Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Soveja

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Soveja


Obiective turistice în Soveja

Mausoleul Eroilor din Soveja

Mausoleul este situat la intrarea în stațiunea Soveja, județul Vrancea și a fost construit la iniţiativa localnicilor și a organizaţiei „Văduvele de război”. Lucrările au fost realizate între anii 1926-1929, cu sprijinul Societății „Cultului Eroilor”, după planurile arhitectului George Petrescu.
Amplasat la intrarea în parcul staţiunii, la o înălțime de 200 de metri de Cimitirul German, mausoleul este asemenea unei cetăți din piatră, cu planul în formă de cruce şi acoperişul conceput ca o cupolă. Suprafaţa construită este de 550 metri pătraţi, iar materialele utilizate au fost piatra şi marmura.
Mausoleul reunește osemintele a 2140 morți de război, căzuți în bătăliile din vara anului 1917, de pe Valea Șușiței, Dealul Secuiului și din zona Varnița-Muncelu. În interior se află criptele în care au fost reînhumaţi 528 de români, ruşi, germani, austrieci şi maghiari și osuarul, care cuprinde 1612 soldați neidentificați. În faţa criptelor s-au montat plăci de marmură pe care s-au inscripţionat numele celor înhumaţi.

Schitul Soveja

Schitul Soveja a fost înfiinţat, în anul 2001, în amintirea ctitoriei domnitorului Matei Basarab – fosta Mănăstire Soveja, numită şi Dobromira, zidită în anii 1644‑1645. Biserica, având hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, a fost sfinţită la data de 21 mai 2005. Amplasat într-o zonă geografică de o frumuseţe aparte, bogată în evenimente istorice (aici, ostaşii români au luptat vitejeşte în anii Primului Război Mondial, mulţi jertfindu-se pentru credinţă şi Neam) şi culturale (la Soveja, s-a descoperit cea mai cunoscută variantă literară a baladei „Mioriţa”), Schitul Soveja se constituie ca un reper eclesiastic şi duhovnicesc binecuvântat ce face legătura între trecut şi prezent. Din cauza unui incendiu petrecut la data de 8 martie 2012, clădirea ce adăpostea chiliile şi administraţia schitului a ars; a fost construit un nou imobil, conform documentaţiei întocmite în acest scop.

Cabana Dragomira, folosita de Nicolae Ceausescu

Cabana este renumită pentru faptul că, înainte de 1989, era folosită de familia fostului dictator, unde acesta obişnuia să vină pentru partidele de vanătoare din munţii Vrancei. Cabana este situată în comuna Soveja, la o altitudine de 630m. A fost construită în anul 1976, fiind renovată în anul 2004, are o suprafată de 207,38 mp.

Poze imprejurimi Soveja

Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja Soveja

Vezi toate unitatile de cazare din Soveja