Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Tulcea

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Tulcea

Ca asezare municipiul Tulcea se înscrie printre cele mai vechi localitati de tip urban ale tarii, în arealul sau au fost descoperite vestigii din mileniul IV î.H.
   
Frumusetea si diversitatea peisajului, bogatia si varietatea vestigiilor arheologice si a monumentelor istorice dau unicitate judetului.

Obiective turistice

Privita de pe Dealurile Tulcei, Delta Dunarii apare ca o intindere de verdeata strabatuta de suvite argintii.

Delta Dunarii,  capat de lume original, cea mai mare rezervatie de tinuturi umede si cel mai tanar pamant din Europa.

Acum 13.000 ani a fost un golf la Marea Neagra, apoi golful s-a închis putin câte putin si s-a transformat într-un liman unde aluviunile aduse de fluviu au constituit Delta.

Obiective turistice în Tulcea

Muzeul de arta

Muzeul de etnografie si arta populara

Muzeul de Istorie si Arheologie

Muzeul de Stiintele Naturii Delta Dunarii

Padurea Letea

Padurea Letea este o arie protejata, de interes national. Rezervatie naturala in care puteti admira caii salbatici.

Monumentul Independenţei

Monumentul a fost ridicat în cinstea militarilor români care au luptat în Războiul de Independenţă (1877-1878) şi pentru a evoca reunirea Dobrogei cu România. Fondurile necesare construirii monumentului au fost adunate prin grija „Ligii pentru propăşirea Dobrogei`. La 17 octombrie 1879, domnitorul Carol I a pus piatra de temelie a monumentului. Finalizat în anul 1899, monumentul a fost inaugurat la 2 mai 1904, tot în prezenţa regelui Carol I.
Conceput sub forma unui obelisc înalt de 22 de metri, înălţat pe un soclu cu două trepte, monumentul a fost executat de sculptorii George Vasilescu şi Constantin Bălăcescu. La baza obeliscului, în părţile laterale, sunt fixate două elemente sculpturale: un dorobanţ cu arma pe umărul stâng şi o goarnă în mâna dreaptă, respectiv un vultur impunător, cu aripile deschise.
Pe faţada principală a piedestalului era montată o placă cu textul: „Ridicatu-sa acest monument de cetăţenii tulceni ai ţării, în anul mdccxcix spre vecinica amintire a readucerii Dobrogei lacăminul strămoşesc prin vitejia armatei române sub conducerea Regelui Carol I`.

Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării - Acvariu

Situat în apropierea falezei orașului, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării formează, alături de alte două muzee, moscheea musulmană și alte clădiri de patrimoniu aflate în vecinătatea sa, centrul cultural al orașului Tulcea. Conceput ca o instituție de cultură complexă – muzeu și acvariu public – Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării a fost realizat prin efortul comun al Consiliului Județean Tulcea și al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea, în cadrul unui proiect derulat prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006. Este secție componentă a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și a fost inaugurat oficial la 14 aprilie 2009, pentru vizitare fiind deschis din 25 februarie 2009.

Activități de agrement în Tulcea

Pescuit sportiv

Va puteti distra si deconecta pescuind pe lac, barcile cu rame sunt gratuite.

Avand in vedere unicitatea locurilor, organizam excursii de tip "safari" pentru fotografii amatori sau profesionisti. Se pot organiza trasee in functie de ce anume doriti sa vizitati.

Salupa este dotata cu bucatarie, baie, 8 spatii de cazare, aer conditionat, frigider, televizor...

Trasee:
- pentru pescuit
- pentru vizitarea plajei Sf. Gheorghe
- Sulina ( farul vechi)
- Satul din inima Deltei, Mila 23...

    Date de contact:
  • Nume: Moise Nastasia
  • Telefon: 0788 371 272, 0240 537 774
  • Email: office@andaturism.ro
  • Web: www.andaturism.ro

Poze imprejurimi Tulcea

Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea Tulcea

Vezi toate unitatile de cazare din Tulcea