Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Visterna

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Visterna

Visterna este un sat în comuna Sarichioi din județul Tulcea, Dobrogea, România. Distanta pana la orasul Babadag este de 5km.

Situata intre doua paduri, localitatea Visterna are numar mic de case rasfirate de-a lungul drumului, ale caror locuitori se ocupa in special cu agricultura de subsitenta si cresterea animalelor.
Acces in localitate:
Acces rutier din localitatea Babadag, pe drumul judetean DJ223A si apoi pe drumul comunal Dc17.

Puncte de interes turistic:
Cetatea medievală de la Enisala, la 7km distanta.


Sursa: https://www.info-delta.ro/localitatea-visterna---judetul-tulcea-p138.html
https://ro.wikipedia.org/wiki/Visterna,_Tulcea

Obiective turistice în Visterna

Mănăstirea

Mănăstirea Visterna a fost construită în anul 2009(un paraclis și un corp de chilii),este o mănăstire de maici. Are hramurile Nașterea Maicii Domnului (8 Septembrie) și Cuvioasa Parascheva (14 Octombrie). Pe 25 Aprilie 2014 a fost făcută slujba pentru punerea pietrei de temelie la noua biserică a mănăstirii Visterna.
Povestea locului
Am putea să credem că doar mănăstirile vechi au legende sau povești dar găsim și la cele noi. Mănăstirea Visterna nu face excepție. Pământul pe care s-a ridicat micuța mănăstire, a aparținut unei bătrâne care l-a donat bisericii  în urma unui vis ciudat și răscolitor, care s-a repetat de 3 ori și în care o pasăre venea cu un prunc în cioc, îl lăsa pe pământul respectiv și cineva îl înjunghia. Bătrâna a considerat că este un semn de la Dumnezeu și așa a început totul. Pe pământul unde în visul unei femei a fost jertfit un prunc, călugărițele inimoase de la Manastirea Visterna spun că o jertfa a fost chiar ridicarea mănăstirii deoarece au fost zile în care nu mai aveau nimic dar cu ajutorul lui Dumnezeu au reușit să izbândească.
Frumusețea locului, simplitatea și spiritualitatea în care dainuie Mănăstirea Visterna te fac să fii împăcat sufletește.Vezi toate unitatile de cazare din Visterna