Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Sebeș

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sebes


Asezare si cadrul natural Municipiul Sebes este situat in partea central - sudica a judetului Alba, in bazinul inferior al vaii Sebesului la 15 km de Alba Iulia, resedinta de judet.
Totodata este cunoscut ca fiind un nod rutier, intrucat se afla pozitionat la intersectia drumurilor nationale DN 7 si DN1, respectiv Sibiu – Cluj–Napoca si Sibiu – Arad ·

Aceasta amplasare a favorizat dezvoltarea continua a localitatii, devenind in anul 2000 unul dintre cele patru municipii ale judetului Alba (Alba-Iulia, Sebes, Aiud si Blaj)

Obiective turistice în Sebeș

Rapa Rosie

Monument unic al naturii in Europa, este situata la doar 3 km de orasul Sebes, pe drumul ce leaga aceasta localitatea de satul Daia Romana, in partea de nord.

Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 ha. Peretii sai au inaltimi cuprinse intre 80 - 100 m.
Apa ce sapa in lutul colinei, lasa in urma trecerii ei forme ciudate: coloane, turnuri, piramide, toate de culoare rosiatica.

Hauri adanci se deschid in stanga si dreapta, iar apa de ploaie formeaza paraiase sangerii, care se pravalesc in fundul vagunilor cu un zgomot sinistru. Pasarile au sapat in lut zeci si zeci de gauri.

Coborarea spre pod, peste apa Secasului atrage atentia asupra tunelurilor sapate de apa de ploaie, care cu timpul se surpa formand santuri enorme.

Cetatea Capalna

Inaltata pe timpul domniei lui Burebista, cetatea de la Capalna si-a incetat existenta printr-un incendiu de proportii in timpul razboaielor daco-romane. Situata la 18 km de Sebes, cetatea dacica cu ziduri de piatra domina Valea Sebesului.

Drumul spre cetate urca lin pe langa gospodariile oamenilor, pe langa meri plini de fructe si capite de fan parca desprinse dintr-un tablou, apoi pe marginea unei paduri, pentru ca sa se transforme brusc intr-un urcus printr-o padure deasa si inalta.

Asezata ca o caciula care acopera varful dealului, cetatea ofera un peisaj unic presarat cu lacuri de acumulare si case locuite de localnici.

Activități de agrement în Sebeș

Baza de agrement ``La unchiul Nicky``

Baza de agrement ``La unchiul Nicky`` situata in imediata apropiere a Hotelului Nicky va asteapta cu 2 terenuri sintetice de mini fotbal, teren de tenis de picior, teren tenis de camp, salon de biliard, salon de snooker, salon tenis de masa, salon sah!

Tarife:

- minifotbal 100: ron/ora ( ziua si pe nocturna );
- tenis cu piciorul: 30 ron/ora ziua si 40 ron/ora pe nocturna;
- tenis de camp: 50 ron/ora ziua si 60 ron/ora pe nocturna;
- tenis de masa: 10 ron/ora
- internet wireless gratuit.

In curand:

- fitness si body building;
- sauna umeda si uscata ;
- biliard si snooker.

    Date de contact:
  • Nume: Cosmin Herlea
  • Telefon: 0723 163 221
  • Email: cosmin.herlea@nichiardeal.ro
  • Web: www.launchiulnicky.roVezi toate unitatile de cazare din Sebeș