Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Sita Buzăului

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Ne cerem scuze

Pentru moment nu avem nicio descriere legată de localitatea Sita Buzăului

Obiective turistice în Sita Buzăului

Manastirea Schimbarea la fata

Aproape de localitatea Sita Buzaului, pe un deal, se inalta manastirea `schimbarea la Fata`. Terenul manastirii si casa cu trei incaperi, in care s-a construit un paraclis de rugaciune, reprezinta donatia parintelui ieromonah Arsenie Muscalu si a familiei sale. La 3 septembrie 1997 s-a sfintit locul manastirii de catre Prea Sfintitul Ioan Selejan si un sobor de preoti.
In fiecare an, la 6 august, cu ocazia hramului`schimbarea la fata`, pe dealul manastirii urca zeci de pelerini din zona Buzaului Ardelean, manastirea fiind deja cunoscuta de foarte multi credinciosi. Acest hram este o veriga din lantul de hramuri ale manastirilor din eparhie, mari sarbatori care se desfasoara pe intreg parcursul anului.

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul Valea Mare

Manastirea cu hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este situata pe teritoriul administrativ al localitatii Valea Mare, in sudul judetului Covasna (in centrul tarii) pe Dj121a la circa 30 km. De Sfantu Gheorghe si 7 km. Intorsura Buzaului.
Desi nu sunt inca finalizate lucrarile, in prezent manastirea dispune de o cladire cu 14 camere (dotata cu curent electric, incalzire centrala, apa curenta, instalatii sanitare) pentru cazarea celor care viziteaza locasul, iar slujbele religioase se tin in bisericuta de lemn - bijuteria acestei manastiri, care dupa terminarea lucrarilor proiectate va ramane ca piesa de muzeu. In perimetrul manastirii este construit un iaz pentru cresterea pestelui necesar consumului personalului manastirii, conform canoanelor monahale.Vezi toate unitatile de cazare din Sita Buzăului