Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Tașca

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Tașca

Tașca (în maghiară Táska) este o comună în județul Neamț, Moldova, România, ă din satele Hamzoaia, Neagra, Tașca (reședința) și Ticoș-Floarea.

Comuna Tașca este situată în partea de vest al Județului Neamț, pe malul râului Bicaz la o distanță de 6 km de orașul Bicaz și 32 km de Municipiul Piatra Neamț. Este străbătută de șoseaua națională DN 12C și de calea ferată uzuală pe o distanță de 9,5 km.
 Comuna Tașca a fost înființată în anul 1931 prin separarea teritoriului de Comuna Bicaz, fiind compusă din 4 sate: Tașca, Hamzoaia, Ticoș-Floarea și Neagra.
Primul sat al Comunei Tașca atestat documentar este Neagra care a fost la început un cătun, menționat pentru prima dată în anul 1611.
Comuna Tașca este o așezare montană acoperită cu vegetație forestieră aproximativ 67%, locuitorii având îndeletniciri în cultivarea, recoltarea terenului și creșterea animalelor.
Tașca fiind așezare montană de un fascinant pitoresc, încântată de freamătul vrăjit al pădurilor.
Originea denumirii satului de reşedinţa Taşca, se pare că provine de la cuvântul tosca, un obiect de piele sau material textil purtat la şold, în care se purta mâncare sau documente personale. În această zonă denumirea se dădea unei genţi de piele cu diferite ornamente, purtată la şold de lucrătorii forestieri. Acest obiect s-a pierdut cu timpul.
Relativ tânără ca entitate administrativă (Taşca a fost înfiinţată în anul 1931), comuna şi împrejurimile ei au fost descrise de scriitori români importanţi precum Dimitrie Cantemir, Alecu Russo şi Vasile Alecsandri sau francezul J.A. Vaillant.

SURSE DESCRIERE: https://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Ta%C8%99ca,_Neam%C8%9B, https://www.comunatasca.ro/istoric-localitate/Vezi toate unitatile de cazare din Tașca