Localitatea Ramnicu Valcea

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Ramnicu Valcea

Municipiul Ramnicu Valcea, resedinta judetului Valcea, este plasat de-a lungul raului Olt, la o altitudine de 440m.

Ramnicu Valcea se ridica pe locul unde, cu milenii de ani in urma, existau asezari umane ordonate. Vestigiile arheologice descoperite pana in prezent dau cu aproximatie ca data a constructiilor de aici perioada neolitica si epoca bronzului. De asemenea, mai pot fi intalnite la tot pasul semne ale unor constructii din epoca daco-romana, atestand continuitatea unei vieti urbane din negura vremurilor si pana in prezent. La inceputul Evului Mediu, Ramnicul era deja constituit ca o cetate importanta, folosind din plin avantajul de a fi amplasat pe un drum comercial cunoscut.

Ramnicul a devenit un important centru cultural sub domniile lui Matei Basarab si Constantin Brancoveanu. Prima "moara de hartie" din Tara Romaneasca si prima tiparnita au fost realizate la Mînastirea Govora în 1705. La scurt timp dupa aceea, cunoscutul carturar Antim Ivireanul a adus la Ramnic o noua tipografie care va face din cartea de Ramnic o marca de prestigiu în Tarile Romane. Datorita acestui fapt marele istoric Nicolae Iorga obisnuia sa numeasca Ramnicul drept capitala tiparului romanesc. La 29 iulie 1848, pe locul actualului Parc Zavoi, in cadrul unei manifestatii similare cu Adunarea de la Izlaz, ramnicienii intoneaza pentru prima data intr-un cadru oficial, cantecul "Desteapta-te Romane !", cel care este in prezent Imnul de Stat al Romaniei. Astazi, Ramnicu Valcea este un oras de 125.000 locuitori, aflat in plina dezvoltare, incercand sa imbine dezvoltarea moderna cu protejarea monumentelor si spatiilor istorice.

Pitoresc si plin de farmec. Asa se dezvaluie Valcea calatorului abia sosit in acest tinut binecuvantat de Dumnezeu cu munti, podisuri si dealuri, depresiuni si vai de o neasamuita frumusete.

Valea Oltului, strajuita de paduri seculare, este de departe cea mai spectaculoasa si cea mai atractiva zona. Pe langa pitoresc, insa, judetul este renumit si prin bogatia miraculoaselor ape tamaduitoare, care situeaza statiunile sale balneare alaturi de celebrele statiuni de renume european: Baden-Baden, Karlovy-Vary, Aix les Bains. De secole, apele minerale de la Calimanesti- Caciulata, de la Govora si Olanesti fac adevarate minuni in tratarea unor afectiuni. Atractiile judetului Valcea sunt mari si numeroase.

Autogara Ramnicu Valcea

AUTOGARA RAMNICU VALCEA - Mersul autobuzelor
Plecari Ramnicu ValceaSosiri Ramnicu Valcea


Obiective turistice în Ramnicu Valcea

Casa Memoriala Anton Pann

Complexul Muzeistic Gheorghe Magheru

Muzeul de Arta

Activități de agrement în Ramnicu Valcea

Posada Aqua Center

Centru comercial Posada Aqua Center dispune de două bazine una cu apă dulce şi unul cu apă sărată.

    Date de contact:
  • Nume: Dinu Taran
  • Telefon: 0754 069 735
  • Email: posadaaquacenter@yahoo.com
  • Web: www.posada-aquacenter.ro

Poze imprejurimi Ramnicu Valcea

Ramnicu Valcea Ramnicu Valcea Ramnicu Valcea Ramnicu Valcea Ramnicu Valcea Ramnicu Valcea Ramnicu Valcea Ramnicu Valcea

Vezi toate unitatile de cazare din Ramnicu Valcea