Descrierea localității și informații utile turiștilor.
Gradina Zoologica din Timisoara este una din cele mai frumoase locatii de acest gen din vestul tarii.
Aici puteti admira numeroase specii de animale.
Gradina Zoologica este vizitata de sute de turisti in fiecare saptamana si este un obiectiv turistic important al orasului.
Muzeul Satului Banatean va ofera imagini culturale adunate laolalta despre lumea de odinioara a satului banatean. Prin padurea de stejari, mintea și inima taranului banatean vi se va dezvalui prin lucrurile pe care le-a faurit cu mana sa sau le-a avut la indemana, dovezi ale lucrului bine facut si atat de placut ochiului.
Adresa:
Str. Avram Imbroane nr. 1
Zona Pãdurea Verde
Timisoara
Este cea mai noua gradina zoologica din Romania si este amplasata in partea de Nord - Est a Municipiului, in Padurea Verde, pe o suprafata de 6, 34 ha teren.
In anul 2007, Gradina Zoologica a fost modernizata, cu aceasta ocazie, s-au amenajat 16 habitate care adapostesc 29 de specii si un numar de 144 de animale.
Cu siguranta va fi o experienta uimitoare si o modalitate excelenta de a petrece timpul în mod placut si totodata constructiv, daca va hotarati sa vizitati Gradina Zoologica Timisoara.
Imprevizibile si prietenoase, jucause si primitoare, animalele sunt adapostite in habitate special amenajate, moderne, care reproduc in mare parte condițiile naturale de viata ale acestora.
in fosta Piata Victoriei se afla la S-V de cartierul Cetate, acolo unde rondurile de flori se intalnesc cu fantanile si adaposteste cateva cladiri magnifice de a inceputul secolului XX, in stilul secesionist.
Cel mai interesant palat este Palatul Dauerbach, proiectat de unul dintre arhitectii germani si maghiari de frunte ai oraslui - Laszlo Szekely.
Catedrala Ortodoxa din 1946 domina partea de sud a pietei, iar la capatul nordic se intinde Teatrul National si Opera Romana.
Este considerat si cea mai vece cladire a Timisoarei si astazi adaposteste sectiile de arheologie si istorie ale Muzeului Banatului, unde poti gasi o impresionanta colectie exponate care prezinta asezarile umane in aceasta zona, din paleolitic pana in secolul xviii.
Reprezinta o viziune indurerata a umanitatii, comemorand miile de oameni din Banat care au fost doborate de ciuma din secolul xviii. Statuia a fost facuta la Viena si inaltata in Piata Unirii la sfarsitul anilor 1950.
Te-ai intrebat vreodata cum este sa respiri sub apa? Daca vrei sa afli dar nu esti pregatit sa faci un pas mare in a primi brevetul de scafandru, Try Dive este un program pe care va trebui sa-l incerci!
Vei invata notiunile de baza pe care trebuie sa le stii cand te scufunzi si vei fi asistat in permanenta de un instructor Naui. Un lucru vei invata cu siguranta, faptul ca poti respira sub apa si daca-ti place sau nu aceasta activitate. Vei mai invata:
- cum este sa porti un echipament de scafandru si cat de usor este sa te misti cu el sub apa;
- cum este sa respiri sub apa si cat de confortabil te poti simti;
- cateva notiuni de baza si norme de siguranta care-ti vor ajuta mai departe in cursul pentru obtinerea brevetului, cand te vei decide sa faci acest pas.
Bonus, in urma acestui program, fiecare participant va primi poze si inregistrari video din timpul programului, atat la suprafata cat si sub apa.