Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Turcinești

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Turcinești

Turcinești este o comună în județul Gorj, Oltenia, România, ă din satele Cartiu, Horezu, Rugi și Turcinești (reședința).

Sursa wikipedia.org

Obiective turistice în Turcinești

Casa Cartianu (Cula de la Cartiu)

Cladirea, care ocupa o pozitie pitoreasca pe malul paraului Cartior, a fost ridicata in anul 1760 dupa cum arata documentele vechii familii a Cartienilor. Construita la inceput sub forma unei cule, aceasta a suferit de-a lungul timpului mai multe interventii, dezvoltandu-se ulterior in forma in care se gaseste astazi si care este un exemplu al modului de intelegere a asocierii structurilor de lemn si formelor de zidarie, nota dominanta a arhitecturii din zona subcarpatica.

Casa Cartianu este unul dintre putinele exemple de arhitectura veche despre care inca pot povesti urmasii directi ai celor care au construit-o. In casa functioneaza in prezent o colectie etnografica si o colectie de documente privind istoria familiei Cartianu. Micul muzeu este supravegheat chiar de catre urmasii familiei Cartianu, acestia devenind ghizi ai eventualilor vizitatori (ghizi placuti, care ofera nu doar simple informatii, ci si anecdotele de familie care dau atmosfera casei).

Activități de agrement în Turcinești

Pescuit & Inchiriere barcute

satul Sambotin se afla trei lacuri (1 mare si 2 mai mici). Drumul pana la baraj e bun, dupa aceea urmeaza o portiune pietruita.

Specii: Caras, Clean, Stiuca (se prinde mai bine in lacul mare), Biban, Babusca, Regina.
Momeli: mamaliga (caras), rama(clean, biban, caras), broscute (biban, clean), albitura(stiuca, biban, clean), lacuste (clean, biban).

Alte informatii utile: nu intrati in apa deoarece se adanceste brusc (1m-peste 2 m); cele mai bune locuri: 1 la varsarea primului lac in al ii-lea (inclusiv), 2 -la varsarea lacului 2 in lacul 3(iclusiv).

    Date de contact:
  • Nume: Tudor Cartianu
  • Telefon: 0723 313 918
  • Email: casacartianu@gmail.com

Poze imprejurimi Turcinești

Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești Turcinești

Vezi toate unitatile de cazare din Turcinești