va ramana in sufletele dumneavoastra cu nostalgia
reintoarcerii.

Transportul rutier catre Voineasa se asigura prin intermediul soselei E 81(DN 7) - pana la Gura Lotrului (orasul Brezoi), apoi se urmeaza drumul national DN 7A (40 km) . Distanta fata de orasul Ramnicu Valcea este de 70 km , fata de orasul Sibiu - 100 km , iar distanta fata de Bucuresti - 250 km.

Transportul feroviar se realizeaza pe ruta Piatra Olt - Ramnicu-Valcea - Sibiu, pana la gara Lotru, dupa care traseul se continua cu mijloace auto, pe ruta Gura Lotrului - Voineasa.

Obiective turistice în Voineasa

Lacul Calcescu

Lac glaciar de unde izvoraste raul Lotru, in Muntii Parang la aproximativ 2000 m ,ceva de nedescris un loc superb,merita vazut.

Rezervatia Naturala Caldarea Calcescu, un traseu destul de usor pentru orice persoana in care se poate admira un peisaj glaciar de o frumusete unica in lume.

Lacul de acumulare Vidra

Cota barajului Vidra se ridica la o inaltime de 1293 mdm.
Lacul Vidra, a reprezentat pana nu demult principala locatie de antrenament si cantonament de vara a lotului national olimpic de caiac - canoe in fruntea caruia se afla cvadruplul laureat cu aur la Jocurile Olimpice, Ivan Patzaichin.

Pe lacul Vidra se mai poate practica pescuitul sportiv.
Lacul Vidra este un lac de acumulare. Lac antropic fondat in 1972 are un volum 340 mil. M3, suprafata 940 ha, lungime 9 km. Lacul este inconjurat de paduri de molid.
Barajul Vidra este amplasat pe raul Lotru, in cheile Vidra, la 30 km amonte de statiunea Voineasa. Reprezinta principala amenajare din cadrul schemei de amenajare a raului Lotru.

Lacul de acumulare Petrimanu

Lacul de acumulare Petrimanu se afla la circa 25 km vest de comuna Voineasa.

Transalpina

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atingand altitudinea maxima (2145 m) in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, intre care se afla, si leaga Localitatea Saliste din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.
Traseul Transalpinei are o lungime de:
- 141 km de la Novaci la Saliste, respectiv 155 km de la Bengesti (locul unde se desprinde traseul Transalpinei din dn67, Tg. Jiu - Rm. Valcea) la Saliste (intersectia cu dn1 Sibiu - Sebes),
- 137 km de la Novaci la Sebes, respectiv 148 km de la Bengesti la Sebes (dn67c) pentru cei care aleg aceasta ruta.
De la Voineasa se ajunge la Obarsia Lotrului unde drumul se intersecteaza spre toate directiile.

Ski Resort Transalpina

In martie 2012 a fost inaugurata prima partie de ski, Partia de ski Mioarele, iar in 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabil. Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A ( Brezoi - Malaia - Voineasa - Vidra- Obarsia Lotrului ).

Lacul Bradisor

Este situat la 15 Km de comuna Voineasa.
Pe lacul Bradisor se pot practica urmatoarele sporturi: pescuit sportiv, caiac canoe, inot.
Pe malul lacului este o pastravarie de unde va puteti cumpara peste proaspat

Cascada Scarușu

Cascada Scarușu se află în județul Vălcea com. Malaia în munții Lotrului pe valea Bucureasa, la mai puțin de 6 km. De locația noastră. Ea este considerată de marea parte a vizutatorilor, cea mai frumoasă și printre cele mai înalte din România, căderea apei având peste 70 m. Traseul are o lungime de aproximativ 1500 m. și o durată de maxim 1 oră.

Activități de agrement în Voineasa

Trasee pentru ATV-isti in Voineasa

Organizam trasee, caravane, reuniuni pentru atv-isti din romania care viziteaza Voineasa.

Traseele sunt pe 3 categorii:

- Easy - pentru incepatori
- Medium - pentru atv-isti experimentati
- Hard - pentru profesionisti

    Date de contact:
  • Nume: Nedelcu George
  • Telefon: 0745 586 413
  • Email: George.nedelcu@rocketmail.com

Partia de schi de la Vidra

România are un nou domeniu schiabil, Transalpina, care a fost deschis în zona Lacului Vidra din Munii Parâng, la 150 de km de Sibiu. Staiunea este construitã la 2.000 de metri altitudine, astfel încât zãpada se menine timp de 6 luni pe an, iar de-a lungul celor peste 9,9 kilometri de pârtii, schiorii au parte de un peisaj de vis, cu brazi semeti si o natura de o frumusete naucitoare, cu creste muntoase virgine, care se oglindesc ca intr-un glob de cristal in lacul Vidra.
Pe timpul iernii, la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi Malaia Voineasa Vidra- Obarsia Lotrului vezi harta domenii ski Transalpina) deoarece portiunile din Transalpina: Obarsia Lotrului Ranca si Obarsia Lotrului Lacul Oasa nu sunt deszapezite.
Asadar, de la Sebes nu se poate ajunge la partie pe traseul Transalpinei (Sebes Sugag Lacul Tau Lacul Oasa Pasul Tartarau Obarsia Lotrului Vidra).
15 decembrie este data oficială pe care o anunţă primarul Gheorghe Stanciu, pentru redeschidera partiei.
In conditii de vreme nu foarte rea se poate ajunge si dinspre Petrosani, dar inainte de a aborda aceasta ruta este recomandat sa sunati la CNADNR pentru a afla daca drumul este deszapezit.
De la Sibiu la partia de schi Mioarele, cum mai este numita partia deja inaugurata din domeniul schiabil Vidra Transalpina, sunt 140 km (3 ore), iar de la Valcea la partie 110 km (2.5 ore).
Intre Brezoi si partia de ski Vidra drumul este asfaltat si bun in mare parte, mai putin potiunea dintre Voineasa si Lacul Vidra (24 km ) unde asfaltul mai are denivelari si gropi mici pe alocuri.
Administratorii partiei recomanda lanturi pentru masina si neaparat cauciucuri de iarna pentru drumul Obarsia Lotrului Petrosani. Locuri de cazare deocamdata nu sunt in apropierea partiei.
Puteti gasi cazare la pensiunile dintre Voineasa si Brezoi si la putinele pensiuni de la Obarsia Lotrului, care sunt cele mai apropiate partiei.
sursa:www.buzznews.ro

Poze imprejurimi Voineasa

Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa Voineasa

Vezi toate unitatile de cazare din Voineasa