Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Sângeorgiu de Mureș

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Sangeorgiu de Mures

Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, la o distanta de 3 km de municipiul Tirgu-Mures, pe drumul national DN 15 in directia Reghin, se intinde pe o suprafata de peste 13 ha la o altitudine de 320 metri.

Statiunea ``Baile Sarate Sangeorgiu de Mures``, renumita pentru apele sarate si namolul mineral.
Mineralizarea de exceptie, prin concentratie (124 g/l) si prin continut (iod, calciu, magneziu, potasiu, azotati), confera acestor ape reale virtuti terapeutice. Apa are cel mai mare continut de iod (11,4 mg/l) din Transilvania, iar iodul este ionul longevitatii umane.
Apele sarate de la Sangeorgiu se aseamana cu izvorul principal Szobranc, Elvetia, precum si cu apele de la Untere-Quelle din Elvetia, cele din urma continand cu mult mai putin hidrogen sulfurat si numai pe jumatate cloruri de sodiu comparativ cu apele de la Sangeorgiu de Mures.

Proceduri de tratament balnear ce se pot efectua:
- Impachetare cu namol este indicat in afectiuni reumatismale cronice, degenerative, afectiuni ginecologice cronice, afectiuni cronice ale sistemului nervos periferic (parestezii, pareze, atrofii musculare neurogene, afectiuni endocrine functionale).
- Baie sarata bazin si cada sunt indicate in afectiunile cronice ale aparatului locomotor, suferinte genitale cronic, hipotiroidie.
- Hidroterapie: dus subacval (este indicat in deficite motorii de diferite cauze, atrofii musculare, afectiuni posttraumatice, obezitate, hipotiroidism) si dus scotian (este indicat in obezitate, hipotiroidism, tulburari de reglare a circulatiei superficiale, tulburari de termoreglare, constipatii habituale, ca procedura de calire).
- Aerosoli sunt indicati in afectiuni otorinolaringologice (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite acute si cronice), afectiuni bronho-pulmonare (astm bronsic, bronsite acute si cronice).
- Kinetoterapia obiectivele sunt de refacere a fortei musculare si cresterea rezistentei musculare, cresterea si adaptarea capacitatii de efort, ameliorarea functiei de coordonare, control si echilibru, relaxare, corectarea posturii si aliniamentului corpului, cresterea mobilitatii articulare, reeducarea respiratorie, reeducarea sensibilitatii.
- Masajul stimuleaza functia aparatului respirator si circulator, cresc metabolismul bazal, efecte favorabile asupra starii generale (somn, astenie nervoasa).
- Reflexoterapia amelioreaza circulatia, echilibrarea metabolismului, reduc tensiunea nervoasa, favorizeaza reluarea normala a circulatiei sangelui in organul sau zona afectata
reechilibreaza circulaþia sangvina si limfatica, imbunatateste activitatea organelor interne si metabolismul, precum si cresterea capacitatii imunitare a organismului.
- Electroterapie: curenti de joasa frecventa (tens, trabert, curenti diadinamici, curent galvanic, bai galvanica patru celulara, dus subacval si baie generala galvanica Stranger); curenti de medie frecventa (curenti interferentiali); curenti de inalta frecventa (unde scurte); ultrasunete; magnetoterapia; laserterapia; fototerapie (radiatii ultraviolete, radiatii inflarosii).

Obiective turistice în Sângeorgiu de Mureș

Castelul Mariaffy

Castelul Mariaffy construit la jumatatea sec.19 si recunoscut pentru luxul sau a fost curand reabilitat si dechis publicului ca centru cultural si de evenimente.Situat in centrul localitatii ,inconjurat de o rezervatie de stejari seculari straluceste prin arhitectura sa si ofera vizitatorilor o interesanta incursiune in trecut.

Păduera și dealul Pitigoi

O superba zona de relaxare și drumeție în imediata apropiere a localității precum și un obiectiv cunoscut iubitorilor sporturilor de iarnă.

Activități de agrement în Sângeorgiu de Mureș

Strand APOLLO WELLNESS CLUB

Centrul de agrement – Strandul Apollo (outdoor), singurul strand din judetul Mures privat, acopera o suprafata de 24.000 mp si reprezinta o importanta atractie pentru regiune datorita serviciilor si posibilitatiilor de petrecere a timpului oferite in sezonul de vara:


Piscine cu apa dulce cu o suprafata de 2200 mp
Bazin cu apa sarata cu o suprafata de 750 mp
Mini piscina pentru copii
Locuri de joaca pentru copii
Plaja cu chaise-longue-uri
Terase
Zone de relaxare
Zone pentru nudisti
Teren de volei
Servicii manichiura si pedichiura
Statiunea cu bai sarate din Mures, este cea mai cunoscuta statiune ca avand bai sarate in Mures.

Strandul din Targu Mures nu ofera apa sarata si conditiile strandului din Sangeorgiu de Mures, asadar si acest strand este cel mai cautat strand in Mures.Vezi toate unitatile de cazare din Sângeorgiu de Mureș