Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Valea Strâmbei

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Valea Strambei

Râul Valea Strâmbã sau Râul Strâmba este un curs de apã, afluent al râului Mureº.
 
Aerul din aceasta zona este extrem de curat si ionizat si este ideal pentru turistii care vor odihna si relaxare intr-un cadru fermecator.

Paraul Stramba, cu un curs sinuos si plin de cascade este un loc propice dezvoltarii pastravului indigen.

Pentru cei amatori de miscare pot face excursii scurte prin padurile apropiate sau drumetii mai lungi spre pasurile alpine dominate de capre negre.

Drumul forestier poate fi folosit si pentru trasee de offroad sau pentru ciclism.

Obiectivele turistice din zona sunt Templul Ursitoarelor, Manastirea Bucium, Cetatea Rasnov, Castelul Bran, Trasee turistice pe Muntii Fagaras.

Obiective turistice în Valea Strâmbei

Atractii Turistice Valea Strambei

Templul Ursitoarelor aflat la 5 km de complexul turistic. - Manastirea Bucium aflata la 15 km. - Cetatea Rasnov aflata la 20 km. - Castelul Bran aflat la 25 km. - Trasee turistice pe Muntii Fagaras acces usor catre Cabana Plaiul Foii Zarnesti.

Padurea Seculara

Putem vorbi despre o pãdure cvasivirginã, care încã nu a fost exploatatã de om, care se autoregenereazã și unde gãsim arbori de peste 400 de ani. Pãdurile de acest gen nu constituie decât 3% din suprafața totalã împãduritã a Europei.

Pãdurea de la Valea Strambei este unicã prin faptul cã exemplarele de aici ating dimensiuni care nici mãcar nu se regãsesc în manualele de specialitate, adevãrați ``sequoia`` de România . ``De exemplu, fagii nu depãșesc 41 de metri înãlțime, dar pe Valea Strambei ei ating și peste 50 de metri și un diametru de aproximativ 1,5 metri. La fel și brazii, care au mai bine de 54 de metri înãlțime``

Activități de agrement în Valea Strâmbei

Pescuit de agrement in lac

Hanul Roua Sanzaienelor detine propriul lac din care se poate pescui cu unditele proprii sau cu cele inchiriate din propriul complex.


Pescuit  (Pastravaria noastra asteapta atat pescarii profesionisti cat si incepatorii sa guste din placerea de a avea fir intins si de a se bucura de succesul prinderii celor mai mari pesti. Va punem la dispozitie lacul propriu si undite profesionale pentru a fi siguri de reusita.)


Drumetii (Fiind situat in apropierea muntilor Bucegi si Piatra Craiului aveti posibilitatea de a parcurge atat trasee usoare si accesibile oricui , cat si trasee dificile destinate celor obisnuiti cu muntele).


Vizitare prin Ocolul silvic a ursilor Bruni din observatorul special amenajat pe Valea Strambei. Zona in care se protejeaza animalele salbatice (cerbi, caprioare, porci mistreti, vulpi etc.)


Odata cu venirea zapezii va puteti bucura, alaturi de cei dragi; iarna se pot organiza plimbari cu sania trasa de cai.

    Date de contact:
  • Nume: Bularca Andrei
  • Telefon: 0735017704

Poze imprejurimi Valea Strâmbei

Valea Strâmbei Valea Strâmbei Valea Strâmbei Valea Strâmbei

Vezi toate unitatile de cazare din Valea Strâmbei