Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Vama Buzăului

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Vama Buzaului


Obiective turistice în Vama Buzăului

Rezervatia de zimbri

Rezervatia de zimbri Vama Buzaului a fost deschisa in noiembrie 2008, avand in prezent un numar de 28 de exemplare, precum si mai multi cerbi si caprioare.

Cascada Urlatoarea Vama Buzaului

În inima munţilor Ciucaş, în localitatea Vama Buzăului apele unei cascade parcã se tânguie, chemându-şi admiratori cãrora sã li se arate în toatã splendoarea.
Din pântecul masivului, şuvoaiele de ape se prãvãlesc zgomotos în rotocoale când mici, când mari, dar mereu cu acelaşi sunet cadenţat. E un spectacol acvatic de o sãlbãticie rarã! Fenomen al naturii straniu şi impresionant.
Explicaţie:
Fenomen hidro-geologic. Front liniar de izvoare cu depuneri majore de tuf calcaros.
La baza depozitelor de conglomerate cretatic inferioare, apar pânze de apă subterană, care alimentează izvoarele.
Element specific: debit constant al izvoarelor.
Nu e la fel de cunoscutã precum cascada Urlãtoarea din muntii Bucegi, dar este cel puţin la fel de spectaculoasã.
Privelistea îti taie rãsuflarea!
O însiruire de izvoare de apã, unite într-o perdea strãvezie ce cade tumultos printre stânci, peste calcarele din munte. Privind-o, îţi dai imediat şi explicaţia pentru ciudatul nume care deja nu ţi se pare aşa straniu. În cãderea lor, apele cascadei aproape cã urlã, te cheamã cãtre ele.
Dacã vreti sã aflati cum ia naştere ciudatul fenomen, trebuie să urcaţi versantul plin de apã şi sã ajungeţi la izvoare.
Zona este amenajata cu locuri de picnic pentru turişti, aceştia putând să savureze în linişte spectacolul natural al urlătoarelor.
Va uram relaxare placuta şi nu uitaţi să păstraţi zona curată.

Masivul Ciucas

Masivul Ciucaș este o unitate de relief din cadrul Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Este situat la est de cursurile superioare ale râurilor Teleajen și Tărlung. Se învecinează cu Munții Tătaru și Munții Siriu la sud-est și est, Depresiunea Întorsurii, Munții Întorsurii la nord și Munții Grohotiș la vest. Există o rezervație naturală cu relief ruiniform și cu o vegetație bogată de pajiști, tufărișuri (afin, ienupăr, smârdar, jneapăn) și plante de stâncărie (rogoz verde, floare de colț). În Masivul Ciucaș trăiesc numeroase animale sălbatice: urs, mistreț, cerb, râs, vulpe, jder, veveriță, pisică sălbatică, capră neagră. Păsările sunt reprezentate prin vultur, acvilă de munte, uliu, privighetoare, cinteză, scatiu, iar reptilele prin vipera comună și șopârla de munte

Activități de agrement în Vama Buzăului

Piscina

Piscina este disponibila la proprietatea Vama54, gratis pentru turistii cazati si contra taxa pentru alte persoane in limita locurilor disponibile

  Date de contact:
 • Nume: Andreea
 • Telefon: 0368 822 301
 • Email: contact@vama54.ro
 • Web: www.vama54.ro

Rafting pe raul Buzau

Adrenalină de toamnă, la cote maxime? Nu trebuie să dai fuga în străinătate, ci o poți experimenta aici, la tine acasă! Vorbim despre o distracție pe apă în România: rafting pe Râul Buzău! Numărul pasionaților de rafting crește, iar organizatorii acestor sporturi nu stau pe gânduri: lansează tot mai multe bărci gonflabile la apă, chiar și pentru cei mai neexperimentați.
Învățăceii pot experimenta rafting pe Râul Buzău, pe ape line, fără obstacole, iar experimentații se pot avânta la rafting pe Râul Buzău, pe ape repezi, într-o expediție unică, asistată de antrenori. Peisajul e superb, apa tocmai bună de distracție așa că. . . Go for it!

  Date de contact:
 • Nume: Dan
 • Telefon: 0744 329 336
 • Email: dan@teamadventure.ro
 • Web: http://www.teamadventure.ro

Inchiriere biciclete

Centru de inchiriere are in dotare 30 de biciclete Trek Superfly, 5 de ultima generatie si cateva biciclete pentru incepatori si copii, preturile incep de la 20 lei/3 ore/buc.

  Date de contact:
 • Nume: Cristi
 • Telefon: 0368 822 301
 • Email: contact@vama54.ro
 • Web: www.vama54.ro

Poze imprejurimi Vama Buzăului

Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului Vama Buzăului

Vezi toate unitatile de cazare din Vama Buzăului