Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Râșnov

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Rasnov

De pe netedul ses al Barsei se zaresc de departe ruinele masive ale cetatii Rasnov, construita pe un deal stancos.
Ridicata cam in acelasi timp cu cetatea Prejmer, ea este amintita prima oara in documentele anului 1355. In secolele
urmatoare este refacuta si consolidata in mai multe randuri. Intre zidurile cetatii si-au gasit adapost si trupele
lui Mihai Viteazul, care s-a oprit aici dupa infrangerea de la Miraslau (1600). Domnul a asteptat la Rasnov sa-i soseasca
din Tara Romaneasca intaririle necesare refacerii armatei sale.

Rasnov: Poze RasnovRasnov: Poze RasnovRasnov: Poze RasnovRasnov: Poze RasnovSituata
pe drumul de veche traditie Brasov-Rucar-Campu-lung Muscel, ce lega
Transilvania de Tara Romaneasca, cetatea a facut fata multor asedii; o
singura data luptatorii ei au trebuit sa deschida portile, in anul
1612, din cauza lipsei de apa.


Acest eveniment revine in
memorie si datorita fantanei pe care o vedem in mijlocul cetatii
ruinate. Cu cata truda trebuie sa fi fost sapata in stanca dura fantana
adanca de peste 150 m!


Cum arata odinioara cetatea? O
plimbare printre ruinele camerelor de provizii, de-a lungul zidurilor
groase, cu galeriile de unde luptatorii rasnoveni aparau cetatea, sau
la "Ograda" - locul unde erau aduse vitele la adapost - ne poate sugera
contururile ei.


O imagine tot atat de sugestiva ne-o
ofera si muzeul din Rasnov, in care armele, uneltele, stampele si alte
obiecte de epoca evoca atmosfera acelor vremuri si intregesc istoricul
puternicei cetati.

Curtea comediantilor 18 si 19 iulie 2009

Pentru ca artele medievale nu au fost uitate, in perioada 18 - 19 iulie 2009, va avea loc in CETATEA RASNOV, editia a X-a a proiectului “Curtea Comediantilor - Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala”, editie denumita generic “Visul unei nopti de vara”.Veti regasi in cetate ateliere de dans, de jonglerie, de papusarie, de teatru, vor avea loc spectacole de teatru (Teatrul BACOVIA din Bacau; Grupul COMEDIANTII din Bacau), concerte (Truverii, Daniel FAT, Raiceiros - Spania), dansuri medievale si traditionale (TEE KUUBIS - Estonia, Ansambluri Rasnovene, Ansamblul DOINA CCS Bucuresti, grupul KARE din Turcia), jonglerie si jocuri cu foc.

Va invitam la Rasnov pe 18 si 19 Iulie 2009!

Obiective turistice în Râșnov

Biserica Evanghelica

Cetatea Rasnov

In partea superioara a Tarii Barsei, la circa 15 km departare sud-vestica de orasul Brasov si 8 km de Casa Tolstoi, pe vechiul drum comercial care lega - prin trecatoarea Bran - batrana cetate a Brasovului de capitala de odinioara a Tarii Romanesti, Campulung Muscel, se afla orasul Rasnov, mentionat deseori in documentele medievale ca orasel-targ.
Fiind o cetate taraneasca, ridicata in evul mediu de locuitorii Rasnovului cu scopul de a se adaposti si apara in vremurile invaziilor vrajmase, trecutul ei este strans legat de intreaga dezvoltare istorica a populatiei respective. Cercetarile arheologice vorbesc despre o intensa viata daco-romana pe aceste plaiuri ale tarii Barsei. Sapaturile arheologice arata ca iIn epoca dacica locuiau dacii cumidavensi, avand centrul principal asezarea Cumidava, asezata pe teritoriul agricol al orasului Rasnov la circa 500m est de raul Barsa. Castrul roman descoperit aici a fost construit la inceputul stapanirii romane si a dainuit pana dupa anul 250 en. Cu scopul de a supraveghea si apara caile de patrundere peste munti in Tara Barsei, atestata de o inscriptie de pe vremea imparatului Alexandru Sever (222-235 en.) gasita chiar in ruinele acestui castru.
Prin pozitia sa geografica, castrul roman de la Cumidava putea supraveghea mai multe cai de acces iIn Transilvania, atat Trecatoarea Bran cat si cea de pe Valea Rasnoavei dintre Rasnov si Predeal-Busteni.
In perioada feudalismului timpuriu ( sec. X-XIV ) pe cuprinsul Transilvaniei apar la inceputul sec. Al X-lea voievodatele conduse de Menumorut, Glad si Gelu, in afara de acestea existand si alte voievodate, puternice autonomii romanesti, printre care si Tara Barsei, mentionata in anul 1211 in privilegiul acordat cavalerilor teutoni, care colonizeaza Ttara Barsei, de regele Andrei al II-lea. La iInceputul sec. Al XVI-lea, obstea romaneasca de la Rasnov este pomenita intr-un recensamant oficial ca fiind condusa de un cneaz.
In timpul sederii cavalerilor teutoni in Tara Barsei (1211-1225) au fost adusi in aceasta regiune primii colonisti sasi, dintre care o parte au fost asezati la Rasnov alaturi de populatia romaneasca bastinasa, contribuind prin munca lor la dezvoltarea acestei vechi asezari.
Datorita relatiilor permanente cu Tara Romaneasca, orasul Rasnov ajunge un important centru economic si cultural, in anul 1384 fiind ridicata biserica de piatra a obstei romanilor rasnoveni, unul din cele mai vechi monumente arhitectonice din Tara Barsei.
Documentar, denumirea Rasnovului apare prima data in anul 1331 sub forma romano-slava de Rosnou, iar ulterior sub formele de Rosnow (1343), Rasnow (1337) apoi, Rosinov (1377), Rosarum (1388). Denumirea de Rasnov are la baza cuvantul ``roz`` care inseamna trandafir, atat in limba latina, cat si in limbile slava si germana in epoca medievala trandafirul fiind ales ca emblema a orasului.
In perioada feudalismului dezvoltat ( sec. XIV-XVI ) orasul Brasov ajunge cel mai important centru economic din Transilvania, iar alaturi de el Rasnovul devine al doilea targ din tara Barsei, fiind mentionat in documentele medievale ca ``targ`` avand juzii si juratii sai.
Cetatea Taraneasca Rasnov este monument national clasa A.
Program de vizitare:

Noiembrie - Aprilie: luni - duminica - 09.00 - 18.00
Mai - Octombrie: luni - duminica - 09.00 - 17.00
Tarif vizitare: 12 lei/pers; elevi, studenti 6 lei/pers.
Informatii: 0368 002 494;
liftul acces Cetatea Rasnov
Noiembrie - Aprilie: luni - duminica - 09.00 - 18.00
Mai - Octombrie: luni - duminica - 09.00 - 17.00
Tarif vizitare: 12 lei/pers; elevi, studenti 6 lei/pers.
Informatii: 0368 002 494;

Pestera Valea Cetatii ( Fundata )

Batrana pestera este cea mai moderna din Romania si singura amenajata din judet. Sisteme de acces de ultima generatie, dar si iluminat pe baza de led, prietenos cu mediul, fac din Pestera Fundata o atractie turistica.
Turistii care vin aici au ocazia sa mai viziteze Sala Mare si „Catedrala``, denumita asa pentru acustica sa impresionanta.
Zeci de specialisti au lucrat pentru a crea un concept de pestera asemanator celor din occident. „Prin acest sistem special de iluminare, liliecii nu sunt deranjati in pestera. De aceea se spune ca acest tip de lumina este prietenos mediului" a spus Virel Lascu, presedintele Federatiei Romane de Speologie.
Accesul in Pestera Fundata se face pe poteci speciale. Acestea sunt realizate din fibra de sticla, un material care s-a folosit in trecut la construirea primelor avioane invizibile.
Pestera are peste un kilometru, din care este amenajata o portiune de 330 de metri.
Program de vizitare :
Iarna:
1 oct-31 martie
Luni- Duminica 10:00-18:00
Vara:
1 aprilie – 30 septembrie
Luni – Duminica 10:00-20:00
Tarif vizitare: copii - 10 lei/pers., adulti - 15 lei/ pers, tarif concerte 40 lei/pers;
Contact : 0764.397573

Centrul de sărituri cu schiurile

Situat în Valea Cărbunării, centrul de sărituri cu schiurile Râşnov este un proiect de infrastructură sportivă parte a programului `OMV Move & Jump`, fiind singurul din România şi Sud-Estul Europei la standardele impuse de Federaţia Internaţională de Schi.
Complexul include trei trambuline cu punctul de construcţie (punctul K) la 15, 35, respectiv 64 de metri, fiind proiectat pentru a găzdui antrenamentele echipei naţionale de sărituri cu schiurile, precum şi competiţii de sărituri cu schiurile.
Fiind dotate cu o instalaţie de producere a zăpezii artificiale şi cu o instalaţie de udat, iar în zona de aterizare cu suprafaţă artificială şi gazon natural, cele trei trambuline pot fi folosite pe întreaga durată a anului.
Trambulinele K35 şi K64 sunt deservite de o instalaţie de telescaun, în incinta centrului existând o clădire anexă pentru birouri şi vestiare, o staţie de apă şi o parcare.

Dino Parc

Dino Parc este un singurul parc tematic de dinozauri din Romania și cel mai mare din Sud Estul Europei. Sunt 47 de dinozauri în mărime naturală, fiecare atestat științific și realizat după ultimele descoperiri paleontologice. Sunt într-adevăr speciali, pentru că sunt creați din fibră de sticlă și un tip special de rășină, cu o garanție de 50 ani. Un loc deosebit, pe o suprafață de 1,5 hectare, în mediu natural ce oferă copiilor și nu numai, o experiență unică.
Program:
luni - joi 10.00 - 17.00;
V - S : 10.00 - 18.00 ;
D 10.00 - 17.30;
Tarif vizitare : copii < 3ani gratis; 3-14 ani -22 lei/pers., adulti - 28 lei/ pers, reducere pentru pensionari si studenti 20% (pe baza legitimatiei de student sau cupon de pensie)

Contact: 0741208711.

Premiera pentru Romania

Cei mai buni saritori cu schiurile din lume,in frunte cu campionul olimpic entitre,Kamil Stoch, se vor intrece la Rasnov,pe trambulinele de pe Valea Carbunarii in Grand Prix-ul de vara organizat pentru pprima oara de Federatiia Romana de Schi Biatlon in weekend-ul 21 - 23 septembbriie 2018.
Competitiile incep dupa cum urmeaza :
-vineri - oreele 11 ,
-sambata orele 14,
-duminica orele 13,30.
Va asteptam cu drag.

Rezervatia de Ursi

Infiintata in 2005, deschisa din cand in cand publicului in 2008, situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia Libearty de la Zarnesti cu o suprafata de 69 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.
Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a peste 100 de ursi, toti fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate. Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri.
Rezervatia de ursi “Libearty” NU este o Gradina Zoologica!

Căldarea Mălăiești

Căldarea Mălăiești, stă ca o adevărată citadelă de piatră ce reușește de fiecare dată să impresioneze. În stânga, Bucşoiu, în dreapta Padina Crucii, în faţă Hornurile Mălăieşti - oriunde te uiţi priveliştea e de vis.

Activități de agrement în Râșnov

Paintball Rasnov teren de standard international

S-a deschis primul teren de Paintball din judetul Brasov de standard international.


Va invitam sa practicati jocul care in alte tari a devenit no 1 atat ca joc de agrement cat si ca teambuilding la cele mai mici preturi din judet (0.2 Ron/bila, arma, echipamentul, protectiile, scenariile si terenul sunt gratuite; astfel ca singurul lucru care va costa pe dumneavoastra sunt bilele).


Terenul este situat la aproximativ 5 km de orasul Rasnov la iesire spre Paraul Rece(aproximativ 20 km de Brasov)...


www.paintball-rasnov.ro

  Date de contact:
 • Nume: Manolache Mihai
 • Telefon: 0723022255
 • Email: manopaco@yahoo.com

Trambuline

Federatia Romana de Schi si Biatlon si Primaria Rasnov, in parteneriat cu o companie privata, au construit pa Vale Carbunarii din Rasnov primul centru de sarituri cu schiurile la standarde internationale din Romania.

Quad Team Building

QUAD TEAM BUILDING va incarca cu energie si cu buna dispozitie prin urmatoarele activitati de agrement:
-JEEP TOURS OFFROAD intre 2 si 5 ore.
-Excursii ATV
-Excursi
- Tir Sportiv ( Pusca airsoft cu luneta)
-Tir sportiv (Arc cu săgeți)
PACHET TIR SPORTIV ( PUȘCĂ + ARC).
-Tiroliană
- Rapel
PACHET TIROLIANĂ + RAPEL
-Paintball
-Teambuilding games indoor/outdoor

  Date de contact:
 • Nume: Receptie
 • Telefon: 0788 555 505, 0724 314 444
 • Email: rezervari@quad.ro
 • Web: www.quad.ro

Poze imprejurimi Râșnov

Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov Râșnov

Vezi toate unitatile de cazare din Râșnov